Search
Close this search box.
Search

Deze horrorfilms wil je niet missen in 2024

Horrorfilms in 2024

Het is alweer de vijfde editie van onze samengestelde lijst van horrorfilms die verschijnen voor het nieuwe jaar. 2024 belooft een angstaanjagend jaar te worden, met filmmakers die zichzelf proberen te overtreffen om ons de rillingen over de rug te laten lopen.

Trek de gordijnen dicht, dim de lichten, pak je kussens erbij en ontdek de nieuwste horrorfilms van 2024.

Night Swim – 4 januari

Night Swim is gebaseerd op de veelgeprezen korte film uit 2014 waarin een voormalige Major League-honkbalspeler Ray Waller (Wyatt Russell) vervroegd heeft moeten stoppen, vanwege een slopende ziekte. Ray verhuist naar een nieuw huis met zijn bezorgde vrouw Eve (Kerry Condon), zijn tienerdochter Izzy (Amélie Hoeferle) en zijn jonge zoon Elliot (Gavin Warren). Hij heeft de hoop weer prof te worden nog niet opgegeven en overtuigt Eve ervan dat het zwembad in de tuin niet alleen leuk is voor hun kinderen, maar hem ook de kans biedt te werken aan zijn herstel. Maar dan ontketent een duister geheim uit het verleden van het huis een kwaadaardige kracht, die het gezin onontkoombaar mee zal sleuren naar gruwelijke diepten.

Imaginary – 7 maart

Wanneer Jessica (DeWanda Wise) met haar gezin terugkeert naar haar ouderlijk huis, ontwikkelt haar jongste stiefdochter Alice (Pyper Braun) een griezelige band met haar knuffelbeer genaamd Chauncey die ze in de kelder vindt. Alice begint spelletjes te spelen met Chauncey, die speels en onheilspellend begint te worden. Zodra het gedrag van Alice steeds zorgwekkender wordt, komt Jessica tussenbeide om te beseffen dat Chauncey veel meer is dan de knuffelbeer.

Baghead – 21 maart

Na het overlijden van haar vervreemde vader krijgt Iris (Freya Allan) te horen dat ze zijn oude, verwaarloosde bar heeft geërfd. Ze weet echter niet dat in de kelder van de pub Baghead woont, een gedaantewisselend wezen dat in de doden kan transformeren. Iris krijgt het idee om wanhopige, rouwende mensen tegen betaling te herenigen met hun geliefden. Zo is weduwnaar Neil bereid om 2000 dollar in cash neer te leggen voor slechts een paar minuten met zijn overleden vrouw. Al snel ontdekken ze dat het breken van de twee-minuten-regel angstaanjagende gevolgen kan hebben. Samen met haar beste vriendin Katie moet Iris vechten om Baghead onder controle te houden, voordat ze hen vernietigt.

Immaculate – 21 maart

Na een bijna-doodervaring vertrekt de Amerikaanse Cecilia (Sydney Sweeney) naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden. Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria. Maar naarmate er angstaanjagende gebeurtenissen in het klooster plaatsvinden, wordt Cecile achterdochtig en vraagt ze zich af waarom zij uitverkoren is voor dit bijzondere lot. Het wordt steeds duidelijker dat haar nieuwe thuis een aantal duistere en gruwelijke geheimen verbergt.

The First Omen – 11 april

The First Omen is een prequel en speelt zich af voor de gebeurtenissen uit de klassieke horrorfilm The Omen. Een jonge Amerikaanse vrouw (Nell Tiger Free) wordt naar Rome gestuurd om voor de kerk te werken. Ze ontdekt een angstaanjagende samenzwering met als doel het kwaad naar een menselijke gedaante te verwezenlijken.

Abigail – 18 april

Een groep zogenaamde criminelen ontvoert een 12-jarige ballerina, de dochter van een machtig figuur in de onderwereld. Voordat ze het losgeld van 50 miljoen dollar kunnen innen, hoeven ze alleen nog maar een nacht in een afgelegen landhuis op het meisje te passen. Maar als de ontvoerders één voor één wegvallen, komen ze er tot hun grote schrik achter dat ze opgesloten zitten met een wel heel bijzonder meisje.

Sting – 24 april

Sting is geïnspireerd door een van de grootste angsten van de mensheid: spinnenfobie. Er is nog geen plot bekend.

Tarot – 9 mei

Wanneer een groep overmoedige vrienden de heilige regel van tarotlezingen schendt (gebruik nooit het spel kaarten van iemand anders), ontketenen ze ongemerkt een gruwelijk kwaad dat in de kaarten gevangenzat. Eén voor één komen ze oog in oog te staan met de dood en moeten ze alles in het werk stellen om te ontsnappen aan de noodlottige toekomst die ze in hun lezing is voorspeld.

Winnie the Pooh 2: Blood and Honey 2 – 30 mei

Poeh is terug en neemt zijn vrienden Knorretje, Teigetje en Uil mee om zoete wraak te nemen op Janneman Robinson. Hier gaat bloed vloeien…

The Watchers – 6 juni

De 28-jarige kunstenares Mina (Dakota Fanning) strandt in een uitgestrekt en ongerept bos in het westen van Ierland. Nadat ze onderdak heeft gevonden, zit ze samen vast met drie vreemden. Elke nacht worden ze achtervolgd door mysterieuze wezens.

A Quiet Place: Day One – 27 juni

De film speelt zich af in dezelfde wereld als A Quiet Place 1 en 2, maar zonder de aanwezigheid van de familie Abbott. In plaats daarvan volgen we een vrouw (Lupita Nyong’o), die de eerste angstaanjagende momenten van de buitenaardse invasie in New York meemaakt.

Speak No Evil – 21 juli

Dit is de remake van de film Speak No Evil uit 2022. Een Deens gezin gaat op vakantie naar het platteland van Nederland, maar verandert van een droomvakantie in een psychologische nachtmerrie.

Longlegs – 25 juli

FBI-agent Lee Harker (Maika Monroe) wordt toegewezen aan een onopgeloste seriemoordenaarszaak die onverwachte wendingen neemt en bewijzen van het occulte onthult. Harker ontdekt een persoonlijke connectie met de moordenaar en moet hem tegenhouden voordat hij opnieuw toeslaat.

Trap – 1 augustus

Deze psychologische thriller is bedacht en geregisseerd door M. Night Shyamalan, bekend van de horrorfilms Knock at the Cabin (2023) en Old (2021). Het plot is nog onbekend.

Saw XI – 26 september

Na het grote succes van Saw X (2023) kon een vervolg niet uitblijven. Het was dan ook een verrassing dat er al zo snel een vervolg werd aangekondigd, met een releasedatum! Het wordt de elfde film uit de Saw-franchise, maar details over het verhaal zijn nog onbekend. Het verhaal van Saw IX zou zich eerder kunnen afspelen in de tijdlijn of juist na Spiral (2021) kunnen afspelen.

Smile 2 – 17 oktober

Het verhaal is nog onbekend. Regisseur Parker Finn onthult dat een tweede deel ook een prequel of spin-off zou kunnen worden, waarin de wereld van Smile verder wordt uitgebreidt. Mocht het een vervolg worden dan zou Joel (Kyle Gallner) de demon willen ontlopen, nadat hij getuige is geweest van de dood van Rose (Sosie Bacon). Hij moet niet alleen binnen zeven dagen zijn dood voorkomen, maar ook vragen omtrent de dood van Rose beantwoorden.

Terrifier 3 – 24 oktober

Art the Clown (David Howard Thornton) is klaar om chaos te veroorzaken bij de nietsvermoedende inwoners van Miles County, terwijl ze vredig liggen te slapen op kerstavond.

Nosferatu – 24 december

In de negentiende eeuw in Duitsland is Ellen Hutter (Lily-Rose Depp) getrouwd met de vastgoedmakelaar Thomas Hutter (Nicholas Hoult). Thomas gaat in opdracht van de graaf Orlok (Bill Skarsgård) uit Transsylvanië op zoek naar een stekje in het buitenland. Wanneer de graaf, die zijn ware aard als vampier verborgen houdt, Ellen ontmoet, raakt hij door haar in de ban.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen