Search
Close this search box.
Search

Alles wat je moet weten over ‘Venom’

Venom-film

Vandaag verschijnt anti-held ‘Venom’ in de bioscopen. Deze film is een spin-off rondom een van de grootste vijanden van Spider-Man. De laatste keer dat we Venom op het witte doek zagen, was in Spider-Man 3 met Topher Grace als journalist Eddie Brock.

Na het succesvolle Spider-Man: Homecoming (2017) uitgebracht door Marvel Studios en het teleurstellende Amazing Spider-Man 2 (2014) met Andrew Garfield gooit Sony Pictures het over een hele andere boeg.

Venom, geregisseerd door Ruben Fleischer (Zombieland, Gangster Squad) speelt zich niet af in het Marvel Cinematic Universe, maar in Sony’s eigen Spidey Universe, die officieel een naam heeft gekregen: Sony’s Universe of Marvel Characters (SUMC). Sony Pictures bezit meer dan 900 Marvel-karakters om hun eigen universe op te zetten. Zal het de studio lukken om het succes van Marvel Studios te evenaren?

Mocht Venom een financieel succes worden dan zijn er nog plannen voor 7 andere spin-offs namelijk; Black Cat, Silver Sable, Jackpot, Nightwatch, Kraven the Hunter en Morbius the Living Vampire.

Wie is Eddie Brock en hoe wordt hij Venom?

Tom Hardy

Tom Hardy (Mad Max: Fury Road en The Dark Knight Rises) vertolkt de rol van journalist Eddie Brock die zijn carrière een nieuw leven wilt inblazen en een groot verhaal in handen krijgt over het bedrijf Life Foundation. In zijn onderzoek komt hij meer te weten over buitenaardse organismes (symbioten), die zich binden aan hun gastheer (voornamelijk mensen) om te overleven. Brock raakt in contact met een van de symbioten, die hem superkrachten biedt, zolang de twee met elkaar verbonden zijn.

Het verhaal

Planet of the Symbiots

De film zou gebaseerd zijn op twee stripboeken namelijk; Venom: Lethal Protector en Planet of the Symbiotes.

Venom: Lethal Protector is een zesdelige mini-reeks uit 1993. Venom en Spider-Man spreken onderling af elkaar met rust te laten, zolang Venom niet meer het criminele pad opgaat. Hij verlaat New York voor San Francisco, maar komt daar in de problemen. Spider-Man schiet Venom te hulp en samen nemen ze het op tegen 5 nieuwe gevaarlijke symbioten namelijk; Scream, Phage, Riot, Lasher en Agony.

Planet of the Symbiots is een vijfdelige mini-reeks uit 1995. In deze reeks wordt de aarde binnengedrongen door een leger van symbioten die gestopt moeten worden door een samenwerking van Venom, Spider-Man en Scarlet Spider.

Wat zijn de krachten van Venom?

Venom's krachten

Venom’s krachten hangen sterk af van de persoon waar de symbioot mee verbonden is en is geweest. Het lichaam van Venom is bestand tegen verwondingen en kan zijn gastlichaam genezen van dodelijke ziektes of verwondingen. Verder verkrijgt de symbioot alle kennis van de persoon waaraan hij zich bindt en kan dit doorgeven aan latere gastlichamen. De symbioot is echter kwetsbaar voor hoge geluidsgolven en vuur.

In de strips leerde Peter Parker dat symbioten niet houden van extreme geluiden en bezocht een kerk om daar de bellen te luiden, zodat hij zich kon ontbinden van de zwarte symbioot. Na een schandaal op het werk en een diagnose van kanker ging Brock naar dezelfde kerk om te bidden. Hij en de symbioot kwamen in aanraking en deelde dezelfde haat naar Spider-Man toe; Venom was geboren. Deze scene was ook te zien in Spider-Man 3, dat zich afspeelde in de kerktoren.

Topher Grace als Venom

Wel of geen Spider-Man (en het witte spin symbool) in Venom?

Venom en witte spin logo

Voor regisseur Ruben Fleischer was het een enorme uitdaging om de film te maken zonder Spider-Man. Omdat Venom geen deel uitmaakt van het MCU, betekent dat Venom geen enkele connectie heeft met Spider-Man. Dit is een grote verandering ten opzichte van het bronmateriaal.

In de strips was het namelijk Peter Parker/ Spider-Man die in aanraking kwam met de zwarte symbioot. Daarom heeft de stripversie van Venom een witte spin symbool op zijn borst. De filmversie heeft dit niet omdat Brock onder andere omstandigheden in contact komt met de symbioot.

Venom en witte aders

Begin deze maand circuleerde er op internet rond dat Tom Holland (Spider-Man) een opwachting – in de vorm van een cameo – gaat maken in Venom. Niet als Spider-Man, maar als Peter Parker.

Dr. Carlton Drake en de Life Foundation

Carlton Drake bij Life Foundation

Riz Ahmed (Star Wars: Rogue One) speelt Dr. Carlton Drake, de oprichter van het bedrijf de Life Foundation. Hij gelooft in het einde van de wereld en denkt dat er toekomst voor de mensheid in de ruimte is. Zijn bedrijf zoekt naar nieuwe leefbare planeten om daar nieuwe kolonies te stichten. Als een raket neerstort op aarde ontdekt de Life Foundation een symbioot die gebruikt wordt om vijf nieuwe symbioten te creëren; Agony, Phage, Riot, Lasher en Scream.

Riot

Venom Vs. Riot

In Venom: Lethal Protector #4 wordt Riot geïntroduceerd. Dr. Carlton Drake gebruikte Venom om 5 nieuwe symbioten te maken en één daarvan is Riot. Hij is qua uiterlijk een klein beetje groter dan Venom, heeft de kleur grijs en is de zwakste. In de film is Riot verbonden met Dr. Cartlon Drake.

Scream

Michelle Lee als Scream

Michelle Lee speelt Donna Diego die zich verbindt met de symbioot Scream. In de strips wordt ze gedwongen zich te binden met de symbioot. Ze kan een andere gedaante aannemen, haar camoufleren en ze kan met haar arm een zwaard vormen.

Carnage

Carnage

Er zitten in Venom geen helden, alleen maar slechteriken. Venom is een anti-held maar zijn grootste tegenstander is Carnage. Woody Harrelson (Solo: A Star Wars Story) zou de rol vertolken van seriemoordenaar Cletus Kasady die later verbonden is aan Carnage. Hij zou een kleine rol hebben in de film, maar dat er grote plannen zijn voor een vervolg.

Andere rollen zijn weggelegd voor Michelle Williams (Ann Weying), Jenny Slate en Scott Haze.

Toekomst Venom

Doordat de leeftijdskwalificatie van R-rating naar PG-13 is veranderd, houden ze bij Sony een deur open voor een eventuele cross-over met MCU’s Spider-Man (Tom Holland). De rechten van Spider-Man zijn in handen van Sony, maar Marvel heeft Spider-Man in licentie oftewel ‘geleend’. Sony mag alles doen met het personage, dus ook een eventuele cross-over maken.

Daarnaast heeft Tom Hardy getekend voor minimaal 3 Venom-films.

Trailer

Trivia

Eminem is terug van weggeweest en verraste fans met een soundtrack voor Venom. De titel van zijn soundtrack heet “Venom” en staat op zijn nieuwe album “Kamikaze”.

Blijf zitten tot de aftiteling verschijnt, want er zitten 2 post-credits scenes na de film.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen