Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Dé leukste en grootste zomerfilms van 2023

Zomerfilms 2023

Als je naar buiten kijkt, dan voelt het nog niet als voorjaar. De filmzomer daarentegen is wel al begonnen en daarvan kun je droog en wel genieten in de bioscopen van schitterende films. Het aanbod deze filmzomer bestaat voornamelijk uit sequels en reboots.

Bekijk hieronder het overzicht van dé leukste zomerfilms van 2023. De films staan op volgorde van release.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 3 mei

Peter Quill (Chris Pratt) is nog steeds aan het bijkomen na het verlies van Gamora (Zoe Saldana), maar hij moet zijn team om zich heen verzamelen om zowel het universum als iemand van zijn eigen team te verdedigen. Als deze missie niet succesvol wordt afgerond, zou dat mogelijk kunnen leiden tot het einde van de Guardians zoals we die kennen.

Fast X – 18 mei

Het is de tiende film in de Fast & Furious-reeks, die inmiddels al in zijn derde decennium zit. Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn familie zijn tijdens hun vele gewaagde missies altijd slimmer, moediger en sneller dan al hun vijanden. In Fast X gaan ze de confrontatie aan met de dodelijkste tegenstander die hun pad ooit heeft gekruist: een levensgevaarlijke vijand die opduikt uit de schaduwen van het verleden, gemotiveerd door wraakgevoelens en vastbesloten om Doms familie kapot te maken en alles en iedereen die hij liefheeft voor altijd te vernietigen.

The Little Mermaid – 24 mei

The Little Mermaid vertelt het geliefde verhaal van Ariel, een mooie en pittige jonge zeemeermin die houdt van avontuur. Ariel, de jongste en meest rebelse dochter van koning Triton, droomt ervan de mensenwereld te ontdekken. Tijdens een bezoek aan de oppervlakte wordt ze verliefd op de knappe prins Eric. Hoewel het voor zeemeerminnen verboden is om in contact te komen met mensen, volgt Ariel haar hart. Ze sluit een deal met de kwade zeeheks Ursula die haar de kans biedt om te proeven van het leven op het land. Maar daardoor komt haar leven – en de kroon van haar vader – in gevaar.

Renfield – 25 mei

Renfield (Nicholas Hoult) is Dracula’s trouwe dienaar, het gekwelde hulpje van de meest narcistische baas uit de geschiedenis, Dracula (Nicolas Cage). Renfield wordt gedwongen om zijn meester van slachtoffers te voorzien en alles te doen wat van hem gevraagd wordt, hoe vernederend dat ook is. Maar na eeuwenlange dienstbaarheid wil Renfield weleens zien wat het leven buiten de schaduw van de Heer van het Duister te bieden heeft. Alleen weet hij niet zo goed hoe hij uit die ongezonde relatie moet komen.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – 1 juni

Miles Morales keert terug in het volgende deel van de Spider-Verse-saga. Dit spectaculaire avontuur leidt de vriendelijke Spider-Man uit Brooklyn dwars door het multiversum. Daar moet hij het samen met Gwen Stacy en een nieuw team van Spider-People opnemen tegen de sterkste vijand waar ze ooit mee te maken hebben gehad.

Kandahar – 8 juni

Na de ontmaskering van zijn geheime missie waarbij hij een kerncentrale en een vliegveld vernietigde, is undercover CIA-agent Tom Harris (Gerard Butler) de meest gezochte man in Afghanistan. Als de CIA hen laat vallen, zitten Harris en zijn Afghaanse vertaler Mohammed Doud vast in vijandelijk gebied. Op de vlucht voor zowel ISIS als de Taliban moeten ze 650 kilometer afleggen naar het veilige extractiepunt bij de stad Kandahar.

Transformers: Rise of the Beasts – 8 juni

De film speelt zich af in de jaren 90 en introduceert een geheel nieuw soort Transformers – de Maximals – in de strijd die op aarde woedt tussen de Autobots en de Decepticons.

The Flash – 15 juni

In The Flash komen werelden samen als Barry (Ezra Miller) met zijn superkrachten terug in de tijd gaat om het verleden te veranderen en zo zijn familie te redden. Hierdoor verandert hij alleen ook onbedoeld de toekomst. Barry komt vast te zitten in een realiteit waarin generaal Zod is teruggekeerd met plannen om de wereld te verwoesten, en er zijn geen superhelden meer om iedereen te redden. Barry’s enige hoop is om een gepensioneerde Batman te overtuigen weer in actie te komen en een gevangengenomen Kryptoniaan te bevrijden, ook al is dat niet wie hij verwacht. Om de wereld te redden en terug te kunnen keren naar zijn eigen toekomst moet Barry rennen voor zijn leven.

No Hard Feelings – 22 juni

Wanneer Maddie (Jennifer Lawrence) op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie een opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat. Maar Maddie komt er al snel achter dat de stugge Percy zich niet zomaar laat inpakken

Indiana Jones and the Dial of Destiny – 28 juni

Harrison Ford keert terug voor het laatste deel uit de Indiana Jones-franchise. Plotdetails zijn goed geheim gehouden, maar we weten wel dat Phoebe-Waller Bridge de hoofdrol speelt als de peetdochter van Ford. En het paar lijkt in de problemen te zitten als de trailer een indicatie is.

Insidious: The Red Door – 6 juli

Om voorgoed van hun demonen af te komen moeten Josh (Patrick Wilson) en de inmiddels studerende Dalton (Ty Simpkins) dieper dan ooit The Further in. Daar worden ze geconfronteerd met het duistere verleden van hun familie en een reeks nieuwe, nog ergere verschrikkingen die achter de rode deur schuilen.

Elemental – 12 juli

Elemental speelt zich af in Elemental City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One – 13 juli

Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Barbie – 19 juli

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

Oppenheimer – 20 juli

Oppenheimer is een biopic van J. Robert Oppenheimer, een theoretisch natuurkundige, die wordt beschouwd als de vader van de atoombom.

Haunted Mansion – 26 juli

Haunted Mansion is geïnspireerd door de gelijknamige pretparkattractie en gaat over een vrouw en haar zoon die een bont gezelschap van zogenaamde spirituele experts inschakelen om hun huis te bevrijden van bovennatuurlijke krakers.

Meg 2: The Trench – 2 augustus

The Trench speelt zich een paar jaar na de eerste film af, met Jonas Taylor (Jason Statham) die een jonge megalodon in gevangenschap bestudeert. Terwijl andere leden van het onderzoekteam de Marianentrog verkennen, de plek waar de megalodon voor het eerst werd gevonden, ontdekken ze een ander prehistorisch wezen, de Kronosaurus. Dit wezen was een groot zeereptiel dat was geëvolueerd om in roedels te jagen en in de trog leefde.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem – 9 augustus

Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen.

Blue Beetle – 17 augustus

De pas afgestudeerde Jaime Reyes keert terug naar huis vol ambities voor zijn toekomst, maar ontdekt dat zijn huis niet meer is zoals hij het achterliet. Terwijl hij zoekt naar zijn doel in de wereld, komt het noodlot tussenbeide wanneer Jaime onverwachts in het bezit komt van een oud overblijfsel van buitenaardse biotechnologie: de Scarab. Wanneer de Scarab plotseling Jaime kiest als zijn symbiotische gastheer, krijgt hij een ongelooflijk harnas dat in staat is tot buitengewone en onvoorspelbare krachten, waardoor zijn lot voor altijd verandert terwijl hij de superheld Blue Beetle wordt.

Expend4bles – 17 augustus

Het elite huurlingen team van Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture en Sylvester Stallone wordt uitgebreid met Curtis ‘50 Cent’ Jackson, Megan Fox, Andy García, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio en Levy Tran en daarmee krijgt ‘vers bloed’ een hele nieuwe dimensie. Het team moet in actie komen bij een samenzwering die zal leiden tot een nucleair conflict, waarbij een Derde Wereldoorlog onvermijdbaar is. Om dat te voorkomen, zullen de Expendables alle wapens gebruiken die maar voorhanden zijn.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen