Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Alle Marvel-films die je tot 2022 kunt verwachten

Marvel-films tot 2022

Marvel Studios’ Phase 4 zou oorspronkelijk eind april worden afgetrapt met Black Widow, maar vanwege het coronavirus is deze film uitgesteld. Zowel Marvel Studios als Sony Pictures waren genoodzaakt hun releasekalender aan te passen. Hierdoor werden in één klap alle Marvel-films tot en met 2022 bekend gemaakt.

Hieronder een overzicht van alle verwachte Marvel-films in 2020, 2021 en 2022. Dit zijn inclusief de films uit Sony’s Spider-Man Universe (SSU).

2020

The New Mutants – 2 september

The New Mutants is Marvels eerste horrorfilm – geproduceerd door 20th Century Fox – waarin vijf jonge mutanten tegen hun wil worden vastgehouden in een geïsoleerd ziekenhuis voor psychiatrisch onderzoek. Daar worden experimenten op hen uitgevoerd, waardoor ze worden geconfronteerd met hun verleden. Wanneer er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, ontdekken ze hun speciale gaven en moeten ze als groep samenwerken om te ontsnappen.

2021

Black Widow – 7 juli

Na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War (2016) is Black Widow (Scarlett Johansson) op de vlucht geslagen voor de autoriteiten. Ze keert terug naar haar thuisland Boedapest, waar ze herenigt wordt met haar ‘oude’ familie en zus Yelena Belova (Florence Pugh). Samen moeten ze een groep van nieuwe Black Widows stoppen, die geleid wordt door de slechterik Taskmaster. Een vijand die vechtstijlen van zijn tegenstanders kan kopiëren.

Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings – 1 september

Shang-Chi (Simu Liu) wordt de eerste Aziatische superheld in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Hij is een meester in martial arts en heeft geen superkrachten. De Ten Rings (die we eerder zagen in Iron Man) is een terroristische organisatie, onder leiding van de (echte) Mandarin (Tony Chiu-Wai Leung). Een andere vijand die we gaan zien is Fin Fang Foom, een buitenaards wezen – dat lijkt op een draak – afkomstig van de planeet Kakaranathara.

Venom: Let There Be Carnage – 21 oktober

Venom 2 is het vervolg op de onverwachtste kaskraker Venom uit 2018. Eddie Brock (Tom Hardy) interviewt seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson) in de gevangenis, die op een of andere manier verbonden raakt met de symbioot en verandert in Carnage. Brock zal zich opnieuw moeten binden met Venom, om het te kunnen opnemen tegen een sterke vijand, die er niet alleen voor staat.

Eternals – 3 november

De Eternals zijn oude buitenaardse wezens die al duizenden jaren in het geheim op aarde leven en worden na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame (2019) gedwongen uit de schaduw te treden, om zich te herenigen tegen de oudste vijand van de mensheid, de Deviants.

Spider-Man: No Way Home – 16 december

Het het einde van Spider-Man: Far From Home was erg verrassend en shockerend tegelijk! Het derde deel uit de Spider-Man reeks beloofd “ongelooflijk krankzinnig” te worden, als we Tom Holland mogen geloven. De gebeurtenissen uit de serie WandaVision zullen invloed hebben op de verhaallijn van dit derde deel en wordt het multiversum geopend. Klassieke vijanden uit de voorgaande Spider-Man-films zullen hun opwachting maken.

2022

Morbius – 14 april

Morbius is de tweede spin-off uit het SPUMC. In een wanhopige poging probeert biochemicus Michael Morbius (Jared Leto) zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte, maar in plaats daarvan besmet hij zichzelf met een vorm van vampirisme.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 5 mei

Ondanks zijn belangrijke rol in Avengers: Infinity War (2018), komt er dan eindelijk een tweede deel. Naast Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) en Wong (Benedict Wong) zullen we ook Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) zien. Dit vervolg zou de eerste horrorfilm worden in het MCU en belangrijke verbindingen hebben met de Disney+-serie WandaVision.

Thor: Love and Thunder – 6 juli

Aan het einde van Endgame zagen we Thor en de Guardians aan boord van een ruimteschip gaan voor een nieuwe missie. Valkyrie bleef achter als de nieuwe leider van New Asgard. Sinds Thor: The Dark World (2013) zullen we ook Jane Foster (Natalie Portman) terugzien, maar dit keer als de vrouwelijke Thor.

Werewolf by Night – 7 oktober

In Werewolf by Night Halloween Special duikt op een donkere en sombere nacht een geheime kliek van monsterjagers op uit de schaduw en verzamelt zich na de dood van hun leider bij de onheilspellende Bloodstone Temple. In een vreemde en macabere herdenking van de leider, worden de aanwezigen in een mysterieuze en dodelijke wedstrijd om een ​​krachtig relikwie gedwongen. Een jacht die hen uiteindelijk oog in oog zal brengen met een gevaarlijk monster.

Black Panther 2: Wakanda Forever – 9 november

Black Panther werd in 2018 een wereldwijde kaskraker en won zelfs 3 Oscars! Dit tweede deel zal zich afspelen in Wakanda, dat opnieuw in oorlog zal zijn. Dit keer is Wakanda in oorlog tegen Namor the Sub-Mariner (Marvels versie van Aquaman) en in diepe rouw vanwege het verlies van T’Challa alias Black Panther.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special – 25 november

In de Guardians of the Galaxy Holiday Special zien we Star-Lord, Drax, Rocket en de rest van het team herenigen met een speciale gast. Kevin Bacon lijkt namelijk een prominente rol te spelen binnen de Holiday Special. Drax en Mantis willen de acteur als geschenk aan Star-Lord geven voor de kerstdagen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen