Search
Close this search box.
Search

Toegankelijkheid

Movienation erkent het belang van (digitale) toegankelijkheid. We willen dat onze website gebruiksvriendelijk, toegankelijk en vindbaar is, zodat iedere filmliefhebber – ongeacht achtergrond, leesniveau of beperking – onze website kan vinden, bekijken en gebruiken.

Dit doen we door zo veel mogelijk aan de richtlijnen van het WCAG (World Wide Web Content Accessibility Guidelines) 2.1 te houden en de hoogste standaard ‘niveau AA’ te bereiken.

Door te blijven investeren in toegankelijkheid willen we onze passie voor films met een breder publiek kunnen delen en een positieve bijdrage leveren aan inclusieve online film gemeenschap.

Hoe is de website toegankelijk?

Wij zorgen voor een goede toegankelijke website door aan de volgende onderdelen te voldoen:

Afbeeldingen

Alle afbeeldingen op onze website zijn voorzien van een alternatieve tekst, zodat ook schermlezers de afbeeldingen kunnen beschrijven. Zo is het duidelijk voor blinden en slechtzienden wat voor soort afbeelding er bij de content hoort.

Contrast

Het ontwerp van de website voldoet aan voldoende kleurcontrast tussen tekst en achtergrond.

Leesbaarheid

Natuurlijk zorgen we ervoor dat elk artikel leesbaar, duidelijk en begrijpelijk geschreven is, maar gebruikers moeten ook de tekstgrootte kunnen aanpassen, zonder dat dit de functionaliteit van de website verstoort.

Navigatie

Op dit moment zijn we bezig met het verbeteren van de navigatiemogelijkheden binnen onze website. De website moet volledig navigeerbaar zijn met alleen een toetsenbord.

Probleem of vraag?

Ervaar je een toegankelijkheidsprobleem op onze website? Neem dan contact met ons op via info@movienation.nl. Vermeld het probleem dat je ervaart en de link naar de pagina waar het probleem zich voordoet.