Search
Close this search box.
Search

Deze Marvel-films én series kan je verwachten in 2021

Marvel-films in 2021

2020 was een slecht jaar voor Marvel-liefhebbers, want Marvel Studios bleef hun films en series maar uitstellen. Het was Sony Pictures die eind maart aankondigde dat Morbius en Venom: Let there Be Carnage naar het voorjaar van 2021 werden verplaatst. Niet veel later werden ook Black Widow en Eternals verschoven. Uiteindelijk besloot Marvel Studios om de gehele releasekalender van Phase 4 op de schop te gooien.

In 2020 hebben we geen enkele Marvel-film of serie kunnen aanschouwen, maar 2021 ziet er veel rooskleuriger uit! Normaal gesproken verschijnen er drie Marvel-films per jaar, maar in 2021 krijgen we maar liefst zes films én zes series.

WandaVision – 15 januari

Op 15 januari verschijnt de eerste serie van Marvel Studios, WandaVision op Disney+. In de serie volgen we Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) die samen een gelukkig leven leiden, in een wereld gebaseerd op klassieke sitcoms. Totdat ze beginnen te vermoeden dat niets is wat het lijkt. De gebeurtenissen in de serie zijn verbonden met de films; Spider-Man 3 (2021) en Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2023).

The Falcon and the Winter Soldier – 19 maart

De tweede serie van Marvel Studios is The Falcon and the Winter Soldier en draait om het duo; Sam Wilson/ The Falcon (Anthony Mackie) en Bucky Barnes/ The Winter Soldier (Sebastian Stan). Hun capaciteiten worden op de proef gesteld als ze moeten samenwerken aan een wereldwijd avontuur.

Loki – 9 juni

Loki verschijnt in juni op Disney+ en komen we er eindelijk achter waar hij naar toe is gegaan met de Tesseract.

Black Widow – 7 juli

Eindelijk verschijnt Black Widow op 7 juli in de bioscopen en op Disney+. Black Widow wordt herenigt met haar zusterfiguur Yelena Belova (Florence Pugh) en moeten het samen opnemen tegen de schurk Taskmaster. Ze schakelen de hulp in van oude familieleden Alexei Shostakov/ Red Guardian (David Harbour) en Melina Vostokoff (Rachel Weisz).

Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings – 1 september

Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings introduceert de eerste Aziatische superheld, gespeeld door Simu Liu. Shang-Chi dacht zijn verleden achtergelaten te hebben, tot hij geconfronteerd wordt met de mysterieuze organisatie de Ten Rings.

What If…? – 11 augustus

De geanimeerde serie What If…? vertelt bekende gebeurtenissen uit de films, op een alternatieve manier. Zo krijgt Peggy Carter het super-soldaten serum toegediend en wordt ze de superheld Captain Carter, en wordt Steve Rogers een eerdere versie van Iron Man. De originele acteurs keren ook terug om de stemmen in te spreken van de oorspronkelijke helden. De verhalen die we gaan zien, worden aan elkaar vertelt door The Watcher (Jeffrey Wright).

Venom: Let There Be Carnage – 21 oktober

Eddie Brock (Tom Hardy) bezoekt Cletus Kasady (Woody Harrelson) in de gevangenis, die op een of andere manier in aanraking komt met de symbioot Carnage. Samen met de slechterik Shriek (Naomie Harris) zullen ze het opnemen tegen Venom.

Eternals – 3 november

Het MCU verwelkomt de nieuwe superheldengroep, de Eternals. Al duizenden jaren leven deze oude buitenaardse wezens in het geheim op aarde. Na de gebeurtenissen in Endgame, worden ze gedwongen uit de schaduw te treden om zich te herenigen tegen de oudste vijand van de mensheid, de Deviants.

Hawkeye – 24 november

In het najaar van 2021 verschijnt de serie Hawkeye, met Jeremy Renner in de hoofdrol. Hij werkt samen met een andere boogschutter uit de Marvel-strips, Kate Bishop (Hailee Steinfeld). Beiden worden ze geconfronteerd met hun verleden en moeten ze opnemen tegen een rits aan vijanden.

Spider-Man: No Way Home – 16 december

Aan het einde van Spider-Man: Far From Home wordt de identiteit van Spider-Man onthuld én beschuldigd van moord op Quentin Beck/ Mysterio. De gebeurtenissen uit de serie WandaVision hebben directe invloed op het verhaal van Spider-Man 3. Dit zou kunnen betekenen dat er een multiversum wordt geopend waarin we klassieke vijanden uit eerdere Spider-Man films gaan terugzien.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen