Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze Marvel-films verschijnen na ‘Avengers: Endgame’

Marvel-films na Avengers: Endgame

Avengers: Endgame draait sinds vorige week in de bioscopen en markeert het einde van de Infinity Saga. De film betekent niet het einde van het Marvel Cinematic Universe (MCU), want er staan alweer nieuwe films op de planning.

Er is nog weinig bekend gemaakt over de plannen voor Phase 4 en worden pas op zijn vroegst bekend gemaakt na de release van Spider-Man: Far From Home. Wel is er flink wat data vastgezet voor 2020 en verder, met vanaf 2021 drie films per jaar.

Dit zijn de Marvel-films die je de komende jaren kunt verwachten.

Spider-Man: Far From Home – 3 juli 2019

Spider-Man: Far From Home is de laatste film uit Phase 3 en speelt zich enkele minuten na Avengers: Endgame af.

Peter Parker (Tom Holland) gaat samen met zijn vrienden op zomervakantie naar Europa. Daar krijgt hij onverwachts bezoek van Nick Fury (Samuel L. Jackson) en helpt hem de mysterie te ontrafelen van de wezens die natuurrampen veroorzaken in Europa.

Een illusionist genaamd Mysterio (Jake Gyllenhaal) schiet Spider-Man te hulp die meer af weet van deze wezens, ook wel de Elementals genoemd. Deze wezens bevatten de vier elementen: steen, vuur, water en lucht.

Spider-Man: Far From Home verschijnt op 4 juli 2019.

Black Widow – 2020

Natasha Romanoff Black Widow

Al sinds de introductie van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) in Iron Man 2 (2010) zijn er al plannen voor een solofilm rondom haar alterego Black Widow. Romanoff is een Russische spion die werkt voor S.H.I.E.L.D. en sluit zich later aan bij de Avengers.

Cate Shortland (Lore) zal de film regisseren en er zijn al rollen weggelegd voor David Harbour (Hellboy), Florence Pugh (The Falling), Rachel Weisz (The Constant Gardener) en O-T Fagbenle (The Handmaid’s Tale). Naar verwachting zullen de eerste opnames al beginnen in juni dit jaar.

Black Widow zal waarschijnlijk de eerste film zijn die volgend jaar uitkomt, namelijk in mei 2020.

The Eternals – 2020

Eternal vecht tegen de Hulk

The Eternals zijn bedacht in 1976 door Jack Kirby en draaide om The Celestials die vijf miljoen jaar geleden naar Aarde kwamen om te experimenteren op mensen. Deze mensen werden The Eternals – een onsterfelijk ras, met superkrachten.

Chloe Zhao (The Rider) zal The Eternals gaan regisseren en mogelijke rollen zijn weggelegd voor Angelina Jolie (Maleficent) en Kumail Nanjiani (The Big Sick). Het script wordt geschreven door Matthew en Ryan Firpo en zou in 2020 al moeten verschijnen.

Shang-Chi – 2021(?)

Shang-Chi Master of Kung Fu

In de strips staat Shang-Chi bekend als “The Master of Kung-Fu”. Ondanks dat hij geen superkrachten heeft, is hij in staat om supersterke vijanden te verslaan door middel van mentale en psychische krachten.

Het wordt Marvel Studios’ eerste Aziatische superheldenfilm en wordt geregisseerd door Destin Daniel Cretton (Short Term 12),  met oog op een release in 2020 of 2021.

Black Panther 2 – 2021

Black Panther

Het moet geen verrassing zijn dat er een vervolg komt op Black Panther. Vorig jaar was het eerste deel de beste verdiende film wereldwijd met 1 miljard dollar en ontving zelfs een Oscar voor ‘Best Production Design’.

Ryan Coogler keert terug in de regiestoel en schrijft ook het script voor het tweede deel later dit jaar of begin 2020.

Doctor Strange 2 – 2021

Stephen Doctor Strange

Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) werd voor het eerst geïntroduceerd in zijn eigen solofilm uit 2016 en bracht meer dan 5,5 miljard euro wereldwijd op.

In Avengers: Infinity War had Doctor Strange een grote rol en er wordt nu druk gezet achter een vervolg met de krachtige tovenaar en Wong (Benedict Wong) als zijn helper. Ook regisseur Scott Derrickson keert terug voor dit tweede deel.

Benedict Wong gaf aan dat later dit jaar al gefilmd wordt en dat de film in 2021 al kan verschijnen.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 2023

Guardians of the Galaxy in Infinity War
Het derde deel van Guardians of the Galaxy is Marvel’s eerste grote productie met problemen. Na het ontslag van schrijver en regisseur James Gunn, zag het er even naar uit dat deze film er nooit meer zou komen. Gunn was ontslagen vanwege oude tweets die waren opgedoken voordat hij werkte bij Disney. In deze tweets maakte hij grappen over pedofilie en verkrachting.

Onverwachts heeft Disney toch Gunn opnieuw ingehuurd; wat zich resulteerde in een grote vertraging van de film. In de tussentijd was Gunn overgestapt van Marvel naar DC en is aangesteld als schrijver en regisseur van The Suicide Squad.

De productie van Guardians of the Galaxy Vol. 3 begint pas in 2021 en moet verschijnen in 2023.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen