Search
Close this search box.
Search

Wie is Taskmaster in ‘Black Widow’?

Wie is Taskmaster

Een van de gevreesde slechteriken uit de Marvel Comics maakt eindelijk zijn debuut in het MCU. In Black Widow neemt Taskmaster het op tegen Natasha Romanoff, oftewel Black Widow die gespeeld wordt door Scarlett Johansson. Eerder was Taskmaster te zien in de geanimeerde serie Ultimate Spider-Man (2012) en de videogames Marvel’s Spider-Man (2018) en Marvel’s Avengers (2020).

Wie is de schurk achter het schedelachtige masker en wat maakt hem een gevaarlijke tegenstander? Dit is wat we weten.

Wie is Taskmaster?

Taskmasters in de strips en videogames
Taskmaster in de stripboeken (l) en in de videogame Marvel’s Spider-Man

In de stripboeken van Marvel Comics wordt Taskmaster soms als schurk en antiheld neergezet. Hij verscheen voor het eerst in The Avengers #195 (1980) en is bedacht door David Michelinie en George Pérez. Anthony “Tony” Masters werd geboren met een zeldzame aandoening, wat wetenschappers en psychiaters omschreven als fotografische reflexen. Het geeft hem de mogelijkheid om elke fysieke beweging van zijn tegenstander te kopiëren door de ander te observeren. Masters ontdekte zijn gave op jonge leeftijd toen hij naar een western op televisie keek en trucs met een lasso nabootste. Jaren later werd hij quarterback van zijn Football team, door slechts één NFL-wedstrijd te kijken. Na zijn afstuderen, besloot Tony het criminele pad te bewandelen en zijn krachten te misbruiken.

Tot 2010 was dit het achtergrondverhaal van Taskmaster. In de verhaallijn van Taskmaster: Unthinkable (2011) van Fred Van Lente, bleek Taskmaster een S.H.I.E.L.D.-agent te zijn, die zichzelf injecteerde met een corrupt Super-Soldier Serum. De bijwerking was dat hij beperkt informatie kon opslaan, waardoor hij de vrouw van wie hij hield vergat. Ook bleek hij al die tijd onbewust voor S.H.I.E.L.D. te hebben gewerkt.

Wat zijn Taskmaster’s krachten?

De krachten van Taskmaster
© Marvel Studios

Taskmaster heeft geen superkrachten, maar fotografische reflexen waarmee hij de vechtstijlen van zijn tegenstander kan kopiëren. Hierdoor kan hij voorspellen wat de volgende zet wordt van zijn tegenstander, met uitzondering van Deadpool. Taskmaster dook regelmatig op als vriend én vijand in de Deadpool-stripboeken, maar kon de Merc with a Mouth niet nadoen, vanwege zijn onvoorspelbaarheid. In de trailer zien we hem Black Widow observeren en doen zijn (vecht)bewegingen denken aan een aantal Avengers. Ook zien we hem pronken met zijn schild, schiet hij pijlen met een boog en lijkt hij een ervaren zwaardvechter te zijn. Deze wapens lijken geïnspireerd te zijn op die van Captain America, Black Knight en Hawkeye.

Wie speelt Taskmaster in ‘Black Widow’?

Marvel Studios doet heel geheimzinnig over dit personage en niemand weet – met uitzondering van de acteurs – wie dit personage speelt. Normaal gesproken onthult Marvel Studios hun schurken, zoals ze dat deden met Josh Brolin als Thanos en Jake Gyllenhaal als Mysterio. Dit geheimzinnige gedoe zorgt voor wereldwijde speculatie wie dit personage speelt.

Een van de meest populaire theorieën is dat Rachel Weisz (The Mummy) achter het masker zit. Weisz speelt Melina Vostokoff, die een soort surrogaat moeder is van Natasha Romanoff en Yelena Belova (Florence Pugh). In de stripboeken nam Vostokoff het vaak op tegen Black Widow en heeft de bijnaam Iron Maiden.

Wie speelt Taskmaster?
O-T Fagbenle (l) en Rachel Weisz (r)

Een andere kanshebber én voor de hand liggende keuze is, O-T Fagbenle (The Handmaid’s Tale). Er is niet veel bekend over zijn personage en ontbreekt ook in de trailers. Het enige wat we weten, is dat hij een oogje heeft op Natasha en Rick Mason heet. Mogelijk heeft de acteur ook de echte identiteit van Mason weggegeven, nadat hij op social media de cryptische hashtag #TM had toegevoegd aan zijn post. Niet veel later verwijderde hij de post.

Wanneer verschijnt ‘Black Widow’?

Black Widow verschijnt op 9 juli 2021 in de Nederlandse bioscopen en is dezelfde dag te streamen op Disney+ – tegen bijbetaling van €21,99. Vanaf 6 oktober 2021 is de spin-off/ prequel beschikbaar voor alle Disney+-abonnees.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen