Search
Close this search box.
Search

Dit zijn dé engste horrorfilms van 2020

Horrorfilms 2020

Vorig jaar werden we verrast door horrortoppers als Us, Midsommar en Crawl. Dit jaar staan ons weer een heleboel nieuwe horrorfilms te wachten, die grotendeels bestaan uit remakes en sequels. Hollywood is dol op het remaken van klassiekers, en dan voornamelijk horrorfilms.

Update: Vanwege het coronavirus hebben een aantal onderstaande horrorfilms een nieuwe releasedatum gekregen.

Wij hebben een selectie gemaakt van dé engste horrorfilms, die je in 2020 niet mag missen. De titels staan op volgorde van release.

The Grudge – 9 januari

The Grudge is geen remake van de gelijknamige film uit 2004 of de Japanse Ju-On: The Grudge (2002). Wel is de film een “sidequel” en betekent dat het gelijktijdig afspeelt met de versie uit 2004.

Nadat een jonge moeder haar gezin heeft vermoord in haar eigen huis, doet een jonge detective onderzoek. Zij ontdekt dat het huis is vervloekt door een wraakzuchtige geest. De demonische geesten hebben het op haar gemunt en moet er alles aan doen om zichzelf en haar zoontje in veiligheid te brengen.

Gretel & Hansel – 30 januari

Gretel & Hansel is gebaseerd op het sprookjesverhaal van de gebroeders Grimm. In deze horrorfilm zijn Gretel en Hansel op zoek naar eten en werk. Wanneer ze een donker bos betreden, ontmoeten ze een jager die hen nog dieper het bos inleidt. Ze ontdekken een magisch huisje waar een vriendelijke oude vrouw Holda hen opvangt, maar heeft hiervoor haar eigen redenen.

The Lodge – 6 februari

Een gezin vertrekt met kerst naar een afgelegen berghut om de familiebanden aan te halen. Wanneer de vader onverwachts moet vertrekken voor zijn werk, laat hij zijn kinderen Aidan en Mia achter bij zijn nieuwe vriendin Grace. Als ze geteisterd worden door een sneeuwstorm zijn ze geïsoleerd van de buitenwereld. Net wanneer de spanningen tussen de drie begint af te nemen, vinden er vreemde dingen en angstaanjagende gebeurtenissen plaats.

Fantasy Island – 13 februari

Fantasy Island is gebaseerd op de populaire tv-serie uit de jaren ’70 en is afkomstig van de makers van Get Out (2017) en Halloween (2018).

Als een groep mensen aankomen op een luxe eilandresort, worden de gasten onthaald door Mr. Rourke (Michael Peña). Hij is de beheerder van het resort en informeert de gasten dat elk van hun de kans krijgt om hun fantasieën te verwezenlijken. De fantasieën van de aanwezige gasten worden echter niet waargemaakt en veranderen in een nachtmerrie. De enige manier om te kunnen ontsnappen, is het mysterie van het eiland op te zien lossen.

The Turning – 13 februari

Het script is afkomstig van The Conjuring-schrijvers en is gebaseerd op de horror novelle uit 1898, The Turn of the Screw van Henry James. De onervaren nanny Kate wordt ingehuurd door een man die zorgt voor zijn neefje Miles en nichtje Flora na de dood van hun ouders. Kate merkt al snel dat er bovennatuurlijke dingen gebeuren in het landhuis, waardoor de kinderen afwijkend gedrag vertonen.

The Invisible Man – 5 maart

Universal Studios probeerde met Dracula Untold (2014) en The Mummy (2017) een Dark Universe op te zetten, maar flopte na een magere opbrengst. Nu opeens is er The Invisible Man, de derde film uit de reeks.

Cecilia Kass heeft een relatie met een controlerende en manipulatieve sociopaat. Op een nacht ontvlucht ze van vriend Adrian, en weet ze met behulp van haar zus te onder te duiken. Wanneer haar ex zelfmoord pleegt, denkt ze verder te kunnen met haar leven. Na enkele bizarre gebeurtenissen, vermoedt zij dat hij zijn dood in scene heeft gezet. Langzaam begint Cecilia door te draaien, terwijl zij wanhopig probeert te bewijzen dat zij achterna wordt gezeten door iemand die door niemand gezien kan worden.

A Quiet Place Part II – 19 maart

A Quiet Place Part II speelt zich direct af na de gebeurtenissen uit deel 1. Na de dodelijke gebeurtenissen rondom hun huis, zet de familie Abbott hun overlevingstocht in stilte voort in de buitenwereld. Tijdens hun tocht ontdekken ze dat de wezens die op geluid afkomen niet het enige gevaar is wat op de loer ligt.

The New Mutants – 8 april

De eerste trailer verscheen in oktober in 2017, en maar liefst twee keer werd de releasedatum veranderd. Na enkele reshoots, aanpassingen in het verhaal en overname door Disney wordt de film dan toch uitgebracht.

Deze X-Men spin-off is gebaseerd op de strips The Demon Bear Saga, en wordt de eerste horrorfilm van Marvel. Vijf jonge mutanten van Professor X, ontdekken net hun speciale gaven en moeten nog leren hoe ze deze moeten gebruiken. Ze worden tegen hun wil vastgehouden in een geïsoleerd ziekenhuis voor psychiatrische monitoring. Wanneer er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, moeten ze hun speciale gaven gebruiken om te overleven.

Antlers – 16 april

Deze horrorfilm is geproduceerd door Guillermo del Toro (The Shape of WaterDon’t Be Afraid of the Dark) en volgt lerares Julia Meadows uit een kleine stad in Oregon, waar haar broer Paul de sheriff is. Het valt haar op dat haar leerling Thomas zich vreemd gedraagt. Ze raakt geïnteresseerd in het gedrag van de leerling en komt er achter dat hij een dodelijk geheim verbergt met gevaarlijke consequenties.

Antebellum – 23 april

Van de producer van Get Out (2017) en Us (2019) verschijnt de horrorfilm Antebellum, een verhaal over de succesvolle schrijfster Veronica Henly, die vast is te komen te zitten in een angstaanjagende realiteit. Ze moet het mysterie op zien te lossen, voordat het te laat is.

Spiral: From The Book Of Saw – 14 mei

Detective Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) en zijn nieuwe partner William Schenk (Max Minghella) nemen de leiding over een moordzaak, dat in verband staat met de eerdere gruwelijkheden uit de stad. Onbewust bevindt Zeke zich in het lugubere spel van de moordenaar.

Candyman – 11 juni

Regisseur Jordan Peele (Get OutUs) zal het “spirituele vervolg” op Candyman uit 1992 produceren. Het origineel en de twee sequels: Candyman: Farewell to the Flesh (1995) en Candyman: Day of the Dead (1999), draaide om een moordlustige man met een vleeshaak, die verschijnt als je vijf keer zijn naam roept in de spiegel.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It – 10 september

The Conjuring 3 is alweer de achtste film uit het Conjuring Universe en wordt een hele andere film dan de eerste twee Conjuring-films. Dit derde deel speelt zich af in 1980 en draait om een moordverdachte die in de rechtbank beweert dat hij bezeten was door een demon tijdens zijn gruwelijke misdaden.

Last Night In Soho – 24 september

Last Night In Soho

De regisseur van Shaun of the Dead (2004) en Baby Driver (2017) Edgar Wright komt met een nieuwe psychologische horrorfilm, dat tijdreiselementen bevat.

Het verhaal volgt een jonge vrouw met passie voor modeontwerpen. Ze is op de een of andere manier in staat om terug te gaan naar de jaren 60, waar ze haar idool ontmoet. Maar Londen is in de jaren zestig niet wat het lijkt, en de tijd lijkt uiteen te vallen met verschrikkelijke gevolgen.

Halloween Kills – 29 oktober

Halloween Kills is het directe vervolg op Halloween uit 2018. Op 21 oktober 2021 wordt de trilogie afgesloten met Halloween Ends.

Het is nog onbekend waar de film over gaat, maar als het aan de filmmakers ligt, proberen ze dit zolang mogelijk voor zich te houden.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen