Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

6 nieuwe Disney-films in 2021

Disney-films in 2021

Afgelopen jaar was een rampjaar voor alle bioscopen en niet alleen vanwege het sluiten van de deuren, maar ook vanwege het beperkte filmaanbod. Een aantal studio’s, waaronder Disney besloot om grote kaskrakers als Mulan en Soul direct op haar streamingdienst te zetten, wel tegen betaling. Uit woede knuppelde een Franse bioscoopeigenaar een billboard van Mulan in elkaar. Disney kondigde in oktober 2019 een reorganisatie aan en wil zich sterk gaan focussen op streaming, en het direct aanbieden van films aan de consument.

Dit jaar verschijnen er nieuwe Disney-films in de bioscopen, maar ook op Disney+ (via Premier Acces). Bekijk hieronder het overzicht van de titels die in 2021 verschijnen. De titels staan op volgorde van release.

Flora & Ulysses – 19 februari

Flora & Ulysses is gebaseerd op de gelijknamige kinderroman van Kate DiCamillo en wordt uitgebracht op Disney+. De 10-jarige Flora Buckman (Matilda Lawler), is een stripfan wiens ouders onlangs zijn gescheiden. Nadat ze een eekhoorn heeft gered en adopteert, noemt ze hem Ulysses (John Kassir). Flora is verbaasd als ze ontdekt dat hij superkrachten heeft. Ze gaan samen op avontuur, wat Flora’s leven en haar vooruitzichten voor goed veranderen.

Raya and the Last Dragon – 10 maart

Lang geleden, in de fantasiewereld van Kumandra, leefden mensen en draken samen. Maar toen een kwade kracht het land bedreigde, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later is datzelfde kwaad teruggekeerd en is het aan de eenzame krijger, Raya (Kelly Marie Tran) om de laatste legendarische draak (Awkwafina) op te sporen om het verwoeste land en het verdeelde volk te herstellen. De film wordt eerst uitgebracht in de bioscoop en is via Premier Acces – op dezelfde datum – te zien op Disney+.

Cruella – 26 mei

Cruella is een live-action film die gebaseerd is op de Disney-film uit 1961, One Hundred and One Dalmatians. De film vertelt het oorsprongverhaal over de legendarische schurk Cruella de Vil (Emma Stone) in de jaren 70. De jonge oplichter Estella, is een creatief en slim meisje uit Londen die naam wil maken met haar ontwerpen. Ze raakt bevriend met een paar jonge dieven die haar kattenkwaad wel kunnen waarderen en samen bouwen ze een leven voor zichzelf op in de straten van Londen.

Op een dag trekt Estella’s flair voor mode de aandacht van de barones Von Hellman (Emma Thompson), een legende die chic en angstaanjagend is. Maar hun relatie zet een reeks van gebeurtenissen en onthullingen in gang, die de slechte kant van Estella naar boven haalt en de wraakzuchtige Cruella wordt.

Luca – 16 juni

Luca is een animatiefilm geproduceerd door Pixar en is geregisseerd door Enrico Casarosa. De film speelt zich af in een prachtige badplaats aan de Italiaanse Rivièra en gaat over een jonge jongen die onvergetelijke zomer beleeft vol met ijs, pasta en eindeloze scooterritten. Luca beleeft deze avonturen met zijn nieuwe beste vriend, maar brengt ook een geheim met zich mee; hij is een zeemonster die in een onderwaterwereld woont.

Jungle Cruise – 28 juli

In de jaren 20 (uit de vorige eeuw), reist wetenschapper Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) van Londen naar de jungle in de Amazone. Kapitein Frank Wolff (Dwayne Johnson) neemt Lily mee op zijn rivierboot, La Quila. Samen gaan ze op missie om de Tree of Life te vinden. Deze oeroude boom heeft genezende krachten en Lily is vastbesloten om onderzoek te doen, wat de toekomst van geneeskunde kan veranderen. Helaas, zijn ze niet de enigen die op zoek zijn naar de boom.

Encanto – 24 november

De Madrigalen, een buitengewone familie woont verborgen in de bergen van Colombia in de levendige stad Encanto. De magie van Encanto heeft elk kind in het gezin gezegend met een unieke geschenk; superkrachten en de kracht om te genezen – behalve Mirabel. Wanneer ze ontdekt dat de magie van Encanto in gevaar is, beseft ze dat zij misschien wel de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen