Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Eternals’: is Thanos een Deviant of een Eternal?

Sersi en Thanos

Nog minder dan een maand en dan verschijnt de unieke Marvel-film Eternals van regisseur Chloé Zhao in de bioscopen. Zoals onthult in de trailer moeten de Eternals zich herenigen, om de mensheid te beschermen tegen hun oudste vijand, de Deviants die de aarde willen veroveren.

In de trailer vraagt Dane Whitman (Kit Harington) aan Sersi (Gemma Chan) waarom zij en de andere Eternals niet de Avengers hielpen in hun strijd tegen Thanos (Josh Brolin). “Wij kregen de opdracht om ons niet te bemoeien met menselijke conflicten, tenzij er Deviants bij betrokken waren”, aldus Sersi tegen Whitman.

Deze vraag hield Marvel-fans langere tijd bezig en werd eindelijk beantwoord nadat de laatste trailer verscheen. Dit antwoord bevestigde ook de aanwezigheid van de Eternals op aarde, tijdens de Infinity Saga. Ook bevestigt deze uitspraak dat Marvel Studios een klein deel van Thanos’ oorsprong verhaal heeft verandert. Hij heeft namelijk geen enkele connectie met de Deviants, wat in de stripboeken wel zo is.

De oorsprong van Thanos

Thanos op Titan
© Marvel Studios

Het is dus min of meer bevestigt dat Thanos geen enkele connectie heeft met de Deviants. In de stripboeken zijn de Deviants, de grootste tegenstanders van de Eternals. Beide rassen zijn gecreëerd door de Celestials maar in tegenstelling tot de Eternals, werden de Deviants geboren met een gen, dat hun DNA destabiliseerde en allerlei soorten mutaties vertoonden. Thanos is geboren op de planeet Titan, de maan rond Saturnus en is de zoon van A’lars en Sui-San, beide Eternals. Hij is geboren met het Deviant Syndroom, waar hij zijn paarse huidskleur en grote lichaamsbouw aan te danken heeft.

Is Thanos een Eternal?

Red Skull en Thanos op Vormir
© Marvel Studios

Het enige wat bevestigt dat Thanos een Eternal is, is wanneer hij in Avengers: Infinity War (2018) de planeet Vormir bezoekt, om de Soul Stone te bemachtigen. Hij wordt door Red Skull (Ross Marquand) begroet als “zoon van A’lars”. In de stripboeken is één van de Eternals, Thena de nicht van Thanos. Haar vader is namelijk de broer van A’lars en het zou goed kunnen dat we deze familieband terug zien in de film. Thena wordt in Eternals gespeeld door Angelina Jolie, die een geheime relatie heeft met de leider van de Deviants, Kro.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen