Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Alles wat we weten over Marvels ‘Black Widow’

Black Widow-film

Sinds haar introductie als Black Widow in Iron Man 2, krijgt Scarlett Johansson na tien jaar eindelijk haar welverdiende solofilm. Het is de eerste film uit Marvel’s Phase 4 en zal zich focussen op de gebeurtenissen uit haar verleden, én de keuze die haar beïnvloed heeft in Avengers: Endgame.

De Black Widow-film is al een tijdje in ontwikkeling, maar begon pas echt vormen aan te nemen in 2017. Scarlett Johansson en Kevin Feige zaten om de tafel en Johansson stond erop dat de film gemaakt moest worden. “Het is nu de juiste timing om de film te maken. Ik ben nu nog in goede conditie en Marvel werkt met een vierjarenplan. Daarnaast heb ik ook genoeg andere dingen die ik nog wil doen”, aldus Johansson.

Marvel Studios huurt Jac Schaeffer voor het script, Ned Benson herschreef het script en in 2018 wordt – op advies van Johansson – de Australische filmmaker Kate Shortland (Lore) aangetrokken om de film te regisseren.

Wie speelt Black Widow?

Natalia Romanova, beter bekend als Natasha Romanoff/ Black Widow wordt gespeeld door Scarlett Johansson. Zij is bekend van Ghost in the Shell (2017), Lucy (2014) en Under the Skin (2013).

In welke Marvel-films zit Black Widow?

Black Widow verscheen in de volgende Marvel-films:

  • Iron Man 2 (2010)
  • The Avengers (2012)
  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
  • Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Captain America: Civil War (2016)
  • Avengers: Infinity War (2018)
  • Avengers: Endgame (2019)

Wat weten we over Black Widow’s verleden?

Aan de hand van dialogen uit vorige Marvel-films en flashbacks uit Avengers: Age of Ultron weten we dat Natasha Romanoff als kind ontvoerd en getraind werd in een Russisch spionageprogramma genaamd de Red Room.

Romanoff verscheen voor het eerst als “Natalie Rushman” in Iron Man 2 (2010) en werkte als assistente voor Tony Stark (Robert Downey Jr.). Later bleek ze een undercover S.H.I.E.L.D.-agente te zijn, in opdracht van Nick Fury (Samuel L. Jackson). Twee jaar later wordt Fury’s “Avengers Initiative” werkelijkheid en sluit Black Widow zich aan bij de Avengers, onder leiding van Steve Rogers/ Captain America (Chris Evans).

Wanneer speelt ‘Black Widow’ zich af?

Black Widow wordt een prequel en speelt zich af tussen Captain America: Civil War (2016) en Avengers: Infinity War (2017). Een tijdsbestek waarin Natasha Romanoff/ Black Widow, Steve Rogers/ Captain America en Sam Wilon/ Falcon op de vlucht zijn voor de autoriteiten omdat de Sokovia Accords van kracht zijn en zij weigerden te tekenen.

Wat is het verhaal?

Black Widow keert terug naar Boedapest, waar ze wordt herenigt met haar zusterfiguur Yelena Belova (Florence Pugh). Belova is een jongere Russische spion en huurmoordenaar, die getraind is in dezelfde Red Room. Zij bevocht Romanoff voor de titel “Black Widow”, maar het gevecht eindigde onbeslist.

De Red Room, ook wel het “Black Widow OPS“-programma genoemd, is een Russisch spionageprogramma. Jonge meisjes worden ontvoerd, gehersenspoeld en getraind tot ‘s werelds gevaarlijke huurmoordenaars.

Taskmaster zou nu de leiding hebben over de Red Room en een nieuwe generatie Black Widows willen neerzetten. De ‘zusters’ zullen dit proberen te stoppen, met hulp van oude familieleden Melina Vostokoff (Rachel Weisz) en Alexei Shostakov/ Red Guardian (David Harbour).

Wie is Taskmaster?

Wie is Taskmaster

Tony Masters/ Taskmaster werd bedacht door David Micheline en George Pérez, en verscheen voor het eerst in de strip Avengers #195 uit 1980. Hij is niet supersnel of supersterk, maar heeft fotografische reflexen om aanvallen en vechtstijlen te kopiëren van zijn tegenstander(s).

Zijn wapenarsenaal heeft hij laten inspireren door Captain America (schild), Black Knight (zwaard) en Hawkeye (pijl en boog).

Wie is Red Guardian?

Red Guardian

Red Guardian is Alexei Shostakov en werd voor het eerst geïntroduceerd in de strip Avengers #43 uit 1967. In de Koude Oorlog ontwikkelden de Amerikanen en de Russen kernwapens. Daarna creëerde de Amerikanen een supersoldaat met de naam Captain America. Als tegenhanger kwamen de Sovjets met de Red Guardian. Hij is een getrainde strijder gekleed in een rood kostuum, met een Sovjet-ster op het midden van de borst. Daarnaast is hij niet alleen slim, maar heeft ook enorme spierkracht.

David Harbour (Stranger Things) speelt Alexei Shostakov/ Red Guardian. Harbour onthulde in een interview dat het personage zo dicht mogelijk bij het bronmateriaal blijft.

Black Widow’s witte kostuum

In de film krijgt Natasha Romanoff een geheel wit kostuum, wat in contrast staat met haar traditionele zwarte pak. In het MCU heeft ze verschillende kostuums gehad, en haar nieuwe look komt rechtstreeks uit de strips. De kleur wit is toch een vreemde keuze, gezien haar achtergrond als spion en sluipschutter. Haar nieuwe kostuum heeft dan ook een tactische reden en dat is beschut blijven in de sneeuw.

Iron Man in ‘Black Widow’?

Volgens het laatste gerucht krijgt Tony Stark/ Iron Man een cameo in deze solofilm. De cameo zou gebaseerd zijn op een verwijderde scène uit Captain America: Civil War. Black Widow verraadde Tony Stark door Captain America en Bucky te helpen vluchten. Wanneer Tony Stark weer oog in oog staat met Black Widow, geeft hij haar het advies dat ze moet vluchten voor de autoriteiten.

Hawkeye en Nick Fury ook in ‘Black Widow’?

De laatste jaren zagen we Black Widow en Hawkeye ongelofelijk close worden. Zo close dat Hawkeye zijn zoon vernoemd heeft naar zijn beste vriendin: Nathaniel. Daarnaast was Natasha de enige die wist van zijn geheime familie.

In The Avengers en in Avengers: Endgame maakte het duo verwijzingen naar Boedapest. De vraag die iedereen beantwoord wil hebben is: “Wat is er gebeurd in Boedapest?” Hebben ze elkaar daar ontmoet, of hebben ze daar voor het eerst samengewerkt? Hopelijk krijgen we het verlossende antwoord in deze film en zien we Hawkeye misschien voorbij komen.

Niet alleen Hawkeye zou een cameo kunnen hebben, ook Nick Fury zou een opwachting kunnen maken. In de film Captain Marvel onthulde Fury aan Carol Danvers dat hij zijn tijd spendeerde als spion tijdens de Koude Oorlog in verschillende steden, waaronder Boedapest. Heeft hij daar connecties of misschien een schuilplaats voor Black Widow?

Wanneer komt ‘Black Widow’ uit?

Black Widow zou oorspronkelijk verschijnen op 29 april 2020, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld. Een nieuwe releasedatum is geprikt op 7 juli 2021 en is op deze dag ook te zien via Disney+ Premier Access, met een bijbetaling van 21,99 euro.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen