Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze 5 vijanden zijn bevestigd voor ‘Spider-Man: No Way Home’

Vijanden in Spider-Man 3

Aan het einde van Spider-Man: Far From Home (2019) wordt Spider-Man beschuldigd van moord op Mysterio. Als dat nog niet genoeg is, deelt Daily Bugle-hoofdredacteur J. Jonah Jameson de ware identiteit van Spider-Man aan de wereld.

Peter Parker (Tom Holland) vraagt hulp aan Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) of hij ervoor kan zorgen dat de wereld vergeet dat hij Spider-Man is. Strange verpest de spreuk en zorgt voor een breuk in het multiversum. Hierdoor staat Spider-Man oog in oog met vijanden uit andere universums, die je vast bekend zullen voorkomen uit vorige Spider-Man-films.

5. Doc Ock (Otto Octavius)

Doc Ock
© Sony Pictures

Dr. Otto Octavius, oftewel Doc Ock (Alfred Molina) offerde zich aan het einde van Spider-Man 2 (2004) op, waardoor hij verdronk in het water. In de trailer van No Way Home duikt hij ineens weer op en begroet hij Tom Holland’s ,Peter Parker. Doc Ock ziet er iets anders uit dan in Spider-Man 2, hij draagt nu zwarte kleding, heeft een ander kapsel en zijn tentakels bevatten meer rode kleuren. Alfred Molina speelt na 17 jaar opnieuw de rol van Dr. Otto Octavius, die hoogstwaarschijnlijk een variant uit een andere dimensie is, en niet dezelfde vijand die we kennen uit de klassieke Spider-Man-film van regisseur Sam Raimi.

4. Electro (Max Dillon)

Electro
© Sony Pictures

In The Amazing Spider-Man 2 (2014) speelt Jamie Foxx, Max Dillon, een eenzame elektrotechnicus die elektrische superkrachten krijgt en een obsessie voor Spider-Man krijgt. Ook hij komt aan het einde van de film er niet levend van af. Ondanks dat The Amazing Spider-Man 2, één van de minste Spider-Man-films is, waren fans enthousiast toen ze hoorden dat Foxx terugkeert als Electro in No Way Home. In de trailer is te zien dat het personage een grote metamorfose heeft ondergaan. Dit komt meer overeen met de stripboeken, want het blauwe uiterlijk wat hij heeft in deel 2, werd heel slecht ontvangen door de fans.

3. Green Goblin (Norman Osborn)

Green Goblin
© Sony Pictures

Willem Dafoe speelt de rol van miljardair Norman Osborn in Spider-Man (2002) van Sam Raimi. Hij wordt uiteindelijk het monster Green Goblin, die aan het einde van de film vermoord wordt door zijn eigen glider. In de trailer is er een scène waar de bekende pompoen-bom zijn intrede maakt en de vraag is, is deze bom van Dafoe’s Goblin? Of van James Franco’s Harry Osborn die als de Goblin in Spider-Man 3 (2007) ook deze granaten gebruikt. Zou dit dan een hint kunnen zijn naar de langverwachte intrede van de Hobgoblin, gespeeld door Franco?

2. Sandman (Flint Marko)

Sandman
© Sony Pictures

In de laatste film, Spider-Man 3 (2007) uit de Spider-Man-trilogie, speelt Thomas Haden Church de rol van Flint Marko. Hij is ontsnapt uit de gevangenis en op de vlucht voor de politie. Tijdens zijn vlucht valt Flint in een testput vol zand, wat een deeltjesversneller blijkt te zijn. Het zand bindt aan zijn moleculen, waardoor hij verandert in de Sandman. De Sandman is de enige vijand uit de Spider-Man-films, die niet dood gaat. Hij verdween in een wolk van zand die door de stad van New York waait. Ook Sandman is in de No Way Home-trailer te zien, tijdens dezelfde scène als Electro en Lizard.

1. Lizard (Curt Connors)

De Lizard
© Sony Pictures

In de eerste reboot van Spider-Man, The Amazing Spider-Man (2012) speelt Rhys Ifans, Dr. Curt Connors. Hij is een arts die in het leger diende en de wetenschap gebruikte om zijn verloren arm weer terug te laten groeien. In plaats daarvan verandert hij in een gigantische gemuteerde hagedis. Deze rol werd eerder gespeeld door Dylan Baker in Spider-Man 2 (2004) en Spider-Man 3 (2007). Helaas, zagen we hem in deze trilogie nooit veranderen in de Lizard. Tot slot, is in een paar seconden van de trailer te zien dat de Lizard, Spider-Man probeert aan te vallen. Het zou logisch zijn als Ifans opnieuw de Lizard speelt, aangezien Baker nooit veranderde in de hagedis.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen