Search
Close this search box.
Search

Wie zijn de Eternals en wat zijn hun krachten?

Wie zijn de Eternals

Dankzij uitgelekte speelgoedverpakkingen, kregen we al snel een eerste blik op Marvel’s nieuwe superhelden. Ondertussen is ook de eerste trailer van Eternals verschenen en heeft binnen 24 uur – met 80 miljoen views, het record verbroken van Black Widow. De film is geregisseerd is door Chloé Zhao (Nomadland), die een Oscar won voor beste regie.

De Eternals zijn bedacht door de legendarische Jack Kirby en verschenen voor het eerst in The Eternals #1, uit 1976. Alle Eternals zijn een miljoen jaar geleden gecreëerd door de Celestials met als doel; het beschermen van de aarde tegen de slechteriken, die bekend staan als de monsterlijke Deviants.

Wie zijn de nieuwe superhelden die zich al duizenden jaren verscholen houden op aarde?

De Eternals hebben gezamenlijke krachten

De Eternals
© Marvel Studios

Net als de Celestials, kunnen de Eternals kosmische energie beïnvloeden, waardoor een aantal van hen unieke krachten hebben ontwikkeld en daardoor gespecialiseerd zijn op een bepaald gebied. De Eternals hebben ook gedeelde eigenschappen zoals; vliegen, teleportatie, materie manipuleren en het creëren van illusies. Ook zijn ze onsterfelijk, omdat ze de controle hebben over hun moleculen en zichzelf kunnen herstellen. Daardoor overlijden ze niet aan ouderdom of ziektes.

Ikaris

Ikaris in Eternals

Ikaris is één van de oudste en machtigste Eternals die er bestaan. Hij heeft de gave om te vliegen en kan vanuit zijn ogen kosmische energiestralen schieten. Na tienduizenden jaren de mensheid te hebben beschermd tegen de Deviants, verdiende hij de titel, Prime Eternal en werd leider van de Eternals op aarde. Als Prime Eternal was hij verantwoordelijk voor de vorming van de Uni-Mind. De Uni-Mind voegt de geesten van elke Eternal tot één bewustzijn.

Richard Madden speelt Ikaris, die we kennen als Rob Stark uit de populaire tv-serie, Game of Thrones.

Sersi

Sersi in Eternals

Sersi is misschien wel de meeste krachtige en kwetsbaarste Eternal van allemaal. Marvel Studios-baas Kevin Feige bevestigde dat zij het belangrijkste personage is in de film. Ze werkt in een museum en is de enige Eternal die graag onder de mensen is en echt geïnteresseerd is in de mensheid. Sersi kan de moleculaire structuur van dingen omvormen tot alles wat ze wil. Dankzij haar gave kan ze naadloos heen en weer reizen tussen werelden. Al eeuwenlang is ze verliefd op Ikaris en bevindt ze zich in een liefdesdriehoek met Ikaris en Dane Whitman (Kit Harington).

Gemma Chan (Crazy Rich Asians) die Sersi speelt, hebben we eerder gezien in het MCU, als Kree-soldaat, Minn-Erva in Captain Marvel (2019).

Dane Whitman/ Black Knight

Black Knight in Eternals

Dane Whitman is de derde Black Knight, een afstammeling van Sir Percy en de neef van Nathan Garrett. Whitman is geen Eternal en zal waarschijnlijk niet eens een superheld zijn aan het begin van de film. Hij is een natuurkundige en een ervaren zwaardvechter die een relatie krijgt met Sersi, waardoor er spanningen ontstaan tussen hen en Ikaris. In de stripboeken wordt Dane Whitman lid van de Avengers en draagt hij de titel ‘Black Knight’, wanneer hij de Ebony Blade in handen heeft. Dit zwaard is gesmeden door Merlijn, dat door de eeuwen doorgegeven is. Het zwaard biedt bescherming tegen de dood, maar draagt ook een vloek bij zich.

Game of Thrones-acteur Kit Harrington speelt de rol van Dane Whitman.

Ajak

Ajak in Eternals

Ajak werd pas in Eternals #2 (1976) geïntroduceerd en is een van de Polar Eternals, een groep die in de buurt van Siberië werden geboren. Hij is de spiritueel leider van de Eternals en zorgt voor de vooruitgang van de menselijke beschaving. Ergens in Midden- of Zuid-Amerika is hij een religieus figuur geworden en ziet de lokale bevolking hem aan als een god. Ajak beheerst over celregeneratie, waardoor hij in staat is om anderen te genezen van hun verwondingen en ziektes. Ook is hij de enige die kan communiceren met de Celestials.

In de film Eternals is het personage gender-swapped en wordt gespeeld door Salma Hayek (Hitman’s Wife’s Bodyguard).

Thena

Thena in Eternals

In de comics is haar geboortenaam Azura, maar haar vader Zuras (ook een Prime Eternal) veranderde haar naam in Thena, naar aanleiding van het vedrag met Zeus en de Olympische goden, zodat Thena kon dienen als Athena’s stand-in op aarde. Ze is de nicht van Thanos en had een geheime relatie met de Deviant, Kro. Hiermee kreeg ze een tweeling, Donald en Deborah Ritter. Ze heeft de gave om van kosmische energie elk wapen te maken, zoals een zwaard – dat te zien is in de trailer.

Angelina Jolie die de heks in Maleficent: Mistress of Evil (2019) speelt, is de krachtige strijder Thena.

Gilgamesh

Gilgamesh in Eternals

In de stripboeken werd Gilgamesh geïntroduceerd als de ‘Forgotten One’, een Eternal die door Zuras werd verbannen van zijn soort omdat hij teveel tijd doorbracht met mensen. Toen hij hielp in de strijd tegen de Deviants werd hij bestempeld als legendarische held. Gilgamesh is de sterkste en vriendelijkste Eternal, die in staat is om van kosmische energie, een exoskelet te projecteren.

De Zuid-Koreaanse acteur Ma Dong-seok, bekend van Train to Busan (2016) speelt de sterke strijder, Gilgamesh.

Druig

Druig in Eternals

Druig is de neef van Ikaris en kan zijn kosmische energie gebruiken om de gedachten van mensen te beheersen. Hij heeft zich teruggetrokken van de rest van de Eternals, omdat hij het niet eens is hoe ze door de eeuwen heen omgingen met de mensheid. Druig is dan ook geen voorstander om contact met de mensheid te hebben. Afstandelijk en krachtig, soms moeilijk te bepalen of hij een vriend van de vijand is.

Barry Keoghan bekend van onder andere Dunkirk (2017) speelt de rol van Druig.

Phastos

Phastos in Eternals

Phastos verscheen pas in 1985 in de stripboeken van de Eternals. Hij is een uitvinder, vervalser, ingenieur en wapenmeester. De afgelopen 2500 jaar heeft hij wapens ontwikkeld voor de Eternals, waaronder het zwaard van Kingo. In het geheim helpt hij de mensheid vooruit door nieuwe technologieën te introduceren, wanneer de wereld het nodig heeft. Met zijn aangeboren kosmisch vermogen is hij in staat iets moois en wonderbaarlijks te creëren. Het personage wordt de eerste homoseksuele held in het Marvel Cinematic Universe (MCU), die een kind en echtgenoot heeft.

Brian Tyree Henry bekend van Godzilla vs. Kong (2021) speelt de intelligente uitvinder, Phastos.

Kingo

Kingo in Eternals

In de stripboeken is Kingo Sunen van Japanse afkomst en leerde de samoerai kennen. Hij is een ervaren zwaardvechter en speelde in actiefilms in Japan. Kingo heeft de kracht om kosmische energieprojectielen te projecteren met zijn handen. Door de eeuwen heen is hij gecharmeerd geraakt van bekend zijn. In de film is hij een beroemde Bollywood-ster die zijn leven van rijkdom en beroemdheid achter zich moeten laten, om zijn team te helpen in de strijd tegen de Deviants.

Kumail Nanjiani bekend van de film Stuber (2019), speelt Kingo.

Makkari

Makkari in Eternals

Makkari is de snelste man in het universum en kan met zijn ongekende snelheid andere planeten ontdekken. In de stripboeken staat hij ook bekend als Mercury en Hurricane. Hij werd geïntroduceerd in Eternals #5 (1976) en samen met Sersi vochten ze tegen de Deviants. In tegenstelling tot de stripboeken, wordt Makkari in de film gespeeld door een dove vrouw en vertegenwoordigt ze de dovengemeenschap. Doordat ze niks kan horen, heeft ze geen last van de sonische ontploffingen die ze achterlaat tijdens het rennen.

De supersnelle Makkari wordt gespeeld door de dove actrice Lauren Ridloff, bekend van de tv-serie The Walking Dead. Ridloff wordt de eerste dove superheld in het MCU.

Sprite

Sprite in Eternals

En tot slot is er Sprite – die eruit ziet als een 12-jarige, maar is al duizenden jaren oud en een bedrieger. Deze oude Eternal heeft het grootste deel van zijn tijd doorgebracht op aarde met het ontwikkelen van zijn gave; het projecteren van levensechte illusies die zijn tegenstanders in verwarring brengen. Dit deed hij vaak bij mensen om een grap uit te halen. Zijn grootste “grap” was toen hij de herinneringen van de andere Eternals wiste, wat direct hun ondergang was. Als straf werd Sprite vermoord door Zuras en herrees later als vrouw.

Sprite is het derde personage die Marvel Studios voor deze film heeft gender-swapped. Nieuwkomer Lia McHugh is gecast als de “Peter Pan” van de Eternals.

Er zijn nog meer Eternals

De bovengenoemde Eternals zijn niet alle Eternals die er bestaan. Sinds de introductie van de Eternals in de stripboeken zijn er meer dan dertig geïntroduceerd. Namen als Zuras (Thena’s vader), Domo, Zarin, Interloper en Sigmar zitten niet in de film. Wie weet in een vervolg?

Bekijk hieronder de trailer van Eternals als je die nog niet gezien hebt.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen