Search
Close this search box.
Search

De 8 superheldenfilms van 2018

Superheldenfilms 2018

Sinds vorige week dondert Thor: Ragnarok in de Nederlandse bioscopen en over 2 weken volgt DC’s Justice League. Dit zijn tevens de laatste twee superheldenfilms van 2017 en konden. Dit jaar konden we genieten van maar liefst zes superheldenfilms en in 2018 worden dit er acht, waarvan zeven films afkomstig zijn van Marvel en één film van DC Comics.

Onderstaande lijst is samengesteld op volgorde van release, waarbij Marvel het nieuwe jaar inluidt met Black Panther.

1. Black Panther – 14 februari

Regisseur: Ryan Coogler
Releasedatum: 14 februari 2018
Studio: Marvel Studios

Het idee voor een Black Panther-film werd in 1992 al geopperd door Wesley Snipes. Het idee kwam nooit van de grond, tot het opnieuw werd opgepakt in 2005 en in 2014 uiteindelijk officieel werd aangekondigd.

Black Panther maakte zijn eerste opwachting in Captain America: Civil War (2016), waar hij aan de kant van Team Iron Man stond. In deze solofilm zien we T’Challa terugkeren naar zijn thuisfront in zijn Koninkrijk Wakanda, waar hij al snel krijgt te maken met verschillende dreigingen.


2. The New Mutants – 12 april

Regisseur: Josh Boone
Releasedatum: 12 april 2018
Studio: 20th Century Fox

The New Mutants is een horrorfilm en het begin van een nieuwe trilogie, die in verbinding staat met de X-Men-films. De spin-off speelt zich af in het heden en focust zich op de jonge mutanten van Professor X, die worden vastgehouden in een geheime faciliteit waar experimenten op worden uitgevoerd.

De film is geïnspireerd op de verhaallijn “The Demon Bear Saga”, één van de bekende stripverhalen van The New Mutants.


3. Avengers: Infinity War – 25 april

Regisseurs: Anthony Russo en Joe Russo
Releasedatum: 25 april 2018
Studio: Marvel Studios

Na de film Black Panther, zullen alle ogen gericht zijn op Avengers: Infinity War. De grootste superheldenfilm van 2018, waar meer dan 60 Marvel-helden bij elkaar komen om het op te nemen tegen Thanos en de Black Order. In de film zal Thanos de zes ‘Infinity Stones’ gaan verzamelen om met onvoorstelbare kracht het universum te vernietigen.

Naast de bestaande Avengers: Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widow, Hawkeye, Scarlet Witch en Vision sluiten ook de nieuwkomers Ant-Man, Black Panther, Spider-Man en Doctor Strange zich aan. Niet te vergeten The Guardians of the Galaxy, War Machine, Falcon, Nebula, Loki, Bucky Barnes en Mantis.


4. Deadpool 2 – 31 mei

Regisseur: David Leitch
Releasedatum: 31 mei 2018
Studio: Fox

“Merc with a Mouth” is terug! Al kwam dat voor velen niet echt als een verrassing, gezien het enorme succes uit 2016 en de after-credits scene. Dit keer wordt Deadpool geholpen door twee karakters uit de X-Force-wereld, namelijk Neena Thurman a.k.a. Domino die geluk kan manipuleren en Nathan Summers a.k.a. Cable, de tijdreizende zoon van Cyclops.

Andere helden als Colossos, Negasonic Teenage Warhead, zijn beste vriend Weasel, huisgenoot Blind Al, taxichauffeur Dopinder en Wade Wilson’s vriendin Vanessa zien we ook weer terug.

Na Deadpool 2 zijn we niet helemaal af van Wade Wilson, daarna zien we hem terug in de film X-Force en staat er al een derde deel gepland.


5. Ant-Man and the Wasp – 18 juli

Regisseur: Peyton Reed
Releasedatum: 18 juli 2018
Studio: Marvel Studios

Ant-Man and the Wasp is het vervolg op de film uit 2015 en is alweer de twintigste film uit het MCU en de achtste uit Phase 3. Na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War (2016), moet Scott Lang omgaan met de gevolgen van zijn keuzes als superheld en vader. Terwijl hij worstelt met het vinden van een balans tussen zijn leven thuis en zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man, wordt hij door Hope van Dyne en Dr. Hank Pym geconfronteerd met een dringende nieuwe missie.

Scott moet het kostuum weer aantrekken en leren samenwerken met The Wasp, terwijl het team samenwerkt om geheimen uit het verleden te ontrafelen.


6. Venom- 4 oktober

Venom

Regisseur: Ruben Fleischer
Releasedatum: 4 oktober 2018
Studio: Colombia Pictures

In 2016 kondigde Sony aan een spin-off te gaan maken rondom Spider-Man’s vijand Venom, die te zien was in Spider-Man 3 (2007) van regisseur Sam Raimi. Een grote tegenvaller is dat deze film geen connectie zal hebben met het MCU en dat Sony haar eigen Marvel Universe gaat opzetten. Dit betekent ook dat we geen Spider-Man zullen zien vechten tegen Venom of Carnage.

Tom Hardy gaat de rol vervullen van Eddie Brock, een journalist die in contact komt met een buitenaardse parasiet (symbioot). Wie de grote rol van seriemoordenaar Cletus Kasady a.k.a. Carnage zal vertolken is nog niet bekend gemaakt.


7. X-Men: Dark Phoenix – 1 november

X-Men: Dark Phoenix

Regisseur: Simon Kinberg
Releasedatum: 1 november 2018
Studio: 20th Century Fox

In deze dertiende film uit de X-Men-reeks en het begin van een nieuwe trilogie, zien we Jean Grey transformeren in de Dark Phoenix. Het verhaal speelt af in de jaren ’90, een decennium na de gebeurtenissen in X-Men: Apocalypse (2016). De film is gebaseerd op de strips van “The Dark Phoenix Saga”, waarin Jean Grey de controle verliest over haar krachten als de Dark Phoenix. De X-Men kunnen niets anders doen dan haar proberen te stoppen, terwijl de buitenaardse keizerin Lilandra haar probeert te vangen en te vernietigen.

Naast Jean Grey zien we ook Professor X, Magneto, Mystique, Beast, Cyclops, Nightcrawler, Storm en Quicksilver terug.


8. Aquaman – 22 december

Aquaman

Regisseur: James Wan
Releasedatum: 22 december 2018
Studio: Warner Bros.

Aquaman is een van de leden van Justice League en krijgt een solofilm binnen het DCEU (DC Extended Universe). Eerder maakte Aquaman al een kleine cameo in Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) en was te zien in de film Justice League (2017).

Deze vijfde film uit het DCEU vertelt het oorsprongsverhaal van Arthur Curry, de Koning van Atlantis en de heerser van de zeven zeeën. Naast Curry zien we ook zijn vrouw Mara en de slechteriken, waaronder zijn halfbroer Orm Marius/ Oceanmaster, Black Manta en Jesse Kane.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen