Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze grote blockbusters kun je in 2023 verwachten

Grote films in 2023

Dit jaar is echt een uitzondering als het gaat om grote films die in 2023 uitkomen. Dit is allemaal te danken aan het coronavirus. In 2021 werden een aantal films doorgeschoven naar 2022 en van 2022 naar dit jaar. Hierdoor is het aanbod van blockbusters uitzonderlijk groot.

Voor iedere filmliefhebber is er wat wils; van superheldenfilms tot actiefilms en van horrorfilms tot gameverfilmingen. Bekijk hieronder de lijst, gesorteerd op releasedatum.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 15 februari

Ant-Man keert groots terug met Ant-Man and the Wasp: Quantumania. In het derde deel, wat opnieuw geregisseerd is door Peyton Reed zien we Ant-Man (Paul Rudd), Wasp (Evangeline Lilly), Hank Pym (Michael Douglas), Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) en Cassie Lang (Kathryn Newton) opnieuw terug. Een van de belangrijkste redenen waarom er uitgekeken wordt naar Ant-Man 3 is de verschijning van de slechterik Kang the Conqueror (Jonathan Majors).

Creed 3 – 1 maart

Na vele successen in de bokswereld gedijt Adonis Creed (Michael B. Jordan) nu in zowel zijn professionele carrière als bokser als in het gezinsleven. Wanneer een vriend van vroeger, het bokstalent Damien Anderson (Jonathan Majors), weer opduikt na een gevangenisstraf, wil deze graag bewijzen dat hij weer een kans in de ring verdient. Wat volgt is een gevecht tussen twee voormalige vrienden.

65 – 8 maart

Na een catastrofale crash op een onbekende planeet ontdekt piloot Mills (Adam Driver) al snel dat hij eigenlijk op aarde is gestrand…65 miljoen jaar geleden. Met maar één kans op redding moeten Mills en de enige andere overlevende, Koa (Ariana Greenblatt), zich een weg banen door een onbekend terrein vol gevaarlijke prehistorische wezens in een episch gevecht om te overleven.

Scream 6 – 8 maart

2022 was de terugkeer van de Scream-franchise en dit jaar zal de terreur van Ghostface voortgezet worden. In dit zesde deel laten de vier overlevenden van de Ghostface-moorden Woodsboro achter zich en beginnen ze aan een nieuw hoofdstuk van hun leven. Het verhaal zal zich afspelen in New York en moeten het doen zonder Sidney Prescott (Neve Campbell).

Shazam! Fury of the Gods – 15 maart

Billy Batson (Asher Angel) heeft de gave om in een superheld te veranderen als hij het woordje “Shazam” roept. Zijn pleeggezin heeft ondertussen ook de gave gekregen om in superhelden te veranderen. Samen beschermen ze de wereld tegen allerlei bovennatuurlijke en magische dreigingen. Het pleeggezin krijgt echter een aparte situatie voor de kiezen wanneer er plots goden naar de aarde trekken. Twee van die goden, Hespera (Helen Mirren) en Kalypso (Lucy Liu), hebben zeer sterke krachten geërfd van hun voorvaderen, en maken daarmee het leven van Billy en zijn pleeggezin zuur.

John Wick Chapter 4 – 23 maart

De strijd tussen John Wick (Keanu Reeves) en de High Table blijft voortduren. De prijs op het hoofd van John Wick lijkt steeds meer te stijgen. Van New York tot aan Parijs en van Osaka tot aan Berlijn, John zal het op moeten nemen tegen de sterkste tegenstanders tot nu toe.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves – 29 maart

Een charmante dief (Chris Pine) en een groep onwaarschijnlijke avonturiers beginnen aan een epische overval om een verloren relikwie terug te vinden. Maar het gaat goed fout wanneer ze de toorn van enkele wraakzuchtige mensen over zich heen krijgen. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves brengt de rijke wereld van de legendarische role-playing game naar het witte doek in een hilarisch avontuur boordevol actie.

The Super Mario Bros. Movie – 4 april

Een loodgieter genaamd Mario (Chris Pratt) reist met zijn broer Luigi (Charlie Day) door een ondergronds labyrint om de ​​gevangengenomen prinses Peach (Anya Taylor-Joy) te redden. Het is een filmversie van de populaire videogame, die meer dan 200 videospellen op zijn naam heeft staan.

Guardians Of The Galaxy Vol. 3 – 3 mei

Peter Quill (Chris Pratt) die nog steeds rouwt om het verlies van Gamora (Zoe Saldana), moet zijn team bijeen roepen om het universum te verdedigen en tegelijkertijd een van hun leden beschermen. Als de missie faalt, zou dat kunnen leiden tot het einde van de Guardians of the Galaxy zoals we die nu kennen.

Fast X – 17 mei

Fast X is de tiende film uit de reeks waarin Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn familie tijdens hun vele gewaagde missies altijd slimmer, moediger en sneller zijn dan al hun vijanden. Ze gaan de confrontatie aan met de dodelijkste tegenstander die hun pad ooit heeft gekruist: een levensgevaarlijke vijand die opduikt uit de schaduwen van het verleden, gemotiveerd door wraakgevoelens en vastbesloten om Doms familie kapot te maken en alles en iedereen die hij liefheeft voor altijd te vernietigen.

The Little Mermaid – 23 mei

De zeemeermin Ariel (Halle Bailey) is de jongste dochter van koning Triton (Javier Bardem) die over het onderwaterrijk heerst. Gefascineerd door de mensenwereld weet Ariel op een dag een prins (Jonah Hauer-King) te redden van verdrinking. Ze wordt verliefd en is vastbesloten hem beter te leren kennen. Dit zorgt voor spanningen met haar vader. De zeeheks Ursula (Melissa McCarthy) beraamt intussen een sluw plan.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – 1 juni

Het vervolg op Sony’s Oscar-winnende animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse bevat opnieuw Miles (Shameik Moore), Spider-Gwen (Hailee Steinfeld) en Peter B. Parker (Jake Johnson). In de film nemen ze het op tegen andere Spider-Men, vermoedelijk geleid door Spider-Man 2099 (Oscar Isaac), vanwege een multiversaal incident.

Transformers: Rise of the Beasts – 7 juni

De zevende Transformers-film speelt zich af in de jaren negentig, jaren vóór de films van Michael Bay. We zien opnieuw bekende Autobots zoals Optimus Prime en Bumblebee, en introduceert Optimus Primal en andere Maximals zoals Terrorcons en Predacons. Rise of the Beasts heeft een nieuwe cast onder leiding van Anthony Ramos en Dominique Fishback.

The Flash – 15 juni

Barry Allen aka The Flash (Ezra Miller) heeft de mogelijkheid om naar elke tijdlijn en universum te reizen. Hij gaat terug in de tijd om de dood van zijn moeder te voorkomen. Nadat hij de toekomst en het verleden heeft veranderd, moet Barry de gevolgen onder ogen zien van zijn oorspronkelijke tijdlijn. Tijdens het tijdreizen komt hij Supergirl (Sasha Calle), een alternatieve versie van hemzelf, en Batman (Michael Keaton) uit een ander universum tegen.

Indiana Jones and the Dial of Destiny – 27 juni

Harrison Ford keert nog een laatste keer terug als Indiana Jones, maar Steven Spielberg keert niet terug om de film te regisseren. James Mangold neemt de regie over. Het vijfde deel speelt zich af in de jaren 60 waarin de beroemde archeoloog het opnieuw opneemt tegen de nazi’s.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One – 13 juli

Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Barbie – 18 juli

Barbie (Margot Robbie) uit Barbieland wordt van school gestuurd omdat ze niet perfect genoeg is. Ze besluit vervolgens om op avontuur te gaan in de echte wereld.

Oppenheimer – 19 juli

De wetenschapper J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Kitty (Emily Blunt), maar heeft een affaire met Jean Tatlock (Florence Pugh), een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

Haunted Mansion – 26 juli

Een alleenstaande moeder genaamd Gabbie (Rosario Dawson) huurt een gids, een paranormaal begaafde, een priester en een historicus in om geesten uit hun pas gekochte landhuis te drijven.

Meg 2: The Trench – 2 augustus

The Trench speelt zich een paar jaar na de eerste film af, met Jonas Taylor (Jason Statham) die een jonge megalodon in gevangenschap bestudeert. Terwijl andere leden van het onderzoekteam de Marianentrog verkennen, de plek waar de megalodon voor het eerst werd gevonden, ontdekken ze een ander prehistorisch wezen, de Kronosaurus. Dit wezen was een groot zeereptiel dat was geëvolueerd om in roedels te jagen en in de trog leefde.

Blue Beetle – 17 augustus

De Mexicaans-Amerikaanse tiener Jaime Reyes (Xolo Maridueña) stuit op een vreemde scarabee. Deze bindt zichzelf aan Jaime’s ruggengraat waardoor deze hem superkrachten verschaft. Jaime krijgt zich een buitenaards pantser aangemeten met de nodige wapens en vleugels.

Expend4bles – 17 augustus

Het elite huurlingen team van Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture en Sylvester Stallone wordt uitgebreid met Curtis ‘50 Cent’ Jackson, Megan Fox, Andy García, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio en Levy Tran en daarmee krijgt ‘vers bloed’ een hele nieuwe dimensie. Het team moet in actie komen bij een samenzwering die zal leiden tot een nucleair conflict, waarbij een Derde Wereldoorlog onvermijdbaar is. Om dat te voorkomen, zullen de Expendables alle wapens gebruiken die maar voorhanden zijn.

Kraven the Hunter – 4 oktober

De Russische immigrant Sergei Kravinoff (Aaron Taylor-Johnson) is op een missie om te bewijzen dat hij de grootste jager ter wereld is.

Dune: Part Two – 1 november

Dit vervolg op Dune verkent de mythische reis van Paul Atreides wanneer hij zich verenigt met Chani en de Fremen terwijl hij zijn wraak plant tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert hij een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorspellen.

The Marvels – 8 november

In The Marvels keert Brie Larson terug als Captain Marvel/ Carol Danvers. In de film krijgt ze gezelschap van Teyonah Parris, die voor het eerst werd geïntroduceerd als volwassen Monica Rambeau in de serie WandaVision en Iman Vellani als Ms. Marvel.

Wonka – 13 december

Wonka is een film over de chocolademaker Willy Wonka (Timothée Chalamet) vóór de gebeurtenissen van Charlie and the Chocolate Factory.

Aquaman and the Lost Kingdom – 20 december

Wanneer een oude kracht wordt ontketend, moet Aquaman (Jason Momoa) een ongemakkelijke samenwerking aangaan met een bondgenoot om Atlantis en de wereld te beschermen tegen een onomkeerbare verwoesting. Naast Momoa keren ook Patrick Wilson (King Orm/ Ocean Master), Amber Heard (Mera), Yahya Abdul-Mateen II (David Kane/ Black Manta), Randall Park (Dr. Stephen Shin) en Temuera Morrison (Tom Curry) terug.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen