Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Hawkeye’: dit is wat je moet weten over de serie

Hawkeye serie poster

Voordat de zes originele Avengers samen te zien waren in de film Avengers (2012), werd ieder geïntroduceerd in zijn eigen film. Met uitzondering van Black Widow en Hawkeye. Sinds dit jaar heeft Black Widow eindelijk haar eigen film gekregen en krijgt Hawkeye zijn welverdiende serie op Disney+.

Hawkeye is een serie van Marvel Studios dat zich afspeelt in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Het draait om de boogschutter, Clint Barton/ Hawkeye (Jeremy Renner) en introduceert de nieuwe superheldin Kate Bishop (Hailee Steinfeld). De afleveringen zijn geregisseerd door Bert & Bertie (Troop Zero) en Rhys Thomas (Chad), en geschreven door Jonathan Igla. De serie bestaat uit zes afleveringen, waarvan de eerste twee afleveringen direct te zien zijn op Disney+. Elke aflevering heeft een speelduur van ongeveer een uur.

Wanneer speelt ‘Hawkeye’ zich af?

Hawkeye speelt zich twee maanden na Avengers: Endgame (2019) af, tijdens de kerstdagen in 2023. Dit is een maand na de gebeurtenissen uit de serie WandaVision (2021).

Een korte terugblik

Clint Barton maakte zijn intrede in Thor (2011) – met een kleine cameo en werd grotendeels verpest in The Avengers (2012), nadat hij door Loki (Tom Hiddleston) gehersenspoeld en zijn “minion” werd. Renner onthulde tegen fans op Comic Con dat hij gefrustreerd was over de verhaallijn van zijn personage, dat hij Marvel Studios smeekte om Hawkeye dood te laten gaan.

Black Widow en Hawkeye in Endgame
Afbeelding: Marvel Studios

Gelukkig maakte regisseur Joss Whedon het weer goed met Avengers: Age of Ultron (2015), waarbij familie een belangrijk onderdeel werd van Hawkeye’s verhaallijn. In Captain America: Civil War (2016) sloot hij een deal met de overheid en hing hij zijn pijl en boog aan de wilgen. Aan het begin van Avengers: Endgame (2019), zagen we zijn gezin verdwijnen door de beruchte vingerknip van Thanos en zat de boogschutter in diepe rouw. Hij werd de zwaardvechtende Ronin die op zoek was naar overlevende criminelen, totdat Black Widow (Scarlett Johansson) hem om hulp vroeg. Samen zouden ze de andere Avengers helpen om de Infinity Stones terug te eisen. De Snap werd gelukkig omgekeerd en Clint werd weer herenigd met zijn gezin.

Wat is het verhaal van de serie?

Kate Bishop en Hawkeye in actie
Afbeelding: Marvel Studios

Aan het einde van Endgame gaat Clint Barton met pensioen, om tijd door te brengen met zijn gezin. Dit wordt verstoord zodra er een copycat zich voordoet als Ronin. Deze mysterieuze vechter neemt het op tegen een gevaarlijke bende, genaamd de Tracksuit Draculas. De persoon achter het masker, blijkt Kate Bishop te zijn. Ze denkt een van de beste boogschutters ter wereld te zijn en gaat samenwerken met Clint om de bende en vijanden uit het Ronin-verleden te verslaan.

Wie kunnen we nog meer verwachten in de serie?

Hawkeye gaat samenwerken met een andere boogschutter, genaamd Kate Bishop. Samen gaan ze de strijd aan tegen vijanden uit hun verleden.
Afbeelding: Marvel Studios

Naast Jeremy Renner als Clint Barton/ Hawkeye en Hailee Steinfeld als Kate Bishop wordt het duo vergezeld door de golden retriever, Luck the Pizza Dog. De serie introduceert ook een talrijk nieuwe personages, waaronder: Eleanor Bishop (Vera Farmiga), Kazi (Fra Free), Jack Duquesne (Tony Dalton), Maya Lopez/ Echo (Alaqua Cox) en William Lopez (Zahn McClarnon).

LEES OOK: Wie is Maya Lopez aka Echo in de serie ‘Hawkeye’?

Aangezien de serie over Clints leven zal gaan, zien we ook zijn gezin terug: zijn kinderen, Cooper (Ben Sakamoto), Lila (Ava Russo) en Nathaniel (Cade Woodward), en zijn vrouw Laura Barton (Linda Cardellini). Na de post-credits scène uit Black Widow (2021), kunnen we de terugkeer van Yelena Belova (Florence Pugh) verwachten. Zij is op zoek naar Clint om hem te vermoorden, uit wraak voor de dood van haar zus, Natasha.

Er wordt volop gespeculeerd dat Wilson Fisk/ Kingpin (Vincent D’Onofrio), bekend van de Netflix-serie, Daredevil zijn intrede zal maken. Het zijn nog speculaties en op welke manier die terugkeert is nog de vraag. De serie maakt namelijk geen deel uit van het MCU, maar met de introductie van het multiversum is alles mogelijk.

Wanneer verschijnt ‘Hawkeye’?

Vanaf 24 november 2021 is Hawkeye te streamen op Disney+.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen