Search
Close this search box.
Search

Dit zijn dé 12 zomerfilms van 2016

Zomerfilms

Het is nog even wachten voordat de zomer officieel begint, maar de filmzomer start al in april. Dit betekent voor de meeste mensen; een bezoekje brengen aan de bioscoop. In de zomer worden vooral grote blockbusters uitgebracht. Deze zomer bestaat het aanbod vooral uit sequels en boekverfilmingen.

Hieronder hebben we een lijstje gepresenteerd, met de twaalf grootste blockbusters van deze zomer.

1. Captain America: Civil War – 28 april

Afgelopen week is Marvel’s Captain America: Civil War in première gegaan en hiermee is de filmzomer van 2016 van start gegaan.

Het derde deel van Captain America wordt door velen “Avengers 2.5″ genoemd. Dit vanwege de Avengers die erin zitten en worden Black Panther en Spider-Man in dit universum geïntroduceerd.

In maart nam Batman het op tegen Superman. Nu is het de beurt aan Team Captain America onder leiding van Steve Rogers tegen Team Iron Man met Tony Stark aan het roer. Nu aan jou de vraag: Aan welke kant sta jij?.


2. X-Men: Apocalypse – 19 mei

Na afloop van X-Men: Days of Future Past (2014) zie je vier ruiters van Apocalypse kijken naar piramiden in de woestijn. Dit verhaal wordt verder opgepakt in dit derde deel en dient tevens als afsluiter van de (tweede) trilogie, die in 2011 begonnen werd met X-Men: First Class.

De onsterfelijke mutant Apocalypse ontwaakt na duizenden jaren en is teleurgesteld in de wereld. Hij rekruteert een team van krachtige mutanten onder leiding van Magneto om een nieuwe wereldorde te creëren. Het lot van de aarde hangt aan een zijden draadje en Raven moet met behulp van Professor X een groep jonge X-Men leiden, om hun grootste vijand te stoppen en de mensheid van de ondergang te redden.


3. Warcraft: The Beginning – 2 juni

Elk jaar keken we uit naar fantasiefilms als Harry Potter, The Lord of the Rings en The Hobbit. Na jaren wachten is het de beurt aan de verfilming van de populaire online game: “World of Warcraft”. Deze fantasiefilm is geregisseerd door Duncan Jones en zoals de titel ons doet vermoeden is het pas de eerste uit de reeks.

In Warcraft: The Beginning wordt het koninkrijk Azeroth en haar bevolking bedreigd door de komst van gevaarlijke en gewelddadige Orcs. Zij zijn op zoek naar een nieuw gebied voor hun volk, omdat hun eigen land vernietigd is. Wanneer er een verbinding ontstaat tussen de werelden van de mensheid en de Orcs, zal één van twee volledig verdwijnen en uitsterven.


4. Ninja Turtles: Out of the Shadows – 16 juni

De eerste film uit 2014 bracht veel geld in het laadje en een vervolg kon daarom niet uitblijven. Eindelijk maken klassieke karakters als Bebop, Rocksteady en Krang hun opwachting naar het witte doek. In ons artikel geven we nog 6 redenen waarom je deze film moet zien.

In dit tweede deel moeten de vier broers Raphael, Michelangelo, Leonardo en Donatello opnieuw de stad beschermen tegen twee gevaarlijke schurken Bebop en Rocksteady. Hierbij krijgen ze hulp van vigilante Casey Jones.


5. Independence Day: Resurgence – 30 juni

Dit is het vervolg op de kaskraker uit 1996, met Will Smith in de hoofdrol. In de twintig jaar die verstreken zijn, hebben verschillende landen in de wereld samengewerkt aan een verdedigingsprogramma om de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op een nieuwe buitenaardse aanval van ongekende kracht.

Helaas, speelt Will Smith niet mee in de film, op dat moment werkte aan de film Suicide Squad. Zijn personage Captain Steven Hiller overleed in 2007 na een fatale crash tijdens een testvlucht van ESD’s eerste buitenaardse hybride jager.


6. The Legend of Tarzan – 07 juli

De film is gebaseerd op het boek Tarzan of the Apes uit 1912 van schrijver Edgar Rice Burroughs en vertelt ons het oorsprongsverhaal van Tarzan.

Het is jaren geleden dat de man – ooit bekend als Tarzan – de jungle van Afrika achter liet voor een nieuw leven als: John Clayton III, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom. Maar degene achter de moorddadige plot hebben geen idee wat ze ontketenen.


7. The BFG – 20 juli

The BFG, beter bekend als De GVR (Grote Vriendelijke Reus) wordt een live-action film, geregisseerd door Steven Spielberg. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Roald Dahl, die we vroeger allemaal wel hebben gelezen, of voorgelezen gekregen door onze ouders. In 1982 werd het boek uitgebracht en werd één van Dahl’s ’s werelds bekendste kinderboeken. In 1982 verscheen er nog een animatiefilm van deze vriendelijke reus.

Het weesmeisje Sophie wordt ontvoerd door een aardige reus en samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van de slechte, mensetende reuzen die de Grote Vriendelijke Reus pesten.


8. Star Trek: Beyond – 21 juli

Star Trek: Beyond is alweer de dertiende Star Trek-film uit de franchise, het vervolg op de film Star Trek: Into Darkness uit 2013. Regisseur Justin Lin (Fast & Furious) neemt het stokje over van J.J. Abrams die de eerste twee Star Trek-films voor zijn rekening nam.

De schurk Krall valt de bemanning van de Enterprise aan, waardoor grotendeels van de bemanning om het leven komt. Het is aan de groep overlevenden, waaronder Spock, McKoy en Kirk om samen te werken met de lokale bevolking om alsnog Krall te verslaan.


9. Jason Bourne – 28 juli

Het is alweer 8 jaar geleden dat we Matt Damon zagen als Jason Bourne. Jeremy Renner hield de franchise nog wel in leven met de film The Bourne Legacy (2012), maar kon nooit het succes evenaren als de vorige drie Bourne-films. Regisseur Paul Greengrass werkt voor dit nieuwe hoofdstuk uit de Bourne-franchise opnieuw samen met Matt Damon.

Na jaren van afwezigheid keert Jason Bourne plotseling weer terug op de radar. De bijzonder dodelijke voormalig CIA-agent heeft zijn geheugen weer terug en stapt uit zijn schaduw om in een post-Snowden tijdperk een reis te maken van Athene naar Las Vegas, om zo vragen over zijn verleden beantwoord te krijgen.


10. The Secret Life of Pets – 03 augustus

De makers van Despicable Me (2010) en Minions (2015) komen met een nieuwe animatiefilm over huisdieren. Wat doen huisdieren wanneer de baasjes van huis zijn? Dit doet ons een beetje denken aan Toy Story (1995), waar het speelgoed ook tot leven kwam.

We volgen de avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.


11. Suicide Squad – 04 augustus

Alle superschurken van DC Comics komen samen in deze film. Dit is de derde film, die zich afspeelt in het DCEU (DC Extended Universum). Vanwege kritiek op Batman V Superman heeft Warner Bros. doen besluiten om enkele opnames opnieuw te doen. De heropnames moeten ervoor zorgen dat de film wat lichter en humoristischer wordt.

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.


12. Ben-Hur – 25 augustus

Ben-Hur is geen remake van de klassieker uit 1959, die maar liefst 11 Oscars won. Het is een nieuwe verfilming van het klassieke boek van schrijver Lew Wallace uit 1880.

De film van regisseur Timur Bekmambetov (Wanted) vertelt het verhaal van prins Judah Ben-Hur, die verraden wordt door zijn adoptiebroer Messala, een officier in het Romeinse Leger. Beroofd van zijn titel en gescheiden van zijn familie en zijn geliefde, wordt Judah gedwongen tot slavernij. Na jaren op zee zinkt het slavenschip waar hij op vaart en lukt het hem om terug te keren naar zijn vaderland voor wraak.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen