Search
Close this search box.
Search

‘WandaVision’: alles wat je moet weten over de serie

Wanda en Vision in WandaVision

Vorig jaar werd Marvel Studios’ Phase 3 afgesloten met Spider-Man: Far From Home, maar daarna werd het stil rondom Marvel Studios. Black Widow had afgelopen mei moeten verschijnen, maar werd helaas uitgesteld tot mei 2021. Ook Eternals en andere Marvel-films zijn uitgesteld. Het is WandaVision die Phase 4 gaat aftrappen en het nieuwe jaar zal inluiden met nieuw Marvel-materiaal.

WandaVision is een tv-serie spin-off in het Marvel Cinematic Universe (MCU) en draait om de personages Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany). De serie is geregisseerd door Matt Shakman (Game of Thrones, Fargo), geschreven door Jac Schaeffer en zal bestaan uit negen afleveringen, met elk een speelduur van een half uur.

***** Let op! Mogelijke spoilers *****

Wanneer speelt ‘WandaVision’ zich af?

WandaVision speelt zich vijf maanden af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame (2019) en voor Spider-Man: Far From Home (2019). In Endgame werd er een tijdsprong gemaakt van vijf jaar in de toekomst; wat betekent dat we in het jaar 2023 zijn en in de maand oktober afspeelt.

Een korte terugblik

In Avengers: Age of Ultron (2015) maakten we voor het eerst kennis met Wanda Maximoff en Vision. Zij werden later een verliefd koppel. Beide Avengers groeiden uit tot belangrijke personages in de Infinity Saga. In Avengers: Infinity War (2018) heeft Vision het met de dood moeten bekopen, toen Thanos de Mind Stone uit zijn voorhoofd trok. Vision was een van de weinige karakters die niet meer tot leven gebracht kon worden.

Waar gaat ‘WandaVision’ over?

Na Endgame, werd Wanda gedeprimeerd vanwege het verlies van Vision. Op één of andere manier raakt ze in contact met Agnes (Kathryn Hahn), ofwel Agatha Harkness een heks die haar manipuleert om haar magische krachten te gebruiken. Wanda weet een alternatieve wereld te creëren, waarin klassieke sitcoms als The Dick Van Dyke Show, Bewitched en Full House fungeren als realiteit. Ze weet Vision opnieuw tot leven te wekken, gaan trouwen en krijgen een tweeling, Billy en Tommy. Zij leven nu het ideale burgerlijke leven. Zodra de buren vragen naar hun verleden, beginnen ze te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Telkens als Wanda beseft dat er iets niet klopt in haar realiteit, schakelt ze over naar een ander decennium, een andere sitcom.

Naast het creëren van alternatieve realiteiten kan Wanda ook elementen uit deze alternatieve realiteit(en) naar de echte wereld te brengen. S.W.O.R.D. (Sentient Weapon Observation Response Division), een subtak van S.H.I.E.L.D. moet zien te voorkomen dat Wanda per ongeluk de wereld reset en stuurt Monica Rambeau (Teyonah Parris) Wanda’s wereld in.

In deze miniserie gaan we de grotere krachten van Wanda ontdekken, waarin ze uiteindelijk zal uitgroeien tot Scarlet Witch. De mogelijke veranderingen die Wanda heeft aangericht, heeft in ieder geval voor flinke chaos gezorgd in de multiverse. Deze gebeurtenissen zullen direct aansluiten op Spider-Man 3 en Doctor Strange in the Multiverse of Madness, waarin ook Scarlet Witch is te zien.

Wie spelen er in ‘WandaVision’?

Bekenden in WandaVision

Naast Wanda Maximoff en Vision, zien we twee personages uit andere Marvel-films terugkeren; de wetenschapster Darcy Lewis (Kat Dennings) uit Thor (2011) en Thor: The Dark World (2013), en Jimmy Woo (Randall Park), de FBI-agent uit Ant-Man and the Wasp (2018). Dit keer zien we een volwassen versie van Monica Rambeau. Zij is de dochter van Maria Rambeau, de beste vriendin van Carol Danvers uit Captain Marvel (2019) en maken we kennis met Agnes, de nieuwsgierige buurvrouw van Wanda en Vision. Het schijnt dat Wanda’s tweelingbroer Pietro, ofwel Quicksilver ook een opwachting zal maken. Hem zagen we de laatste keer in Age of Ultron.

Wanneer komt ‘WandaVision’ uit?

WandaVision verschijnt 15 januari 2021 exclusief op Disney+.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen