Search
Close this search box.
Search

Welke rol speelt Owen Wilson in de serie ‘Loki’?

Owen Wilson als Mobius

Acteur Owen Wilson maakt officieel deel uit van het Marvel Cinematic Universe (MCU). Hij speelt de hoofdrol naast Tom Hiddleston in de Marvel-serie Loki. In de trailer zien we Wilson met grijze haren en een snor werkzaam bij de Time Variance Authority. Hij ondervraagt de Loki-variant uit 2012, nadat de God of Mischief ontsnapte met de Tesseract in Avengers: Endgame.

Wie is zijn personage en welke functie beoefent hij binnen de Time Variance Authority?

Wie is Mobius M. Mobius?

Owen Wilson heeft een rol bemachtigd in de Marvel-serie 'Loki', maar wie speelt hij in de aankomende serie op Disney+?
© Marvel Studios

Owen Wilson (Zoolander 2) speelt het personage Mobius “Moby” M. Mobius, een bureaucraat die werkt voor de Time Variance Authority (TVA). Een organisatie die orde bewaart in het multiversum en tijdreizen nauwlettend in de gaten houdt. Zodra iemand gaat tijdreizen om het verleden of de toekomst te veranderen, dan moet diegene zich verantwoorden aan de TVA. Mobius’ taak is toezicht houden op realiteiten binnen het multiversum.

Mobius in de comics

Mobius in de comics

Mobius M. Mobius werd bedacht door Walt Simonson en maakte zijn debuut in Fantastic Four #353 (1991), waarin hij de Fantastic Four aanklaagde voor; het illegaal gebruiken van tijd, het stelen van continuïteit en andere misdaden. Toen het viertal onder zijn supervisie wist te ontsnappen, was Mobius bang om zijn baan te verliezen. Het tegenovergestelde gebeurde; hij werd gepromoveerd binnen de TVA.

Ondanks dat Mobius geen superkrachten heeft, is hij niet bang om zijn autoriteit te gebruiken. In She-Hulk Vol 2 #3-5 (2005-2009) diende hij als rechter, tijdens een rechtszaak tegen She-Hulk. Bij deze rechtszaak stond Jennifer Walters/ She-Hulk terecht, omdat ze Hawkeye probeerde te waarschuwen voor zijn naderende dood, wat de tijdslijn zou veranderen.

Mobius is gebaseerd op een Marvel-schrijver

Mark Gruenwald als Mobius

Het is een wonder hoe Walt Simonson de wereld van de TVA en Mobius heeft bedacht. Hij heeft zich laten inspireren door Marvel Comics-schrijver, Mark Gruenwald. Deze stripboeklegende stond bekend om zijn werk voor Captain America en de creaties van personages als U.S. Agent, die vertolkt wordt door Wyatt Russell in de Marvel-serie, The Falcon and the Winter Soldier. Gruenwald had diverse functies binnen Marvel Comics, tot hij in 1996 overleed aan een hartaanval.

Mobius in ‘Avengers: Endgame’

Mobiusband in Endgame
© Marvel Studios

De naam Mobius is gerefereerd naar de Möbiusband, deze werd ontdekt door wiskundige en sterrenkundige August Ferdinand Möbius in 1858. De band of ring is een rechthoekige strook, waarvan twee uiteinden aan elkaar vastzitten en een halve slag gedraaid is. Hierdoor ziet het eruit als een eenzijdig oppervlak op een oneindige lus. Deze geometrische vorm werd ook door Tony Stark gebruikt in Avengers: Endgame (2019), als simulatie om te kunnen tijdreizen.

Hoe past Mobius binnen de serie?

Mobius en Loki
© Marvel Studios

De rol van Mobius zal trouw blijven aan de stripboeken; hij heeft een drukke kantoorbaan en probeert het multiversum te bewaken. In Endgame, wist Loki in 2012 te ontsnappen met de Tesseract uit de huidige tijdslijn. Deze versie van Loki wordt gevangen genomen door de TVA, vanwege het overtreden van de regels en het verstoren van de tijdslijn. Mobius houdt hem in hechtenis en moet gedwongen de TVA helpen om de tijdslijn te herstellen, anders wordt hij gewist uit de tijdslijn. Loki zal zijn arrestatie als kans zien om toegang te krijgen tot alle tijdslijnen in het multiversum. Hij kan door de tijd reizen en de geschiedenis veranderen, waardoor hij op grote schaal chaos zal veroorzaken. Mobius zal Loki moeten achtervolgen, uit angst voor degradatie, terwijl een groot gevaar op de loer ligt.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen