Search
Close this search box.
Search

‘Spider-Man 3’: alles over het vervolg op ‘Far From Home’

Spider-Man 3 poster

Far From Home bracht maar liefst 1.1 biljoen dollar wereldwijd op, én is de eerste Spider-Man film die de biljoen dollar heeft gepasseerd. Het is dé beste scorende film voor Sony Pictures ooit. Marvel Studios en Sony Pictures slaan voor de derde keer de handen in één, om de derde film met Tom Holland te maken.

Het einde van Spider-Man: Far From Home (2019) liet ons achter met een hoop vragen, maar het beloofd wel een spannend avontuur te worden voor Peter Parker. Dit derde deel is onderdeel van Marvel Studios’ Phase 4 en wordt de 27ste film uit het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Wanneer verschijnt ‘Spider-Man 3’?

Doctor Strange in Spider-Man 3
© Marvel Studios/ Sony Pictures

Spider-Man 3 met opnieuw Tom Holland in de hoofdrol, slingert op 16 december 2021 in de Nederlandse bioscopen.

Wie regisseert ‘Spider-Man 3’?

Jon Watts regisseert Spider-Man 3
© Marvel Studios/ Sony Pictures

In 2015 werd bekend gemaakt dat Jon Watts, Spider-Man: Homecoming ging regisseren. Niemand wist hoe ze op dit nieuws moesten reageren, omdat hij toentertijd geen uitgebreid portfolio had. Zijn werk bestond voornamelijk uit muziekvideo’s, korte filmpjes en dé net uitgebrachte film Cop Car.

Sony en Marvel Studios zijn erg blij met het afgeleverde werk van Watts, want hij is de eerste regisseur die een MCU-trilogie voor zijn rekening neemt.

Wat gebeurde er aan het einde van ‘Far From Home’?

Einde van Spider-Man 2 Far From Home
© Marvel Studios/ Sony Pictures

Aan het einde van de film (na het film logo) verschijnt er een mid-credits scène, waarin Spidey en MJ (Zendaya) door de stad New York slingeren. Als MJ op de grond wordt gezet, verschijnt er op de grote schermen achter hen een laatste nieuwsuitzending. De video is afkomstig van The Daily Bugle en vertoond Quentin Beck (Jake Gyllenhaal), oftewel Mysterio, vlak voor zijn dood. Hij zegt dat Spider-Man hem heeft aangevallen en beschikt over bewapende drones. Daarna zien we J. Jonah Jameson (J.K. Simmons) die zegt dat Spider-Man achter de brute moord op Mysterio zit en toont een video waarin Mysterio de geheime identiteit van Spider-Man onthuld.

Wanneer speelt ‘No Way Home’ zich af?

MJ en Peter Parker in 'No Way Home'
© Marvel Studios/ Sony Pictures

Spider-Man: Far From Home speelt zich acht maanden na Avengers: Endgame (2019) af – in de zomer van 2024. No Way Home speelt zich enkele maanden later af – in het najaar van 2024.

Wat is het verhaal van ‘Spider-Man 3’?

Doctor Strange en Spider-Man
© Marvel Studios/ Sony Pictures

Nu de wereld weet wie achter het masker van Spider-Man zit, kan hij zijn normale leven en het leven als superheld niet meer scheiden. Peter Parker klopt aan bij zijn collega Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) voor hulp. Strange probeert met een verboden spreuk te zorgen dat de wereld vergeet dat hij Spider-Man is. Hierdoor ontstaat er een breuk in het multiversum en duiken diverse schurken uit Spider-Man (2002) en The Amazing Spider-Man (2012) op. Zij willen het maar al te graag opnemen tegen Spider-Man.

Doctor Strange geeft Peter de opdracht om de slechteriken te verslaan, wat uiteindelijk hun lot is. Spider-Man denkt daar anders over, omdat iedereen – net als hem, een tweede kans verdiend. Hierdoor ontstaat er wrijving tussen de webslingeraar en de Sorcerer Supreme, wat uitloopt in een zwaar gevecht. De gebeurtenissen uit Far From Home zullen aansluiten op Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022).

Wie spelen er in ‘Spider-Man 3’?

Peter, MJ en Ned
© Marvel Studios/ Sony Pictures

Tom Holland keert terug als Peter Parker/ Spider-Man en zal vergezeld worden door zijn grote liefde MJ, gespeeld door Zendaya. Ook Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) en Wong (Benedict Wong) zijn van de partij, die Spider-Man zullen helpen.

Jacob Batalon die Peters beste vriend Ned speelt keert terug, net als May Parker (Marisa Tomei) en haar kersverse liefde Happy Hogan (Jon Favreau). J.K. Simmons die J. Jonah Jameson speelde in de post-credits scène heeft al laten doorschemeren te hebben getekend voor meerdere Spider-Man-films. 

Ook oude bekenden/ schurken zijn te zien in deze film, namelijk: Dr. Octopus (Alfred Molina), Lizard (Rhys Ifans), Sandman (Thomas Haden Church), Electro (Jamie Foxx) en Goblin (Willem Dafoe). Deze klassieke Spider-Man-schurken worden allemaal gespeeld door dezelfde acteurs uit de eerdere Spider-Man-films. Het is nog de vraag of we Mysterio (Jake Gyllenhaal) en de Vulture (Michael Keaton) zullen terugzien in dit derde deel.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen