Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Alles wat je moet weten over ‘Spider-Man: Far From Home’

Spider-Man: Far From Home poster

Begin volgende maand draait Spider-Man: Far From Home in de bioscopen. Dit is het vervolg op Spider-Man: Homecoming uit 2017 en wordt opnieuw geregisseerd door Jon Watts. Dit tweede deel gaat in op de nasleep van Avengers: Endgame en sluit hiermee Marvel’s Phase 3 af.

Spider-Man: Far From Home markeert een nieuw tijdperk voor het Marvel Cinematic Universe (MCU). Het is de eerste Marvel-film die niet zal draaien om het verzamelen van de Infinity Stones en zal de basis leggen voor Marvel’s Phase 4, die volgend jaar van start gaat. Hieronder lees je alles wat je moet weten over Far From Home.

Als je Avengers: Endgame nog niet hebt gezien, lees dan niet verder.

Tom Holland keert terug als Spider-Man

Tom Holland als Spider-Man

De jonge acteur Tom Holland heeft getekend voor zes Marvel-films, waarin hij te zien is als Spider-Man. Zijn karakter werd op een unieke wijze geïntroduceerd in Captain America: Civil War (2016) en een jaar later volgde zijn solofilm Spider-Man: Homecoming (2017).

Zijn reis ging verder in Avengers: Infinity War (2018), maar hield op toen Thanos (Josh Brolin) alle Infinity Stones wist te verzamelen en knipte met zijn vingers. Peter Parker was één van de slachtoffers die verging tot stofdeeltjes. Uiteindelijk wist Smart Hulk (Mark Ruffalo) in Endgame (2019) alle doden terug te halen, waaronder Spider-Man.

Dan rest er nog 1 Marvel-film waarin Holland zou kunnen verschijnen en dat is natuurlijk Spider-Man 3. Deze komt hoogstwaarschijnlijk uit in 2021. Daarna zullen Sony en Marvel opnieuw om de tafel moeten zitten voor een nieuwe deal.

Wat is de tijdlijn?

Spider-Man herdenkt Iron Man

In Avengers: Endgame zijn er vijf jaar verstreken en leven we in het jaar 2023. Spider-Man: Far From Home speelt zich enkele minuten na het einde van Endgame af. We zagen Peter Parker herenigt worden op school met zijn vriend Ned (Jacob Batalon), en woont hij de begrafenis bij van zijn overleden mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.).

Is iedereen vijf jaar ouder in Far From Home?

Betty, Ned en MJ

Iedereen die niet in Avengers: Infinity War is omgekomen door de snap van Thanos, is vijf jaar ouder geworden. Dit betekent dat een aantal leerlingen en klasgenoten van Peter zijn school vijf jaar ouder zijn dan hem.

De overledenen die terugkwamen van de dood, zijn dezelfde leeftijd gebleven. Onder de doden vielen ook Ned Leeds, Betty Brant (Angourie Rice), Flash Thompson (Tony Revolori), Michelle ‘M.J.’ Jones (Zendaya) en ‘Aunt’ May Parker (Marisa Tomei).

Wat is het verhaal?

Michelle Jones en Spider-Man

Na de gebeurtenissen in Endgame, rouwt iedereen om de dood van Iron Man. Peter Parker worstelt met het verlies van Tony Stark en is niet meer dezelfde persoon sinds Thanos. Hij wordt constant geconfronteerd met de dood van Tony en de wereld wacht tot er een volgende Iron Man opstaat.

Peter is toe aan vakantie en gaat met zijn vrienden op reis naar Europa. Hij kan niet lang genieten van zijn rust, want hij wordt gezocht door Nick Fury (Samuel L. Jackson). Ze hebben elkaar nog niet ontmoet, maar Fury heeft de hulp van Spider-Man nodig om het mysterie te ontrafelen achter een aantal onverklaarbare aanvallen in Europa.

Spider-Man wordt door Fury geïntroduceerd aan Quentin Beck/ Mysterio (Jake Gyllenhaal), die een held is van een andere Aarde. Ze moeten het samen op nemen tegen de Elementals; die van dezelfde wereld afkomstig zijn als Beck.

Welke steden bezoekt Spider-Man?

Spider-Man Far From Home masker

In Spider-Man: Far From Home gaat Peter Parker op vakantie naar Europa en bezoekt diverse steden. Eerder bezocht hij al Berlijn in Captain America: Civil War en ging hij dood op de planeet Titan in Avengers: Infinity War.

Dit zijn de steden die Spider-Man bezoekt in Far From Home:

  • New York City, Verenigde Staten
  • Venetië, Italië
  • Praag, Tsjechië
  • Londen, Verenigd Koninkrijk
  • De Zwitserse Alpen, Zwitserland
  • Berlijn, Duitsland

De laatste twee steden komen niet voor in de trailer, maar er zijn wel stickers van die landen op zijn masker geplakt in de poster. Het schijnt zelfs dat Peter een klein plaatsje in Nederland bezoekt, waar tulpenvelden in voorkomen. Wij denken aan De Keukenhof in Lisse.

Is er een Multiversum?

Quentin Beck en Peter Parker

Door de eerste snap van Thanos in Avengers: Infinity War is er een gat ontstaan in onze dimensie. Op de een of andere manier zijn Mysterio en de Elementals naar onze Aarde getransporteerd.

In de trailer legt Mysterio aan Peter uit dat er meerdere realiteiten bestaan. De dimensie waar het huidige MCU zich afspeelt is Aarde-616. De planeet waar Mysterio beweert vandaan te komen is Aarde-833.

Nu we weten dat er een Multiversum bestaat, betekent niet dat Mysterio ook de waarheid spreekt. In de strips staat hij bekend als de illusionist die vaak special effects gebruikt om gigantische monsters te creëren.

Wie zijn de vijanden?

Jake Gyllenhaal als Quentin Beck

In de trailer wordt Spider-Man door Nick Fury geïntroduceerd aan Quentin Beck, die beter bekend staat als Mysterio en beweerd van een andere wereld te komen. Samen moeten ze het opnemen tegen de Elementals, die enorme chaos veroorzaken in diverse steden binnen Europa.

Wie is Mysterio?

Op het eerste gezicht lijkt Mysterio een goede vriend van Spider-Man, maar in de strips is hij zijn grootste vijand. Mysterio heeft geen superkrachten, maar is een special effects-artiest die een meester is in het creëren van illusies, hypnoses en ander trucs om mensen ervan te overtuigen dat hij superkrachten heeft. Daarom is het goed mogelijk dat hij de Elementals gecreëerd heeft, zodat hij de held is in het verhaal.

Wie zijn de Elementals?

De Elementals zijn in de strips een groep van vier wezens, die elk een element beheersen: Hydron beheerst water, Hellfire beheerst vuur, Magnum beheerst aarde en Zephyr beheerst lucht. In de film worden ze onthuld als Hydro-Man, Molten Man en Sandman. Het vierde element is nog een mysterie, maar zou een combinatie kunnen zijn van de drie bovengenoemde.

De films na ‘Spider-Man: Far From Home’

Black Widow in Endgame

Op dit moment is de film Black Widow in productie gegaan en zijn The Eternals en Shang-Chi aangekondigd. Disney onthulde begin mei de filmkalender tot in 2027. In de kalender zijn acht onbekende Marvel-films opgenomen. Uit de kalender kunnen we opmaken dat in mei 2020 de eerste Marvel-film gepland staat. Dit zou hoogstwaarschijnlijk de film Black Widow kunnen zijn.

De toekomstplannen voor Marvel’s Phase 4 worden pas officieel bekend gemaakt op Disney’s Expo D23, dat plaatsvindt op 24 augustus 2019.

Trailer ‘Far From Home’

Wanneer komt ‘Spider-Man: Far From Home’ uit?

Spider-Man: Far From Home slingert op 3 juli 2019 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen