Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze Disney-films verschijnen in 2023

Disney films 2023

Voorheen verschenen er nog Disney-films in de bioscoop maar dat aanbod wordt steeds kleiner, want de meeste films komen nu direct uit op Disney+. Dit jaar kunnen we uitkijken naar twee bekende sprookjes die verfilmd worden naar live-action, een nieuwe Pixar-film en een animatiefilm van Walt Disney Animation Studios.

Bekijk hieronder het overzicht van de Disney-films die in 2023 uitkomen.

Peter Pan & Wendy – 28 april

De film is gebaseerd op de roman Peter and Wendy van J.M. Barrie en geïnspireerd door de animatieklassieker uit 1953. Peter Pan & Wendy vertelt het verhaal van een jong meisje dat van haar ouders naar een kostschool moet gaan, maar reist met haar twee broertjes naar het magische Nooitgedachtland. Daar ontmoet ze een jongen die weigert volwassen te worden, een kleine fee en een kwaadaardige kapitein. Ze bevinden zich al snel op een spannend en gevaarlijk avontuur, ver weg van hun familie en thuis.

The Little Mermaid – 23 mei

Een jonge zeemeermin (Halle Bailey) sluit een deal met een zeeheks (Melissa McCarthy) om haar mooie stem in te ruilen voor menselijke benen, zodat ze de wereld boven water kan ontdekken en indruk kan maken op een prins (Jonah Hauer-King).

Elemental – 12 juli

Pixar’s nieuwste animatiefilm speelt zich af in Element City, waar bewoners van vuur, water, land en lucht wonen. Wanneer een stoere, gevatte vuurvrouw genaamd Ember een sappige, go-with-the-flow man genaamd Wade ontmoet, vormen ze een onwaarschijnlijke band die elkaars overtuigingen en levenswijzen uitdaagt.

Haunted Mansion – 26 juli

Winona Ryder, Jared Leto, Jamie Lee Curtis, Danny DeVito, Owen Wilson, Rosario Dawson, Tiffany Haddish, Dan Levy en LaKeith Stanfield spelen de hoofdrol in de aanstaande reboot van Disney’s The Haunted Mansion, die is geïnspireerd op de Disney-attractie van dezelfde naam.

Wish – 22 november

De 17-jarige Asha (Ariana DeBose) blaast haar emoties over haar onrustige gemeenschap de lucht in. Ze wordt uiteindelijk beantwoord door een bal van grenzeloze energie genaamd Star. Ze werken samen om haar wensen te laten uitkomen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen