Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

De leukste Disney-films in 2022

Disney films 2022

Sinds de lancering van Disney+ in 2019 is het aanbod op de streamingdienst het afgelopen jaar onwijs gegroeid. Van klassieke tekenfilms tot en met Marvel-producties. Sinds vorig jaar en ook in de toekomst zullen niet alle Disney-films meer in de bioscoop verschijnen, maar direct op Disney+.

We hebben dé leukste en nieuwste Disney-films die in 2022 verschijnen voor je opgesomd. Een aantal Disney-films hieronder zullen dus op de streamingdienst uitgebracht worden.

Turning Red – 9 maart

In deze nieuwe Pixar-film maken we kennis met de 13-jarige Mei Lee (Rosalie Chiang), een zelfverzekerd en ietswat sullig meisje. Haar overbezorgde moeder Ming (Sandra Oh), kan haar dochter zelden alleen laten. Alsof veranderingen in haar interesses, vriendschappen en lichaam niet genoeg zijn, verandert ze in een enorme rode panda wanneer ze te enthousiast wordt.

Chip ‘n’ Dale: Rescue Rangers – 20 mei

Chip ’n Dale: Rescue Rangers is gebaseerd op de gelijknamige animatieserie uit 1984. Deze live-action film is geen reboot, maar een comeback na 30 jaar en is te vergelijken met Alvin & the Chipmunks-films. Chip wordt ingesproken door John Mulaney (Big Mouth) en Dale door Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine).

Lightyear – 15 juni

In deze animatiefilm van Pixar zien we het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear (Chris Evans), de ruimteheld waarop het speelgoedfiguur uit de Toy Story-films is geïnspireerd.

Disenchanted – najaar

Disenchanted logo

Disenchanted speelt zich vijftien jaar na Enchanted (2007) af, waarin Giselle (Amy Adams) verhuist naar de buitenwijk Monroeville met Robert (Patrick Dempsey) en hun tienerdochter Morgan (Gabriella Baldacchino). Ze moeten leren omgaan met de uitdagingen die hun nieuwe huis met zich meebrengt. Ook moeten ze ontdekken wat nog lang en gelukkig voor haar en haar nieuwe familie betekent.

Hocus Pocus 2 –  najaar

Hocus Pocus 2 logo

Drie jonge vrouwen brengen de Sanderson Sisters per ongeluk terug naar het hedendaagse Salem en moeten uitzoeken hoe ze kunnen voorkomen dat de kindhongerige heksen een nieuw soort ravage aanrichten in de wereld.

Peter Pan & Wendy – najaar

Peter Pan & Wendy logo

Dit klassieke sprookje krijgt ook zijn eigen live-action film, die gebaseerd is op de animatiefilm Peter Pan uit 1953. Het verhaal van Peter Pan & Wendy zal hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn, al is opmerkelijk dat Wendy aan de filmtitel is toegevoegd, wat betekent dat ze meer schermtijd krijgt dan in het Disney-origineel.

Pinocchio – 8 september

Pinocchio is een live-action verfilming van de gelijknamige animatiefilm – van Disney uit 1940, die weer gebaseerd is op het gelijknamige boek van Carlo Collodi uit 1883. Het verhaal draait om speelgoedmaker Geppetto (Tom Hanks) die een houten pop maakt, genaamd Pinokkio (Benjamin Evan Ainsworth) en door de Blauwe Fee (Cynthia Erivo) tot leven wordt gewekt.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen