Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Dit zijn de vijanden in ‘Venom 2’

Venom en Carnage

Ondanks opstartproblemen, negatieve reviews en teleurstellende fans, werd Venom een onverwachtste kaskraker voor Sony. De eerste spin-off uit Sony Pictures Universe of Marvel Characters (SPUMC), bracht 800 dollar wereldwijd op. Reden genoeg voor de studio om er een vervolg aan te geven.

Naast een vervolg op Venom (2018), heeft Sony ook andere spin-offs aangekondigd die zich afspelen in hetzelfde SPUMC. Deze films zijn gebaseerd op de 900 Marvel-karakters waarvan Sony Pictures de rechten in handen heeft.

Regisseur Ruben Fleischer (Zombieland) keert niet terug voor het vervolg, maar Andy Serkis neemt de regie over. Serkis was te zien in twee Marvel-films en Venom 2 wordt de derde film die hij als regisseur op zich zal nemen. Eerder deed hij dat voor de Netflix-film Mogwli: Legend of the Jungle uit 2018.

Wanneer verschijnt ‘Venom 2’?

Venom: Let There Be Carnage verschijnt op 21 oktober 2021 in de Nederlandse bioscopen.

Wie is Carnage?

Woody Harrelson als Carnage

In de post-credits van Venom, zagen we journalist Eddie Brock (Tom Hardy) afreizen naar de gevangenis van San Quentin. Op verzoek van één van de gevangenen is Brock gevraagd een interview van hem af te nemen. Deze gevangene blijkt seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson) te zijn. Hij zegt tegen Brock “When I get out of here, and I will, there’s gonna be Carnage.”

Wie is Shriek?

Naomie Harris als Shriek

Naomie Harris (No Time To Die) speelt Frances Louise Barrison, aka Shriek. Zij wordt voor het eerst geïntroduceerd in de Spider-Man Unlimited #1 (1993) en werd later het liefje van Cletus Kassady. Haar krachten bestaan uit het creëren van geluidsgolven, die omgezet kunnen worden naar explosies.

Spider-Man in ‘Venom 2’?

Tom Holland als Spider-Man

Vorig jaar werd bevestigd dat Spider-Man (Tom Holland) onderdeel uit zal maken van twee verschillende universes; het Marvel Cinematic Universe (MCU) en het SPUMC. Op heden was nog onduidelijk hoe deze twee werelden met elkaar zouden verbinden, maar daar is nu duidelijkheid over.

Aan het einde van Spider-Man: Far From Home (2019) wordt Spider-Man gezocht voor de moord op Mysterio (Jake Gyllenhaal) en dit verhaal wordt verder opgepakt in Morbius. In de trailer zien we namelijk een scène voorbij waarin Spider-Man met de tekst “Murderer” op de muren is gegraffitied. Pas in Venom 2 zou Tom Holland mogelijk een cameo hebben aan het einde van de film.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen