Alle films en series uit Marvel Studios’ Phase 4 op een rij

Marvel Studios Phase 4

Marvel’s Phase 3 werd afgesloten door Spider-Man: Far From Home die begin juli uitkwam. Op 20 juli j.l. heeft Marvel Studios’ baas Kevin Feige tijdens Comic-Con in San Diego de plannen voor Marvel’s Phase 4 onthuld.

De studio brengt films en series uit in 2020 en 2021, die allemaal met elkaar verbonden zijn in het Marvel Cinematic Universe (MCU). De vierde fase gaat van start met Black Widow.

Hieronder een overzicht van de film- en serietitels met bijbehorende releasedata.

Black Widow – 29 april 2020 (uitgesteld)

Regisseuse: Cate Shortland
Releasedatum: 29 april 2020 (uitgesteld)

Er waren al geruchten dat er een solofilm rondom Natasha Romanoff/ Black Widow (Scarlett Johansson) zou verschijnen, maar dat is nu officieel bevestigd. De eerste film uit Phase 4 wordt een prequel die zich afspeelt tussen Captain America: Civil War (2016) en Avengers: Infinity War (2017). Black Widow moet het opnemen tegen de superschurk Taskmaster en krijgt hulp van Yelena Belova (Florence Pugh).

Andere rollen zijn weggelegd voor David Harbour (Hellboy) als Alexei / The Red Guardian, Florence Pugh (The Falling) als Yelena, Rachel Weisz (The Constant Gardener) als Melina en O-T Fagbenle (The Handmaid’s Tale) als Mason.

The Falcon and the Winter Soldier – augustus 2020

The Falcon and the Winter Soldier logo
Releasedatum: vanaf augustus 2020
Te zien op: Disney+

The Falcon and the Winter Soldier is de eerste serie die uitkomt op Disney+. De serie draait om Falcon (Anthony Mackie) en de Winter Soldier (Sebastian Stan), die het samen moeten opnemen tegen de vijand Baron Zemo (Daniel Brühl). Hem zagen we voor het laatst in Captain America: Civil War (2016).

Eternals – 4 november 2020

Eternals logo
Regisseuse: Chloé Zhao
Releasedatum: 4 november 2020

Na Black Widow verschijnt eind 2020 de tweede Marvel-film uit Phase 4: de Eternals. De Eternals zijn een groep mensen die duizenden jaren geleden gecreëerd zijn door The Celestials, die de mensheid moet beschermen tegen The Deviants. In het MCU hebben we al kennis mogen maken met één van de Eternals en dat was de gestoorde titaan Thanos.

De titaan zullen we niet zien in Eternals, maar zal zich focussen op een nieuwe superheldengroep die bestaat uit: Angelina Jolie (Maleficent: Mistress of Evil) als Thena, Richard Madden (Game of Thrones) als Ikaris, Kumail Nanjiani (Silicon Valley) als Kingo, Lauren Ridloff (The Walking Dead) als Makkari, Brian Tyree Henry (Atlanta) als Phastos, Salma Hayek (The Hitman’s Bodyguard) als Ajak, Lia McHugh (American Women) als Sprite en Don Lee (Train to Busan) als Gilgamesh.

WandaVision – december 2020

WandaVision logo

Releasedatum: vanaf december 2020
Te zien op: Disney+

Deze tweede Disney+-serie speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame en is verbonden met de films Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Captain Marvel (2019).

Op de een of andere manier zal Vision (Paul Bettany) opnieuw tot leven worden gebracht door Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Naast Scarlett Witch en Vision zien we ook een volwassen versie van Monica Rambeau (Teyonah Parris), die we als personage leerde kennen in Captain Marvel.

Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings – 10 februari 2021

Shang-Chi logo
Regisseur: Destin Daniel Cretton
Releasedatum: 10 februari 2021

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings wordt Marvel Studios’ eerste film rondom een Aziatische superheld. De Ten Rings werden al gehint vanaf het begin in het MCU. Deze terroristische organisatie ontvoerde Tony Stark in Iron Man (2008) en hielpen de slechterik Whiplash (Mickey Rourke) in Iron Man 2 (2010). In het derde deel van Iron Man deed Trevor Slattery (Ben Kingsley) zich voor als The Mandarin; de leider van de Ten Rings.

In Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zien we Tony Leung als dé echte Mandarin, die het opneemt tegen de Martial Arts meester Shang-Chi. Deze titelheld wordt gespeeld door Simu Liu (Kim’s Convenience) en actrice Awkwafina (Crazy Rich Asians) speelt nog een onbekende rol in de film.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 5 mei 2021

Doctor Strange 2 logo
Regisseur: Scott Derrickson
Releasedatum: 5 mei 2021

In Spider-Man: Far From Home legt Quentin Beck/ Mysterio aan Peter Parker uit dat er meerdere realiteiten bestaan en dat hij van een andere aarde komt. Uiteindelijk sprak Mysterio niet de waarheid, maar de titel van Doctor Strange 2 bevestigt dat er wel een multiversum bestaat. Dit creëert vele mogelijkheden voor het MCU om mutants te introduceren uit een andere dimensie.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness volgt de gebeurtenissen uit de Disney+-serie WandaVision op en naast Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) zien we ook Scarlet Witch/ Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) verschijnen in dit tweede deel. Regisseur Scott Derrickon onthulde tijdens Comic-Con dat dit de eerste horrorfilm uit het MCU wordt.

Loki – lente 2021

Loki logo

Releasedatum: lente 2021
Te zien op: Disney+

Aan het begin van Avengers: Infinity War (2018) wordt Loki (Tom Hiddleston) gedood door Thanos (Josh Brolin) en in Avengers: Endgame reisden we terug naar de eerste Avengers-film uit 2012. Loki wist de Tesseract te stelen en te ontsnappen door middel van teleporteren. In Endgame legt Smart Hulk (Mark Ruffalo) de regels uit van tijdreizen; als er veranderingen worden aangebracht in het verleden, dan wordt er een alternatieve tijdlijn gecreëerd.

Deze alternatieve tijdlijn gaan we terugzien in de Disney+-serie Loki en komen we meer te weten over waar Loki zich bevindt en wat zijn plannen zijn.

What If…? – zomer 2021

What if... logo

Releasedatum: zomer 2021
Te zien op: Disney+

What If…?, is de eerste geanimeerde serie uit het MCU, die zich zal focussen op de 23 films uit de Infinity Saga, met alternatieve scenario’s als: “Wat als.. Peggy Carter het supersoldaat serum toegediend had gekregen in plaats van Steve Rogers?”

Acteur Jeffrey Wright (Westworld) spreekt de stem in van The Watcher, die de verhalen ondersteund. Naast Wright keren meer dan 25 acteurs uit het MCU terug om hun eigen stemmen in te spreken, waaronder Michael B. Jordan (Erik Killmonger), Paul Rudd (Ant-Man), Josh Brolin (Thanos), Mark Ruffalo (Hulk), Tom Hiddleston (Loki) en Samuel L. Jackson (Nick Fury).

Hawkeye – herfst 2021

Hawkeye logo

Releasedatum: herfst 2021
Te zien op: Disney+

Hawkeye is de laatste live-action serie uit Marvel’s Phase 4 en zien we Jeremy Renner terug als Clint Barton/ Hawkeye. In de serie geeft Barton het stokje door aan Kate Bishop, die in de comics de opvolger wordt van Hawkeye. Hij zal haar trainen om een superheld te zijn, zonder superkrachten. Het is nog niet bekend wie de rol zal spelen van Kate Bishop.

Thor: Love and Thunder – 3 november 2021

Thor 4 logo
Regisseur: Taika Waititi
Releasedatum: 3 november 2021

De laatste film uit Phase 4 is Thor: Love and Thunder met wederom Taika Waiti (Thor: Ragnarok) als regisseur, Chris Hemsworth als Thor en Tessa Thompson als Valkyrie. Tijdens Comic-Con maakte Waiti bekend dat Natalie Portman terugkeert als Jane Foster en dat zij dé nieuwe Thor gaat worden in het vierde deel uit de reeks. Daarnaast maakte Thompson bekend dat haar karakter Valkyrie als koning van Asgard in de film op zoek gaat naar haar koningin.

Thor zagen we voor het laatst aan boord van het schip met de Guardians of the Galaxy en regisseur James Gunn heeft bevestigd dat Thor: Love and Thunder voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 afspeelt.

Andere Marvel-films

Na de onthulling van de plannen uit Marvel’s Phase 4, maakte Kevin Feige onbewust ook de plannen voor Marvel’s Phase 5 bekend.

We krijgen een Black Panther 2, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Captain Marvel 2 en een nieuwe film over The Fantastic Four, die eindelijk naar het MCU komen. Als dat nog niet alles was, kondigde Feige onverwachts een MCU-reboot aan voor een nieuwe Blade-film met tweevoudig Oscarwinnaar Mahershala Ali (Green Book).

Delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp