Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze 25 toffe films verschijnen in 2024

De leukste films van 2024

Super Mario Bros., Barbie en Oppenheimer waren de meest verrassende films van 2023, die elk meer dan een biljoen dollar wisten op te leveren aan de box office. 2024 wordt een jaar vol sequels en de vraag is, of er een potentiële kanshebber tussenzit die ook meer dan biljoen dollar weet op te brengen.

Vorig jaar dacht Disney hoge ogen te gooien met Ant-Man and The Wasp: Quantumania, The Marvels en Indiana Jones and the Dial of Destiny, maar presteerden alle drie heel slecht. Bij Warner Bros. werd elke DC-film zoals The Flash, Shazam! Fury of the Gods en Blue Beetle een grote financiële flop.

Deze grote teleurstellingen en de stakingen onder schrijvers en acteurs hebben ervoor gezorgd dat er dit jaar minder superheldenfilms worden uitgebracht. Sony Pictures brengt twee Marvel-films uit, Disney en Warner Bros. brengen ieder één film uit.

Als je op zoek bent naar horrorfilms in deze lijst, lees dan de horrorfilms die in 2024 verschijnen.

The Beekeeper – 12 januari

De gepensioneerde staatsagent Adam Clay (Jason Statham) is een voormalig lid van de beruchte ‘beekeepers’, een machtige en clandestiene organisatie van ‘deep state operatives’. Wanneer hij een politieke samenzwering ontdekt op het hoogste niveau, houdt niets hem tegen in de strijd voor gerechtigheid.

Argylle – 2 februari

Elly Conway (Bryce Dallas Howard) is een teruggetrokken auteur van een serie succesvolle spionageromans, die ’s avonds het liefst lekker thuis op de bank zit met haar laptop en haar kat Alfie. Maar als de fictieve plots van Elly’s boeken – over geheim agent Argylle en zijn missie om een wereldwijd spionagenetwerk te ontmantelen – steeds meer gaan lijken op de geheime activiteiten van een echte spionagedienst, is het afgelopen met die rustige avondjes thuis. Samen met Aiden (Sam Rockwell), een spion met een kattenallergie, racet Elly (met Alfie in haar rugzak) de wereld over om de moordenaars een stap voor te blijven als de grens tussen haar fictieve en echte wereld begint te vervagen.

Poor Things – 9 februari

Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw is weer tot leven gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Madame Web – 15 februari

Cassandra Webb (Dakota Johnson) is een ambulancemedewerker uit Manhattan die ontdekt dat ze mogelijk helderziend is. Als ze geconfronteerd wordt met haar verleden sluit ze een verbond met drie jonge vrouwen die een grootse toekomst te wachten staat. Maar dan moeten ze wel de gevaren van het heden zien te overleven.

Bob Marley: One Love – 15 februari

Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon dat generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenslagen en de reis achter zijn revolutionaire muziek.

Land of Bad – 22 februari

Als dronepiloot van de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper (Russel Crowe) een speciale missie op de Filippijnen. Als er iets vreselijk misgaat wordt de jonge officier Kinney (Liam Hemsworth) ingezet om in het slagveld gegijzelde teamleden terug te halen. Hierbij is hij afhankelijk van Reaper die vanuit de lucht als zijn ogen fungeert. Wanneer Kinneys team wordt ontdekt en in een grootschalig gevecht belandt, moet Reaper tot het uiterste gaan om iedereen in veiligheid te brengen.

Dune: Part Two – 29 februari

De legendarische reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet) gaat verder in gezelschap van Chani (Zendaya) en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

Ghostbusters: Frozen Empire – 3 april

De familie Spengler keert terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Als bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, moeten de nieuwe en oude Ghostbusters samenwerken om hun stad te beschermen en de wereld te behoeden voor een tweede ijstijd.

Godzilla x Kong: The New Empire – 11 april

Het nieuwe deel in de Monsterverse plaatst de machtige Kong en de angstaanjagende Godzilla tegenover een kolossale dodelijke dreiging die verborgen ligt in onze wereld en hun bestaan – en dat van ons – op de proef stelt. De film duikt rechtstreeks in de oorsprong van Hollow Earth en onderzoekt de eeuwenoude Titan-strijd die mens en monster voor altijd bij elkaar bracht.

Civil War – 11 april

Civil War is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van – waarschijnlijk – het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen.

Back to Black – 18 april

Back to Black is een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. De film bevat veel van Amy’s hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid waarmee ze alles wat ze deed, doordrenkte. Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.

The Fall Guy – 25 april

Colt Seavers is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de hoogste constructies vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat hem bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezongen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen. Dat kan bijna niet goed gaan.

Kingdom of the Planet of the Apes – 8 mei

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

Furiosa: A Mad Max Saga – 23 mei

Na de ondergang van de wereld wordt de jonge Furiosa meegenomen uit de Green Place of Many Mothers en komt ze in handen van een grote motorbende aangevoerd door Warlord Dementus. Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis.

Bad Boys 4: Ride or Die – 5 juni

Het vierde deel uit de Bad Boys-franchise wordt geregisseerd door het Belgische duo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Will Smith en Martin Lawrence keren terug als het duo Mike en Marcus en worden vergezeld door nieuwkomers Vanessa Hudgens als Kelly en Alexander Ludwig als Dorn.

Twisters – 18 juli

Kate Cooper (Daisy Edgar-Jones), een voormalige stormjager die ooit een verwoestende tornado in levenden lijve meemaakte, bestudeert hedendaags veilig achter een scherm stormpatronen in New York City. Via haar vriend keert ze voor een baanbrekend nieuw volgsysteem echter terug naar de open vlaktes in Oklahoma. Daar aangekomen kruist ze het pad met Tyler Owens (Glen Powell), de social media-ster die het geweldig vindt om zijn stormachtige avonturen te posten. Naarmate het stormseizoen heviger wordt, ontketenen er zich angstaanjagende verschijnselen die nog nooit eerder zijn voorgekomen.

Deadpool & Wolverine – 26 juli

In Deadpool 3 besluit Wade Wilson (Ryan Reynolds) na vele tegenslagen met pensioen te gaan en zijn Deadpool-pak aan de wilgen te hangen. Hij verkoopt tweedehands auto’s, maar wanneer zijn familie, vrienden en de hele wereld in gevaar zijn, besluit Deadpool zijn katana’s uit het vet te halen. Hij rekruteert een onwillige en op zijn hoede zijnde Wolverine (Hugh Jackman) om niet alleen te vechten voor hun leven, maar uiteindelijk ook voor hun nalatenschap.

Borderlands – 8 augustus

De film is gebaseerd op de gelijknamige videogame, waarin onwaarschijnlijke helden het moeten opnemen tegen buitenaardse monsters en vijanden. Ze moeten een vermist meisje vinden en beschermen, dat mogelijk de sleutel tot onvoorstelbare macht in handen heeft. Het lot van het universum zou in hun handen kunnen liggen, maar ze zullen vechten voor iets meer: elkaar.

Alien: Romulus – 14 augustus

Alien: Romulus wordt de negende film uit de Alien-franchise en is een op zichzelf staand verhaal dat zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van Alien (1979) en Aliens (1986). Een groep mensen doorzoeken een verlaten ruimtestation en komen oog in oog te staan met de kwaadaardige wezens uit dat universum.

Joker: Folie à Deux – 4 oktober

Het vervolg op Joker (2019), waarin Arthur Fleck / The Joker (Joaquin Phoenix) in Arkham Asylum is belandt en psychische hulp krijgt van de psychiater Harley Quinn (Lady Gaga). Tussen de Clown Prince of Crime en Harley Quinn ontstaat een verknipte relatie. “Folie à Deux” betekent “Madness for Two” in het Frans en staat los van het DCU.

Venom 3: The Last Dance – 24 oktober

In dit derde deel keert Tom Hardy voor de laatste keer terug als Eddie Brock/ Venom en wordt vergezeld door nieuwkomers Juno Temple en Chiwetel Ejiofor in nog onbekende rollen. Kelly Marcel die eerder verantwoordelijk was voor het script van Venom (2018) en Venom: Let There Be Carnage (2021) maakt nu haar regiedebuut.

Gladiator 2 – 22 november

Gegenereerd door Midjourney V6

In Gladiator (2000) weet Maximus (Russell Crowe) een jong kind genaamd Lucius (Spencer Treat Clark) te redden. Dit vervolg speelt zich jaren na de eerste film af, waarin Lucius (Paul Mescal) volwassen is en klaar is om aan zijn eigen reis te beginnen.

Kraven The Hunter – 12 december

Kraven the Hunter vertelt het oorsprongverhaal van de Russische immigrant Sergei Kravinoff aka Kraven the Hunter (Aaron Taylor-Johnson). De film speelt zich af in de tijd voor zijn beruchte vendetta met Spider-Man. Sergei had een bijna doodervaring met een leeuw en sindsdien beschikt hij over een jagersinstinct. Hij zal het moeten opnemen tegen Aleksei Sytsevich aka The Rino (Alessandro Nivola).

Sonic the Hedgehog 3 – 18 december

In Sonic the Hedgehog 3 keren Sonic the Hedgehog (Ben Schwartz), Miles “Tails” Prower (Colleen O’Shaughnessey) en Knuckles the Echidna (Idris Elba) weer terug. Ze krijgen te maken met Shadow the Hedgehog en andere gamepersonages zoals Rouge the Bat.

Mufasa: The Lion King – 18 december

De prequel gaat over de opkomst van een van de grootste koningen van de Pride Lands, Mufasa. Rafiki vertelt Kiara – de dochter van Simba en Nala – het verhaal van haar grootvader, onder commentaar van Timon en Pumba.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen