Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Dit is wat we weten over ‘Spider-Man 4’

Spider-Man No Way Home

De derde film uit de Spider-Man-trilogie van Jon Watts draait net een week in de bioscopen en is een wereldwijd succes. Het is één van Marvel’s beste films ooit gemaakt. Niet gek dat er al gesprekken gaande zijn voor een vierde deel over de webslingeraar. Opnieuw zullen Marvel Studios en Sony de handen in één slaan om er een vervolg aan te geven.

Tom Holland heeft ondertussen al zes keer de rol gespeeld van Peter Parker/ Spider-Man in het MCU en de vraag is; keert hij terug voor een vierde deel? De laatste tijd zijn er veel geruchten opgedoken, zoals dat hij een break zou nemen en een gezin wilt stichten. Het zou wel heel raar zijn om na het succes van Spider-Man: No Way Home ermee te stoppen..

***** Spoilers voor Spider-Man: No Way Home *****

Komt er een ‘Spider-Man 4’?

Tom Holland, Kevin Feige en Amy Pascal

Het antwoord is ja. Kevin Feige, de baas van Marvel Studios heeft in een interview met The New York Times bevestigt dat er een vierde Spider-Man-film komt. “Amy, Disney, Sony en ik zijn druk aan het praten waar het volgende verhaal over moet gaan”, aldus Feige.

Zien we Tom Holland terug als Spider-Man?

Tom Holland als Spider-Man
Afbeelding: Sony Pictures/ Marvel Studios

Amy Pascal, de producer van de Spider-Man-films bevestigde in een interview met Fandango, dat er zeker nog drie Spider-Man-films met Tom Holland in de maak zijn.

Holland daarentegen vertelde in een interview met GQ dat hij nog niks getekend heeft en No Way Home de laatste film uit zijn contract is. Ook heeft hij geen idee hoe de toekomst er voor Peter Parker in het MCU eruit komt te zien. In een interview met People, vertelde Holland dat hij graag een toekomst ziet waarin Spider-Man diverser is – een Spider-Gwen of een Spider-Woman. “We hebben drie Spider-Mans op rij gehad; we zijn allemaal hetzelfde geweest. Het zou leuk zijn om een keer iets anders te zien.”, aldus Tom Holland.

Wat gebeurde er aan het einde van ‘No Way Home’?

Afbeelding: Sony Pictures/ Marvel Studios

De film eindigt met dat niemand weet wie Peter Parker is, inclusief MJ (Zendaya) en Ned (Jacob Batalon). Parker heeft een eigen appartement in New York City, betaalt voor de huur en ontwerpt zijn eigen kostuum – zoals Tobey Maguire en Andrew Garfield ook deden. Eindelijk staat hij op eigen benen en is hij af van zijn Stark-imago. Luisterend naar de politiescanner komt Spidey in actie, om de misdaad te bestrijden.

Wat is het verhaal van ‘Spider-Man 4’?

Een verslagen Spider-Man
Afbeelding: Sony Pictures/ Marvel Studios

Het einde van No Way Home, wordt een schone lei voor Peter Parker/ Spider-Man. Dit betekent dat alles mogelijk is in dit vierde deel. Hij zou bijvoorbeeld een Miles Morales kunnen coachen, iets wat de uiteindelijke wens is van Tom Holland.

Marvel Studios heeft nog niets bevestigd over het plot, maar in de post-credits scène zien we een cameo van Tom Hardy als Eddie Brock/ Venom, aan een bar in Mexico. Niet veel later verdwijnt hij op dezelfde manier als de personages uit de Sam Raimi- en Marc Webb Spider-Man-films. Een klein stukje symbioot blijft achter, wat zou betekenen dat iemand anders in aanraking komt met de symbioot.

Daarnaast staat er ook nog een verhaallijn open over Mac Gargan aka Scorpion (Michael Mando), die aan het einde van Spider-Man: Homecoming (2017) in de gevangenis zit, samen met Adrian Toomes/ Vulture (Michael Keaton).

Wanneer verschijnt ‘Spider-Man 4’?

Er zitten telkens twee jaar tussen de Spider-Man-films, dat zou betekenen dat Spider-Man 4 eind 2023 of begin 2024 kan verschijnen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen