Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Wie maakt de Sinister Six in ‘No Way Home’ compleet?

Sinister Six in Spider-Man 3

In de eerste trailer van Spider-Man: No Way Home worden vijf leden van een potentiële Sinister Six geïntroduceerd. De geruchtenmolen draait op volle toeren, want wie zou eventueel het zesde lid kunnen zijn? En gaat Spider-Man het überhaupt opnemen tegen de Sinister Six?

De Sinister Six is een groep van zes vijanden, die met één gemeenschappelijk doel, Spider-Man willen neerhalen. De originele groep in de stripboeken bestaat uit Doctor Octopus, Electro, Kraven the Hunter, Mysterio, Sandman en Vulture.

Voordat Spider-Man zijn intrede maakte in Captain America: Civil War (2016), had Sony hele andere plannen voor de Sinister Six. De studio bouwde deze groep al op in The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014), met Andrew Garfield als Spider-Man. Deze film had oorspronkelijk moeten uitkomen op 11 november 2016, maar zag nooit het licht.

Vulture (Adrian Toomes)

Adrian Toomes als Vulture
© Marvel Studios/ Sony Pictures

In de stripboeken is Adrian Toomes/ Vulture de oprichter van de Sinister Six én Spider-Man’s oudste vijand. In Spider-Man: Homecoming (2017) maakt de Vulture eindelijk zijn debuut, gespeeld door Michael Keaton.

Vulture werd verslagen en gearresteerd aan het einde van de film. In de trailer van Morbius, zien we hem op vrije voeten en roept hij naar Michael Morbius (Jared Leto) dat ze contacten moeten houden. Is Toomes zijn medestanders aan het verzamelen?

Scorpion (Mac Gagan)

Mac Gagan als Scorpion
© Marvel Studios/ Sony Pictures

Mac Gagan (Michael Mando), oftewel Scorpion is naast Vulture te zien als vijand in Homecoming. Het personage zien we helaas niet transformeren in Scorpion. In de end-credits van de film, is een scène waarin we zijn tatoeage van een schorpioen zien. Ook vertelt hij tegen Adrian dat een paar jongens buiten, Spider-Man wel graag willen ontmoeten. Zullen Toomes en Gagan samen uitbreken uit de gevangenis? Wie weet zien we Mac Gagan alsnog uitgroeien tot zijn alterego, Scorpion in Spider-Man: No Way Home.

Mysterio (Quentin Beck)

Mysterio in Far From Home
© Marvel Studios/ Sony Pictures

Mysterio is één van de bekende Spider-Man-slechteriken en maakte zijn debuut in Spider-Man: Far From Home (2019). Quentin Beck/ Mysterio wordt gespeeld door Jack Gyllenhaal en wordt aan het einde van de film vermoord door Spider-Man. Dat is wat J. Jonah Jameson (J.K. Simmons) publiekelijk beweerd in een nieuwsuitzending van de Daily Bugle. Ondanks dat we geen teken van leven zagen, bestaat de kans dat Mysterio zijn dood in scène heeft gezet en alsnog verschijnt als zesde lid van de Sinister Six.

Venom (Eddie Brock)

Venom
© Sony Pictures

Ondanks dat er een Venom (Topher Grace) in de Raimi-trilogie is, is Tom Hardy nu het gezicht van Venom. De Venom-films zetten Venom neer als anti-held, die onschuldige mensen probeert te redden van de slechteriken. Venom en Morbius spelen zich af in Sony’s universum, genaamd: Sony’s Spider-Man Universe (SSU). In de post-credits scène vanVenom: Let There Be Carnage wordt duidelijk dat Venom oog in oog zal staan met Spider-Man uit het MCU. Zal Venom, Spider-Man helpen in de strijd tegen de andere slechteriken, of sluit hij zich aan bij de Sinister Six?

Morbius (Dr. Michael Morbius)

Morbius
© Sony Pictures

Jared Leto speelt de wetenschapper Dr. Michael Morbius die aan de hand van genetische experimenten zichzelf in een vampier veranderd. Op 27 januari 2022 krijgt de Spider-Man-schurk zijn eigen film, Morbius. In de trailer van de film, is een scène waarin een Spider-Man-poster op de muur is geplakt en het woord “Moordenaar” is gegraffitied. Michael Keaton, die de Vulture speelt, bevestigd dat Morbius onderdeel uitmaakt van het MCU. De kans is klein dat hij lid zal worden van de Sinister Six, omdat zijn eigen film nog niet eens is verschenen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen