Search
Close this search box.
Search

Deze horrorfilms kun je verwachten in 2022

Horrorfilms 2022

Door de sluiting van de Nederlandse bioscopen in december – vanwege de lockdown, zijn enkele horror titels een maand opgeschoven. Daarnaast helpt het ook niet mee, dat het aanbod van horrorfilms dit jaar karig is waardoor de lijst minder lang is, dan we gewend zijn.

In 2022 mogen we het doen met vervolgfilms, remakes en enkele originele horrorfilms. Bekijk hieronder de lijst van nieuwe horrorfilms in 2022.

Resident Evil: Welcome To Raccoon City – 20 januari

Raccoon City was ooit de thuisstad van de Umbrella Corporation, maar na het plotselinge vertrek van het grote farmaceutische bedrijf, is de stad veranderd in een verlaten plek, waar iets kwaadaardigs schuilgaat. Als dat kwaad uitbreekt, moet een groep overlevenden samenwerken om de waarheid achter Umbrella te onthullen en te zien overleven.

Scream – 3 februari

Het langverwachte Scream-vervolg is terug na de laatste film die alweer elf jaar geleden uitkwam. De vijfde film uit de franchise is de eerste film zonder horrorlegende Wes Craven. Het oorspronkelijke trio Sidney Prescott (Neve Campbell), Dewey Riley (David Arquette) en Gale Weather (Courteney Cox) zijn terug, die samen met een groep Woodsboro-tieners het doelwit zijn van Ghostface. De nieuwe moordenaar achter het Ghostfase-masker heeft een connectie met het verleden en heden.

Texas Chainsaw Massacre – 18 februari

Texas Chainsaw Massacre is het directe vervolg op The Texas Chainsaw Massacre uit 1974. De zussen Melody (Sarah Yarkin) en Lila (Elsie Fisher) verhuizen naar een klein stadje in Texas. Leatherface (Mark Burnham) keert terug zodra een groep vrienden zijn afgeschermde wereld komen verstoren. Texas Chainsaw Massacre zal exclusief op Netflix verschijnen.

Morbius – 7 april

Oscar-winnaar Jared Leto (Blade Runner 2049) speelt het Marvel-personage: antiheld en wetenschapper Michael Morbius. Dr. Morbius is ernstig ziek en kampt met een zeldzame bloedaandoening. Hij zet alles op alles om deze ziekte te overwinnen en wilt anderen ook helpen die eronder lijden. Wanhopig probeert hij zichzelf te genezen met een experimenteel geneesmiddel. Wat in eerste instantie een groot succes lijkt, blijkt mogelijk nog erger te zijn dan de ziekte.

The Black Phone – 28 juli

The Black Phone is gebaseerd op de bestseller 20th Century Ghosts uit 2004 van auteur Joe Hill. Het verhaal volgt een seriemoordenaar die in de jaren ‘70 bekend staat als De Grijper (Ethan Hawke) en zich richt op jonge kinderen. Finney Shaw (Mason Thames) wordt ontvoerd door de sadist die hem opsluit in een geluidsdichte kelder met een niet-verbonden zwarte telefoon, die ontdekt dat hij de stemmen van eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen.

Nope – 18 augustus

De volgende horrorfilm van Academy Award-winnaar en regisseur Jordan Peel (Get Out), heet Nope. Er is nog helemaal niks bekendgemaakt over deze film, behalve wat castleden; Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun en Barbie Ferreira.

Orphan: First Kill – 1 september

Deze film speelt zich af voor de gebeurtenissen uit Orphan (2009). Nadat Esther (Isabelle Fuhrman) op briljante wijze is ontsnapt uit een Estlandse psychiatrische inrichting, reist ze naar Amerika. Ze doet zich voor als de vermiste dochter van een rijk gezin, dat haar met alle liefde na vier jaar weer in hun armen sluit. Door een onverwachte wending moet Esther het opnemen tegen de moeder van het gezin (Julia Stiles), die haar familie koste wat kost zal beschermen tegen het moordlustige ‘kind’.

Smile – 28 september

Nadat ze getuige is geweest van een bizar en traumatisch incident met een patiënt krijgt dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) te maken met onheilspellende gebeurtenissen die ze niet kan verklaren. Terwijl een overweldigende angst langzamerhand haar leven overneemt, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar gruwelijke nieuwe realiteit.

Werewolf by Night – 7 oktober

In Marvel Studios’ Werewolf by Night duikt op een donkere en sombere nacht een geheime kliek van monsterjagers op uit de schaduw en verzamelt zich na de dood van hun leider bij de onheilspellende Bloodstone Temple. In een vreemde en macabere herdenking van de leider, worden de aanwezigen in een mysterieuze en dodelijke wedstrijd om een ​​krachtig relikwie gedwongen. Een jacht die hen uiteindelijk oog in oog zal brengen met een gevaarlijk monster.

Halloween Ends – 13 oktober

De moderne Halloween-trilogie van David Gordon Green wordt dit jaar afgesloten met de toepasselijke titel, Halloween Ends. De film speelt zich vier jaar na Halloween Kills (2021) af en zien we een springlevende (en schijnbaar onsterfelijke) Michael Myers. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) en haar kleindochter Allyson Nelson (Andi Matichak) zullen wraak nemen vanwege de dood van hun vrienden en familieleden, waaronder Laurie’s dochter en Allysons moeder, Karen (Judy Greer).

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen