Search
Close this search box.
Search

Wie is Werewolf by Night? Marvel’s Halloween karakter uitgelegd

Werewolf by Night Marvel Studios' Halloween Special

Marvel Studios viert dit jaar Halloween in stijl. De studio heeft namelijk de eerste trailer vrijgegeven voor Werewolf by Night, een MCU Halloween Special. Eerder zagen we alle horror in Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Moon Knight en de Blade-film bouwt Marvel hard aan hun horrorgenre.

De Werewolf by Night Halloween Special is niet alleen weggelegd voor de weerwolf, maar ook andere Marvel horror-personages zoals Man-Thing en Elsa Bloodstone zijn van de partij in de zwart-wit film. De Halloween special is geregisseerd door composer Michael Giacchino, duurt ongeveer een uur en is vanaf 7 oktober te streamen op Disney+.

Wie speelt Werewolf by Night?

Gael García Bernal (Old) speelt in de special Jack Russell, in de Marvel Comics beter bekend als de Werewolf by Night.

Wie is Werewolf by Night?

Marvel Spotlight #2

Werewolf by Night is bedacht door Gerry Conway en Mike Ploog. De naam Werewolf by Night is door verschillende personages in het Marvel Comics-universum gebruikt, waaronder Jack Russell en Jake Gomez. Russell maakte zijn debuut in Marvel Spotlight #2 in 1972. De familie van Russell heeft een geschiedenis van lycantropie, die helemaal teruggaat tot 1795 met Grigory Russoff. Russoff kreeg de vloek via Lydia, een weerwolf die gevangen gehouden werd door Dracula. De vloek werd doorgegeven aan Jack Russell die erin slaagde zijn transformatie te overwinnen. Als rondtrekkende held gebruikt hij zijn krachten om demonen en andere krachten van het kwaad te bestrijden. Russell komt vaak andere Marvel-helden tegen zoals Frankensteins Monster, Moon Knight, Ghost Rider, Morbius en zelfs Iron Man, met wie hij het opnam tegen Maggia’s masked Marauder en zijn Tri-Animan.

Jake Gomez verscheen voor het eerst in Werewolf by Night #1 in 2020. Gomez is een jongen van Hopi-afkomst die op zijn 13de voor het eerst in een weerwolf verandert als gevolg van een familievloek. Met de hulp van zijn grootmoeder en zus kreeg Jake zijn emoties onder controle als hij transformeerde.

Wat zijn de krachten van Werewolf by Night?

Werewolf by Night krachten

Werewolf by Night heeft dezelfde krachten als andere weerwolven. Jack Russell verandert in een grote hybride mens en wolf bij volle maan. Als weerwolf verliest hij zijn menselijke verstand. Uiteindelijk is Jack in staat om uit zichzelf te muteren zonder volle maan en heeft hij meer de controle over zichzelf tijdens deze transformaties. Hij heeft als weerwolf bovenmenselijke kracht, een goed uithoudingsvermogen, reflexen, is snel en scherpe zintuigen (hij kan een deel van het infraroodspectrum zien, andere wezens op afstand ruiken en geuren volgen, en kan het geluid van een hartslag in een grot horen), genezing – zoals Moon Knight. Daarnaast heeft hij extreem scherpe klauwen en tanden. Deze krachten gelden ook voor Jack Gomez.

De weerwolf heeft ook zijn zwaktes, net als de klassieke weerwolven: voorwerpen en wapens van zilver. Als hij gewond raakt door een wapen van zilver, dan duurt het langer voordat hij daarvan geneest. Als hij met een wapen van zilver een verwonding oploopt die voor een mens fataal zou zijn, sterft hij.

Is Werewolf by Night onderdeel van het MCU?

Het is nog onduidelijk wanneer Werewolf by Night zich in de huidige MCU-tijdlijn bevindt. Uit de trailer die je hieronder kunt bekijken, heeft de film een aantal grote connecties. In de trailer zijn namelijk de tijdpolitie van de Time Variance Authority (TVA) te zien, die gedood worden door Werewolf by Night. Wat de reden is dat de TVA in de film te zien is, is niet bekend, maar zou mogelijk iets te maken kunnen hebben met Jack Russells familiegeschiedenis, waarbij de Darkhold betrokken is.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen