Search
Close this search box.
Search

Alle films en series uit Marvel Studios’ Phase 4 op een rij

Marvel Studios Phase 4

Marvel Studios’ Phase 3 werd afgesloten door Spider-Man: Far From Home, die in juli 2019 uitkwam. Op 20 juli 2020 heeft Marvel Studios’ baas Kevin Feige tijdens Comic-Con in San Diego de plannen voor Marvel Studios’ Phase 4 onthuld.

De studio brengt films en series uit in 2021, 2022 en 2023 die allemaal met elkaar verbonden zijn in het Marvel Cinematic Universe (MCU). De vierde fase gaat van start met de serie WandaVision. Oorspronkelijk zou in 2020, twee nieuwe films en series uitkomen, maar vanwege het coronavirus heeft Marvel Studios besloten het door te schuiven naar 2021.

Hieronder een overzicht van de film- en serietitels met bijbehorende releasedata.

WandaVision – 15 januari 2021

Deze eerste Disney+-serie speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame (2019) en is verbonden met de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022).

Op de een of andere manier zal Vision (Paul Bettany) opnieuw tot leven worden gebracht door Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen). Naast Wanda en Vision zien we ook een volwassen versie van Monica Rambeau (Teyonah Parris), die we als klein meisje leerde kennen in Captain Marvel (2019).

The Falcon and the Winter Soldier – 19 maart 2021

The Falcon and the Winter Soldier is de tweede serie die uitkomt op Disney+. De serie draait om Falcon (Anthony Mackie) en de Winter Soldier (Sebastian Stan), die het samen moeten opnemen tegen de vijand Baron Zemo (Daniel Brühl). Hem zagen we voor het laatst in Captain America: Civil War (2016).

Loki – 9 juni 2021

Aan het begin van Avengers: Infinity War (2018) wordt Loki (Tom Hiddleston) gedood door Thanos (Josh Brolin), en in Avengers: Endgame reisden we terug naar de eerste Avengers-film uit 2012. Loki wist de Tesseract te stelen en te ontsnappen door te teleporteren naar…? In Endgame legt Smart Hulk (Mark Ruffalo) de regels uit van tijdreizen; als er veranderingen worden aangebracht in het verleden, dan wordt er een alternatieve tijdlijn gecreëerd.

Deze alternatieve tijdlijn gaan we terugzien in de Disney+-serie Loki en komen we meer te weten over waar Loki zich bevindt en wat zijn plannen zijn.

Black Widow – 7 juli 2021

Er waren al geruchten dat er een solofilm rondom Natasha Romanoff/ Black Widow (Scarlett Johansson) zou verschijnen, maar dat is nu officieel bevestigd. De eerste film uit Phase 4 wordt een prequel die zich afspeelt tussen Captain America: Civil War (2016) en Avengers: Infinity War (2017). Black Widow moet het opnemen tegen de superschurk Taskmaster en krijgt hulp van Yelena Belova (Florence Pugh).

De film wordt geregisseerd door Cate Shortland en rollen zijn weggelegd voor David Harbour (Hellboy) als Alexei/ The Red Guardian, Florence Pugh (The Falling) als Yelena, Rachel Weisz (The Constant Gardener) als Melina en O-T Fagbenle (The Handmaid’s Tale) als Mason.

What If…? – 11 augustus

What If…?, is de eerste geanimeerde serie uit het MCU, die zich zal focussen op de 23 films uit de Infinity Saga, met alternatieve scenario’s als: “Wat als.. Peggy Carter het supersoldaat serum toegediend had gekregen in plaats van Steve Rogers?”

Acteur Jeffrey Wright (Westworld) spreekt de stem in van The Watcher, die de verhalen ondersteund. Naast Wright keren meer dan 25 acteurs uit het MCU terug om hun eigen stemmen in te spreken, waaronder Michael B. Jordan (Erik Killmonger), Paul Rudd (Ant-Man), Josh Brolin (Thanos), Mark Ruffalo (Hulk), Tom Hiddleston (Loki) en Samuel L. Jackson (Nick Fury).

Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings – 1 september 2021

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings wordt Marvel Studios’ eerste film rondom een Aziatische superheld. De Ten Rings werden al gehint aan het begin in het MCU. Deze terroristische organisatie ontvoerde Tony Stark in Iron Man (2008) en hielpen de slechterik Whiplash (Mickey Rourke) in Iron Man 2 (2010). In het derde deel van Iron Man deed Trevor Slattery (Ben Kingsley) zich voor als The Mandarin; de leider van de Ten Rings.

In Shang-Chi zien we Tony Leung als dé echte Mandarin, die het opneemt tegen de Martial Arts meester Shang-Chi. De titelheld wordt gespeeld door Simu Liu (Kim’s Convenience) en actrice Awkwafina (Crazy Rich Asians) speelt nog een onbekende rol in de film.

Eternals – 3 november 2021

Na Black Widow, verschijnt in 2021 de tweede Marvel-film uit Phase 4: Eternals. De Eternals zijn een groep mensen die duizenden jaren geleden gecreëerd zijn door de Celestials, die de mensheid moet beschermen tegen de Deviants. In het MCU hebben we al kennis mogen maken met één van de Eternals en dat was de gestoorde titaan Thanos.

De titaan zullen we niet zien in Eternals, maar zal zich focussen op een nieuwe superheldengroep bestaande uit: Angelina Jolie (Maleficent: Mistress of Evil) als Thena, Richard Madden (Game of Thrones) als Ikaris, Kumail Nanjiani (Silicon Valley) als Kingo, Lauren Ridloff (The Walking Dead) als Makkari, Brian Tyree Henry (Atlanta) als Phastos, Salma Hayek (The Hitman’s Bodyguard) als Ajak, Lia McHugh (American Women) als Sprite en Don Lee (Train to Busan) als Gilgamesh.

Hawkeye – 24 november 2021

Hawkeye is de laatste live-action serie uit Marvels Phase 4 en zien we Jeremy Renner terug als Clint Barton/ Hawkeye. In de serie geeft Barton het stokje door aan Kate Bishop, die in de comics de opvolger wordt van Hawkeye. Hij zal haar trainen om een superheld te zijn, zonder superkrachten. Hailee Steinfeld (Bumblebee) gaat de rol spelen van Kate Bishop.

Spider-Man: No Way Home – 16 december 2021

Aan het einde van Spider-Man: Far From Home wordt de identiteit van Spider-Man onthuld én beschuldigd van moord op Quentin Beck/ Mysterio. De gebeurtenissen uit de serie WandaVision hebben directe invloed op het verhaal van Spider-Man 3. Dit zou kunnen betekenen dat er een multiversum wordt geopend waarin we bekenden uit eerdere Spider-Man-films gaan terugzien.

Thor: Love and Thunder – 10 februari 2022

Thor 4 logo

Taika Waiti (Thor: Ragnarok) keert terug als regisseur, Chris Hemsworth als Thor en Tessa Thompson als Valkyrie. Tijdens Comic-Con maakte Waiti bekend dat Natalie Portman terugkeert als Jane Foster, en dat zij dé nieuwe Thor gaat worden in het vierde deel uit de reeks. Daarnaast maakte Thompson bekend dat haar karakter Valkyrie als koning van Asgard in de film op zoek gaat naar haar koningin.

Thor zagen we voor het laatst aan boord van het schip met de Guardians of the Galaxy en regisseur James Gunn heeft bevestigd dat Thor: Love and Thunder voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 afspeelt.

Ms. Marvel – 24 februari 2022

Ms. Marvel-serie

Ms. Marvel maakt in 2022 haar debuut op Disney+. De 16-jarige Kamala Khan (Iman Vellani) is een Pakistaans-Amerikaans meisje, opgegroeid in Jersey City. Ze is een geweldige student, een gamer en een schrijver die een speciale affiniteit heeft voor superhelden, met name Captain Marvel. Maar Kamala heeft moeite om thuis en op school te passen, totdat ze superkrachten krijgt, net als de helden waar ze altijd naar opkeek.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 23 maart 2022

Doctor Strange 2 logo

In Spider-Man: Far From Home legt Quentin Beck/ Mysterio aan Peter Parker uit dat er meerdere realiteiten bestaan en dat hij van een andere aarde komt. Uiteindelijk sprak Mysterio niet de waarheid, maar de titel van Doctor Strange 2 bevestigt dat er wel een multiversum bestaat. Dit creëert vele mogelijkheden voor het MCU om mutanten te introduceren uit een andere dimensie.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness volgt de gebeurtenissen uit de Disney+-serie WandaVision op en naast Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) zien we ook Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) verschijnen in dit tweede deel. Regisseur Scott Derrickson onthulde tijdens Comic-Con dat dit de eerste horrorfilm uit het MCU wordt.

Andere Marvel-films

Na de onthulling van de plannen uit Marvel’s Phase 4, maakte Kevin Feige onbewust ook de plannen voor Marvel’s Phase 5 bekend.

We krijgen een Black Panther 2, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Captain Marvel 2 en een nieuwe film over The Fantastic Four, die eindelijk naar het MCU komen. Als dat nog niet alles was, kondigde Feige onverwachts een MCU-reboot aan voor een nieuwe Blade-film met tweevoudig Oscarwinnaar Mahershala Ali (Green Book).

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen