Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

De 6 Disney-films in 2019

Disney films 2019

Disney heeft in 2019 genoeg films op de planning staan waaronder drie sprookjes die opnieuw verteld worden in de vorm van live-action. ‘Cinderella’, ‘Beauty & The Beast’ en ‘The Jungle Book’ bewezen al dat het een succesformule is.

Hieronder een lijst met de zea Disney-films die je zeker gezien moet hebben! De lijst bevat nog niet eens alle Marvel- en Star Wars-films die volgend jaar uitkomen.

Dumbo – 27 maart 2019

‘Dumbo’ het vliegende olifantje vliegt als eerst het nieuwe jaar in. De originele animatiefilm stamt uit 1941 en vertelt het verhaal van een baby olifant met grote oren, die met behulp van zijn kleine vriend Timothy Mouse leert vliegen.

De live-action film wordt geregisseerd door Tim Burton (Alice in Wonderland) en vertelt het verhaal waar het origineel eindigde. De cast bestaat uit Danny DeVito, Colin Farrell, Eva Green en Michael Keaton.


Aladdin – 22 mei 2019

Regisseur Guy Ritchie (Sherlock Holmes) gaat het populaire Disney-sprookje ‘Aladdin’ die in 1992 verscheen verfilmen als live-action film.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Mena Massoud als Aladdin, Naomi Scott als Jasmine, onze eigen Marwan Kenzari speelt Jafar en Will Smith neemt de rol op zich van Geest die de kracht bezit om drie wensen in vervulling te laten gaan die zijn lamp bezit.

Oorspronkelijk zou Star Wars Episode 9 op 22 mei 2019 verschijnen, maar deze is verruild met Aladdin.


Toy Story 4 – 26 juni 2019

Bijna 25 jaar geleden kwam de allereerste ‘Toy Story’ uit en deel 3 verscheen alweer 8 jaar geleden in de bioscoop. In 2014 werd aangekondigd dat Pixar bezig was met een vierde deel, maar omdat de schrijvers het onderling niet eens met elkaar werden over het script, belandde deze steeds in de prullenbak.

Het vierde deel gaat dieper in op de relatie tussen cowboy Woody (Tom Hanks) en herderin Boo Peep (Annie Potts).


Lion King – 17 juli 2019

Jon Favreau die de films ‘Iron Man’ en ‘The Jungle Book’ regisseerde brengt deze Disney-klassieker naar het grote scherm. De voice-over van de teaser wordt ingesproken door James Earl Jones die eerder de stem van Koning Mustafa deed in de animatiefilm, keert terug voor deze film. Waarschijnlijk herken je zijn stem ook als Darth Vader uit de eerdere Star Wars-films.

Andere stemmen zijn weggelegd voor Donald Glover als Simba, Seth Rogen en Billy Eichner als het duo Timon en Pumba en John Oliver als de neushoornvogel Zazu.


Artemis Fowl – 7 augustus 2019

De film is gebaseerd op het eerste boek uit de populaire boekenreeks van schrijver Eoin Colfer en wordt geregisseerd door Kenneth Branagh (Thor).

De 12-jarige Artemis Fowl stamt af van een criminele familie van masterminds, die per toeval een verborgen wereld vol feeën ontdekt, die mogelijk iets te maken hebben met de verdwijning van zijn vader.


Frozen 2 – 20 november 2019

Het eerste deel uit 2013 was een ongekende hit voor Disney. Het werd daarmee de succesvolste animatiefilm ooit. Een tweede deel kon daarom niet uitblijven.

De zusters Elsa en Anna en sneeuwpop Olaf keren allemaal terug. Waar het verhaal precies overgaat is nog steeds een mysterie. Wel gaan de geruchten dat Elsa een relatie krijgt met een meisje.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen