Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Alles wat je moet weten over ‘Avengers: Endgame’

Avengers-Endgame-banner

Na de heftige ontknoping in Avengers: Infinity War volgt nu Avengers: Endgame; de afsluiter van de ‘Infinity Saga’. Het is de 22ste film van Marvel Studios en de langstdurende Marvel-film tot nu toe. De overgebleven helden bereiden zich voor om het opnieuw op te nemen in de epische eindstrijd tegen Thanos.

Als je de films: Captain Marvel, Ant-Man & The Wasp en Avengers: Infinity War nog niet hebt gezien, dan waarschuwen we je alvast voor spoilers in dit artikel!

De titel van Avengers 4

Avengers 4 titel

De regisseurs Anthony en Joe Russo (de Russo-broers) wisten ons lang in spanning te houden door de titel van Avengers 4 niet te verklappen. De titel zou volgens de regisseurs alles verklappen als je Infinity War nog niet had gezien.

Op het internet werd er in de tussentijd volop gespeculeerd over wat de mogelijke titel kon zijn. Er kwamen titels voorbij als: Avengers: Assemble, Avengers: Infinity Gauntlet en Avengers: Annhilation. De eerste trailer verscheen in december 2018, waar de titel aan het einde werd onthuld: ‘Avengers: Endgame’.

De titel lijkt op de referentie die werd gemaakt door Doctor Strange in Infinity War: “We are in the endgame now”, maar gaat zelfs verder terug in de tijd. In Avengers: Age of Ultron (2015) discussieerde Tony Stark met de andere Avengers over de aanval op New York door de Chitauri, met de quote: “We’re the Avengers. We can bust arms dealers all the livelong day, but that up there.. that’s the endgame.

Tony Stark quote in Age of Ultron

De titel: ‘Endgame’ wordt als één woord geschreven en is afkomstig uit de schaakwereld. Thanos en de Avengers zijn tegenstanders in een grote schaakwedstrijd waarin Thanos schaakmat staat. Het spel is nog niet over, want Doctor Strange mag dan wel de Time Stone aan Thanos hebben gegeven, maar net als met schaken kan het een strategische zet geweest zijn naar een eventuele overwinning.

De weg naar ‘Avengers: Endgame’

In de laatste drie Marvel-films worden we in de post-credits scènes getrakteerd op wat we kunnen verwachten in Endgame. Hieronder een chronologische opsomming van deze gebeurtenissen:

Ant-Man & The Wasp

Ant-Man in de Quantum Realm

In de post-credits scène reist Scott Lang opnieuw terug naar de Quantum Realm (of Microverse) om Quantum Energy te verzamelen voor het herstel van Ghost. Als Lang klaar is en teruggehaald wilt worden, beginnen Hank, Janet en Hope met aftellen. Plotseling is er geen reactie meer en Scott denkt dat zij een grap met hem uithalen. Hij weet niet dat het drietal zojuist het slachtoffer zijn geworden van Thanos’ zijn vingerknip (officieel: The Decimation).

Scott zit nu vast in de Quantum Realm, hoe komt hij hier nog uit?

Avengers: Infinity War

Nick Fury pieper in Avengers Infinity War

In de post-credits scène van Avengers: Infinity War kijken Nick Fury en Maria Hill toe hoe alle mensen om hun heen verdwijnen. Zodra Maria verdwijnt, realiseert Fury dat hij de volgende is en pakt snel zijn pieper om een (mysterieus) bericht te versturen naar Captain Marvel; haar embleem komt tevoorschijn in beeld.

Captain Marvel

Captain Marvel in Avengers Endgame

In de post-credits scène van Captain Marvel is de pieper in handen van de overgebleven Avengers en wordt onderzocht wat het is en wat het doet. Zodra de pieper uitvalt, staat Captain Marvel in dezelfde ruimte als de Avengers en vraagt direct: “Waar is Fury?”.

Wie hebben Infinity War overleefd?

Door de Decimation is de helft van het universum uitgeroeid door Thanos. Aan het einde van Infinity War zagen we welke helden verdwenen tot stof. Van een aantal karakters was nog onduidelijk of zij de Snap wel of niet hebben overleefd; totdat er 32 karakterposters online verschenen.

De helft van de posters waren in kleur en de andere helft in zwart-wit. De karakters die in zwart-wit zijn afgebeeld hebben de snap niet overleefd in tegenstelling tot de karakters in kleur. Hieronder een overzicht met de overlevenden en doden.

De overlevenden

De overlevenden in Avengers Endgame

Onder de overlevenden bevinden zich de zes originele Avengers: Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow en Hawkeye. Daarnaast leven ook nog Nebula, Valkyrie, Wong, Ant-Man, Rocket, War Machine, Okoye, Pepper Pots en Happy Hogan.

De doden

De doden in Avengers Endgame

Onder de doden vallen: Loki, Gamora, Vision, Scarlett Witch, Spider-Man, Black Panther, Nick Fury, Maria Hill, Falcon, Groot, Drax, Star Lord, Doctor Strange, Shuri, Mantis, Wasp, Winter Soldier, Hank Pym en Hope van Dyne.

Waar gaat het verhaal in Endgame over?

Witte pakken in Avengers Endgame

In Avengers: Endgame zullen de overgebleven helden er alles aan doen om de Decimation ongedaan te maken. Thanos doodde hiermee de helft van het universum. In Avengers: Infinity War zag Doctor Strange met de Time Stone; 14 miljoen verschillende toekomsten en in één daarvan versloegen de Avengers Thanos.

Het is officieel bevestigd dat de Quantum Realm opnieuw bezocht gaat worden en dat tijdreizen centraal staat. Op de een of andere manier zal Ant-Man ontsnappen uit de Quantum Realm en maakte Samuel L. Jackson eerder bekend dat Captain Marvel de gave heeft om te kunnen tijdreizen. Dit komt niet echt als een verrassing als ze haar krachten te danken heeft aan de Tesseract.

In de laatste trailers zagen we dat de overgebleven helden de krachten bundelen met Ant-Man, Hawkeye en Captain Marvel. Volgens de regisseurs hebben ze beelden in de trailers gebruikt die niet in de film zitten, zodat het verhaal een verrassing blijft.

De trailer voor ‘Avengers: Endgame’

Is ‘Endgame’ de laatste Marvel-film?

Nee, het is wel de afsluiter van de Infinity Saga; dit is een verzamelnaam voor de eerste 22 Marvel-films die uitgebracht zijn en draaiden om de Infinity Stones.

Spider-Man Far From Home

Op 4 juli verschijnt Spider-Man: Far From Home en is tevens de afsluiter van Phase 3. Dit vervolg speelt zich enkele minuten na Avengers 4 af, waarin Peter Parker met zijn vrienden op zomervakantie gaat naar Europa.

Naast dit vervolg staan er 6 andere titels op de planning voor Marvels Studios’ Phase 4.

Wanneer komt ‘Endgame’ uit?

Avengers: Endgame verschijnt op 24 april 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen