Search
Close this search box.
Search

Dit zijn de vetste zomerfilms van 2024!

De nieuwste zomerfilms 2024

Het is weer die tijd van het jaar waar we allemaal naar uitkijken: de filmzomer van 2024! Terwijl de temperaturen stijgen, brengt Hollywood ons de heetste releases die je niet wilt missen. Van superheldenavonturen tot angstaanjagende horrors en hilarische komedies, deze zomer belooft ons heel veel goeds!

Trommel je vrienden op, reserveer je bioscoopstoelen en bereid je voor op een onvergetelijke zomer vol filmplezier!

Breathe – 2 mei

Nadat de aarde door gebrek aan zuurstof onbewoonbaar is geworden, leven moeder Maya en haar dochter Zora gedwongen ondergronds. Ze kunnen slechts kleine uitstapjes naar de oppervlakte maken dankzij een felbegeerd zuurstofpak dat is ontworpen door Maya’s dood gewaande echtgenoot Darius. Wanneer een mysterieus stel beweert te weten wat er met Darius gebeurd is, laat Maya ze binnen in hun bunker. Deze bezoekers blijken echter niet wie ze beweren te zijn en dat brengt moeder en dochter in een levensgevaarlijke situatie.

Kingdom of the Planet of the Apes – 8 mei

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

The Strangers: Chapter 1 – 16 mei

Een jong koppel (Madelaine Petsch en Froy Gutierrez) krijgt tijdens hun weekendje weg autopech in een klein, onheilspellend stadje en moet noodgedwongen de nacht doorbrengen in een afgelegen huis. Al snel breekt de paniek uit wanneer ze ‘s nachts worden geterroriseerd door drie gemaskerde vreemdelingen die zonder enig motief genadeloos hard toeslaan.

Furiosa: A Mad Max Saga – 23 mei

Na de ondergang van de wereld wordt de jonge Furiosa meegenomen uit de Green Place of Many Mothers en komt ze in handen van een grote motorbende aangevoerd door Warlord Dementus. Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis.

Hit Man – 23 mei

Professor Gary Johnson (Glen Powell) doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zéér begaafd in het schakelen tussen verschillende persoonlijkheden om voor iedereen de perfecte hit man te zijn. Hij komt in een lastige situatie terecht als hij gevoelens begint te ontwikkelen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison (Adria Arjona). Als Madison verliefd wordt op een van Gary’s alter ego’s – de mysterieuze en sexy Ron – zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen.

Bad Boys: Ride Or Die – 6 juni

Deze zomer keren de wereldwijd populaire Bad Boys terug met hun bekende mix van spectaculaire actie en buitensporige comedy, maar deze keer met een twist: Miami’s beste agenten zijn nu zelf op de vlucht.

The Watchers – 13 juni

Mina, een 28-jarige kunstenares die verdwaald raakt in een uitgestrekt en ongerept bos in het westen van Ierland. Als Mina ergens onderdak vindt, komt ze onverwachts vast te zitten met drie anderen die elke nacht door mysterieuze wezens bekeken en gevolgd worden. Je ziet ze niet, maar zij zien alles.

Boy Kills World – 20 juni

Nadat bij een strijd met de corrupte post-apocalyptische Van Der Koy familie zijn tong werd afgesneden, kan Boy niet meer praten. Zijn hele familie werd in die strijd vermoord en Boy zin op -gedreven door zijn innerlijke stem, die hij overnam uit zijn favoriete computergame – op wraak. Om zich klaar te maken voor de confrontatie moet Boy sterker worden en vooral loskomen van zijn kinderlijk levendige fantasie. Daarbij krijgt hij hulp van een mysterieuze sjamaan.

A Quiet Place: Day One – 27 juni

De film speelt zich af in dezelfde wereld als A Quiet Place 1 en 2, maar zonder de aanwezigheid van de familie Abbott. In plaats daarvan volgen we een vrouw (Lupita Nyong’o), die de eerste angstaanjagende momenten van de buitenaardse invasie in New York meemaakt.

Horizon: An American Saga – Chapter 1 – 4 juli

Horizon: An American Saga speelt zich af na de Amerikaanse Burgeroorlog in 1861 tot 1865 en toont een emotionele reis door een land dat in oorlog is met zichzelf, verteld door de ogen van families, vrienden en vijanden die nu allemaal willen ontdekken wat het echt betekent om onderdeel te zijn van de Verenigde Staten van Amerika.

Fly Me to the Moon – 11 juli

Marketing-wonderkind Kelly Jones (Scarlett Johansson) wordt ingeschakeld om NASA’s imago op te krikken en daarbij maakt ze het Cole Davis (Channing Tatum), die de leiding heeft over de maanmissie, flink lastig, waardoor de spanningen hoog oplopen. Als de president besluit dat de missie hoe dan ook moet lukken, moet Jones als back-up een in scène gezette maanlanding filmen. En dan kan het aftellen pas echt beginnen…

Something in the Water – 18 juli

Vijf vriendinnen komen samen op een Caribisch eiland voor de bruiloft van één van hen. Voorafgaand aan het feest maken ze een idyllisch boottochtje, maar dan wordt één van hen bij het zwemmen plotseling ernstig gebeten. De vrouwen moeten zo snel mogelijk terug, maar het noodlot slaat pas echt toe wanneer hun boot op een rots kapot slaat en begint te zinken. Wat begon als een fantastische ‘girlstrip’ verandert in een strijd op leven en dood wanneer ze midden op zee te water raken … buiten zicht van alles en iedereen, zonder enig bereik en overgeleverd aan een stel bloeddorstige haaien.

Twisters – 18 juli

Dit is het vervolg op de kaskraker Twister uit 1996, waarin Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones), een voormalige stormjager die tijdens haar studententijd een traumatische ervaring had met een verwoestende tornado en nu veilig in New York stormpatronen op schermen analyseert. Ze wordt door haar vriend Javi teruggelokt naar de open vlaktes om een baanbrekend nieuw volgsysteem te testen. Daar ontmoet ze Tyler Owens (Glen Powell), de charmante en overmoedige sociale-mediasuperster die samen met zijn nogal onbehouwen teamleden jaagt op tornado’s en ervan geniet om zijn avonturen online te posten: hoe gevaarlijker hoe beter. Als het stormseizoen heftiger wordt, ontstaan er onheilspellende, nog nooit eerder waargenomen weersverschijnselen.

Deadpool & Wolverine – 24 juli

Een energieloze Wade Wilson leeft een saai burgerleven. Zijn dagen als Deadpool, de huurmoordenaar met een flexibel moreel kompas, liggen achter hem. Maar wanneer zijn wereld bedreigd wordt, moet Wade met tegenzin opnieuw zijn pak aantrekken, samen met iemand die nog nog meer tegenzin… tegenzinniger? Het tegenzinnigste persoon? Hij moet een terughoudende Wolverine overtuigen om het samen op te nemen tegen een gezamenlijke vijand die de wereld bedreigt.

Borderlands – 8 augustus

Lilith (Cate Blanchett), een beruchte premiejager met een mysterieus verleden, keert met tegenzin terug naar haar huis, Pandora, de meest chaotische planeet in het heelal. Haar missie is om de vermiste dochter van Atlas (Edgar Ramírez), de krachtigste S.O.B. van het universum, te vinden.

It Ends With Us – 8 augustus

Lily Bloom (Blake Lively), een vrouw die na een traumatische jeugd opnieuw wil beginnen in Boston, waar ze hoopt haar droom van een eigen bloemenzaak waar te maken. Bij toeval ontmoet ze de charmante neurochirurg Ryle Kincaid (Justin Baldoni) met wie ze meteen een klik heeft. Ze vallen als een blok voor elkaar, maar na een tijdje krijgt Lily een kant van Ryle te zien die haar aan de relatie van haar ouders doet denken. Als Lily’s eerste grote liefde Atlas Corrigan (Brandon Sklenar) ineens weer opduikt in haar leven, komt haar relatie met Ryle onder grote druk te staan. Lily beseft dat ze moet leren vertrouwen op haar eigen kracht om een onmogelijke keuze te maken die bepalend is voor haar toekomst.

Alien: Romulus – 14 augustus

Een groep mensen doorzoeken een verlaten ruimtestation en komen oog in oog te staan met de kwaadaardige wezens uit dat universum.

The Crow – 21 augustus

Soulmates Eric Draven (Skarsgård) en Shelly Webster (FKA twigs) worden op brute wijze vermoord doordat de demonen uit haar duistere verleden hen inhalen. Als Eric de kans krijgt om zijn ware liefde te wreken door zichzelf op te offeren, gaat hij op zoek naar hun moordenaars. Hierbij zal hij de werelden van de levenden en de doden moeten doorkruisen om wraak te nemen.

The Killer – 22 augustus

Zee (Nathalie Emmanuel), een mysterieuze en beruchte huurmoordenaar die in de onderwereld van Parijs bekend staat als de Koningin van de Dood. Maar nadat Zee tijdens een klus voor haar louche mentor (Sam Worthington) besluit om een blind meisje (Diana Silvers) niet te vermoorden in een nachtclub, wordt haar leven overhoop gegooid. Ze trekt de aandacht van een geslepen rechercheur ( Omar Sy), raakt verwikkeld in een duister crimineel complot en wordt geconfronteerd met haar eigen verleden.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen