Search
Close this search box.
Search

‘Eternals’: alles over Marvel’s oudste superhelden

De Eternals

Na Black Widow en Shang-Chi verschijnt de derde film uit Marvel Studios’ Phase 4, Eternals. Vrij weinig mensen zullen gehoord hebben van deze groep superhelden, maar dat was ook het geval met de Guardians of the Galaxy, ook dat pakte uiteindelijk goed uit!

In Eternals worden de eerste superhelden van de aarde eindelijk geïntroduceerd binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU). De film is geregisseerd door Academy Award-winares, Chloé Zhao (Nomadsland). Net als de Guardians of the Galaxy, neemt Marvel Studios opnieuw een gok om onbekende personages naar het witte doek te brengen. Maak kennis met Marvel’s nieuwste superhelden.

Wat zijn Eternals?

Gilgamesh, Thena, Ikaris, Ajak, Sersi en Sprite
© Marvel Studios

De Eternals zijn bedacht door Jack Kirby en verschenen voor het eerst in Eternals #1 (1976). In de stripboeken zijn de Eternals gecreëerd door de Celestials, die miljoenen jaren geleden naar aarde kwamen om genetische experimenten uit te voeren op de mens. Hierdoor ontstonden de Eternals en de monsterlijke Deviants.

Voor de film is het oorsprongsverhaal iets aangepast en hebben de Celestials, drie rassen gecreëerd; de Eternals, de mens en de Deviants. De Eternals zijn (genetisch) perfecte, superkrachtige onsterfelijke wezens, die eruit zien als mensen. Terwijl de Deviants daarentegen een mislukking waren. Vanwege hun onstabiele gen muteren de Deviants voortdurend, waardoor zij variëren in grootte en uiterlijk.

In onze mythologie zijn de Eternals, onsterfelijke buitenaardse wezens, afkomstig van de planeet Olympia. De Celestials hebben de Eternals naar de aarde gestuurd om de mensheid te beschermen tegen de Deviants.

Wanneer speelt ‘Eternals’ zich af?

Sersi in de stad
© Marvel Studios

De Eternals herenigen zich na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame (2019). Na de vingerknip van Smart Hulk, waardoor de helft van het universum terugkeerde, kwam er een energie vrij dat de “Emergence” veroorzaakte. Het is bevestigt dat de terugkeer van de Deviants in de zomer van 2024 plaatsvindt, rond dezelfde tijd als Spider-Man: Far From Home (2019), acht maanden na Endgame.

Wat is het verhaal van de ‘Eternals’?

Ikaris en Sersi
© Marvel Studios

De Eternals krijgen van de Celestials – de makers van al het leven in het universum, de opdracht om de Deviants te volgen naar Aarde en te vernietigen. Al 7,000 jaar hebben de Eternals, de mensheid beschermd tegen de Deviants. Zij mochten van de Celestials zich niet bemoeien met menselijke conflicten, zoals oorlogen en de strijd tegen Thanos, tenzij er Deviants betrokken waren.

Eeuwen later door onbekende gebeurtenissen zijn de Deviants en hun leider Kro weer terug. Het is aan Ikaris (Richard Madden) en Sersi (Gemma Chan) om de Eternals – die gescheiden van elkaar leven, weer samen te brengen en de mensheid opnieuw te verdedigen.

Hoelang duurt ‘Eternals’?

Kingo, Sersi en Sprite
© Marvel Studios

De speelduur van Eternals is officieel bekend gemaakt door de regisseur. De film heeft een speelduur van 2 uur en 36 minuten. Endgame, blijft daarentegen nog steeds de langste Marvel-film, met een zit van meer dan drie uur. Blijf zitten na de afloop van Eternals, want het heeft twee belangrijke post-credit scènes!

Wanneer verschijnt ‘Eternals’?

Eternals is vanaf 3 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen