Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Aladdin 2’ officieel in de maak bij Disney

Aladdin-poster

Disney heeft officieel groen licht gegeven op het vervolg van Aladdin. Het wordt een direct vervolg op de live-action remake uit 2019, die maar liefst 1 miljard dollar wereldwijd opbracht. Het wordt een geheel nieuw verhaal en niet gebaseerd op de animatiefilms uit de jaren 90.

Na het grote succes van Aladdin, was het wachten op een aankondiging voor een vervolg. Terwijl sommigen dachten dat het vervolg zou draaien om één van de twee animatiefilms: Aladdin and the Return of Jafar of Aladdin and the King of Thieves, kiest Disney dit keer voor een nieuw verhaal.

Afgelopen zomer hield Disney een brainstormsessie voor schrijvers die ideeën konden pitchen voor Aladdin 2. Het is nog onduidelijk wat het idee is voor het vervolg, maar volgens geruchten waren de studio en producers op zoek naar vertellingen van “Duizend-en-een-nacht”. Dat is een verzameling van verhalen uit het Midden-Oosten zoals: “Ali Baba en de 40 rovers” en “Sinbad de zeeman”.

Disney heeft schrijvers John Gatins (Flight) en Andrea Berloff (Straight Outta Compton) ingehuurd om het script te schrijven voor het vervolg. Guy Ritchie keert opnieuw terug in de regiestoel en naar verwachting zullen ook Mena Massoud, Naomi Scott en Will Smith terugkeren als Aladdin, Jasmine en Geest.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen