‘Spider-Man 3’: alles over het vervolg op ‘Far From Home’

Spider-Man 3

Far From Home bracht maar liefst 1.1 biljoen dollar wereldwijd op, én is de eerste Spider-Man film die de biljoen dollar heeft gepasseerd. Het is dé beste scorende film voor Sony Pictures ooit. Marvel Studios en Sony Pictures slaan voor de derde keer de handen in één, om de derde film met Tom Holland te maken.

Het einde van Far From Home liet ons achter met een hoop vragen, maar het beloofd wel een spannend avontuur te worden voor Peter Parker. Dit derde deel is onderdeel van Marvel Studios Phase 4 en wordt de 27ste film uit het Marvel Cinematic Universe (MCU).

Als je Far From Home nog niet gezien hebt, raden we je aan om niet verder te lezen!

***** Let op! Mogelijke spoilers *****

Wanneer verschijnt ‘Spider-Man 3’?

Spider-Man in illusie van Mysterio

Spider-Man 3 met opnieuw Tom Holland in de hoofdrol, slingert op 15 december 2021 in de Nederlandse bioscopen.

Wanneer starten de opnames voor ‘Spider-Man 3’?

MJ en Spidey

De opnames voor Spider-Man 3 zouden oorspronkelijk in juli beginnen, maar is nu vertraagd vanwege het coronavirus. Het is nog onduidelijk wanneer de opnames dan zullen beginnen, omdat Tom Holland eerst de film Uncharted zal opnemen en daarna pas Spider-Man 3. De gameverfilming Uncharted staat gepland voor 15 juli 2021, een half jaar eerder dan Spider-man 3.

Wie regisseert ‘Spider-Man 3’?

Jon Watts regisseert Spider-Man 3

In 2015 werd bekend gemaakt dat Jon Watts Spider-Man: Homecoming ging regisseren. Niemand wist hoe ze op dit nieuws moesten reageren, omdat hij toentertijd geen uitgebreid portfolio had. Zijn werk bestond voornamelijk uit muziekvideo’s, korte filmpjes en dé net uitgebrachte film Cop Car.

Sony en Marvel zijn erg blij met het afgeleverde werk van Watts, en hij is de eerste regisseur die een MCU-trilogie voor zijn rekening neemt.

Wat gebeurde er aan het einde van ‘Far From Home’?

Einde van Spider-Man 2 Far From Home

Aan het einde van de film (na het filmlogo) verschijnt er een mid-credits scene, waarin Spidey en MJ (Zendaya) slingeren door New York. Als MJ op de grond wordt gezet, verschijnt er op de grote schermen achter hen een laatste nieuwsuitzending. De video is afkomstig van The Daily Bugle en vertoond Quentin Beck (Jake Gyllenhaal), oftewel Mysterio, vlak voor zijn dood. Hij zegt dat Spider-Man hem heeft aangevallen en beschikt over bewapende drones. Daarna zien we J. Jonah Jameson (J.K. Simmons) die zegt dat Spider-Man achter de brute moord op Mysterio zit en toont een video waarin Mysterio de geheime identiteit van Spider-Man onthuld.

Wat is het verhaal van ‘Spider-Man 3’?

Vulture en Scorpion

Er is nog niks officieels naar buiten gebracht over het plot van de film, maar Holland beloofd dat deze film “ongelofelijk krankzinnig” gaat worden. Een ding is zeker, de wereld ziet er heel anders uit voor Peter Parker/ Spider-Man, nadat Mysterio en J. Jonah Jameson zijn geheime identiteit hebben onthuld. Daarnaast wordt Spider-Man ook verantwoordelijk gehouden voor de dood van Mysterio.

Als Mysterio nog in leven is, dan zouden we mogelijk de Sinister Six kunnen zien. De Sinister Six is een groep criminelen die het in de comics samen opnemen tegen Spider-Man. In Homecoming en Far From Home zagen we dat de webslingeraar veel vijanden heeft gemaakt. Regisseur Jon Watts vertelde in een interview dat Michael Mando’s karakter, Mac Gargan, oftewel Scorpion nog iets groots te wachten staat.

In de trailer van Morbius zien we Adrian Toomes (Michael Keaton) tegen Michael Morbius (Jared Leto) zeggen: “Je had geen zin meer om een brave burger te zijn, he?”, dat zou kunnen verwijzen naar het begin van de Sinister Six. Als we de slechteriken uit de films zouden opsommen, dan komen we uit op: Mysterio, Vulture, Morbius, Scorpion, Shocker en Kraven the Hunter. Watts liet al eerder doorschemeren om Kraven the Hunter als volgende slechterik te willen zien in een volgende film.

Wie spelen er in ‘Spider-Man 3’?

Betty, Ned en MJ

Tom Holland keert natuurlijk terug als Peter Parker/ Spider-Man en zal vergezeld worden door zijn grote liefde MJ, gespeeld door Zendaya. Al weet Holland niet precies hoe de relatie tussen de twee zit.

Jacob Batalon die Peters beste vriend Ned speelt zal terugkeren. Wie weet zien we ook Aunt May (Marisa Tomei) en haar kersverse liefde Happy Hogan (Jon Favreau) terug. De kans is groot dat Jake Gyllenhaal opnieuw te zien zal zijn als Quentin Beck/ Mysterio. Hij zag er misschien verslagen uit op het einde van Far From Home, maar kan met zijn trucages zijn dood in scène hebben gezet.

J.K. Simmons die J. Jonah Jameson speelde in de post-credits scene heeft al laten doorschermen te hebben getekend voor meerdere Spider-Man films in het MCU. Dit betekent niet dat Sony en Marvel verplicht zijn hem te laten verschijnen in een film.

Delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp