Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘The Marvels’: het einde van de film uitgelegd

The Marvels ni euwe poster

The Marvels draait eindelijk in de bioscopen en draait om het drietal Captain Marvel, Ms. Marvel en Monica Rambeau. De film van Nia DaCosta heeft voor de release al veel haat gekregen en de vraag is of het de beoordeling van Eternals en Ant-Man: Quantumania kan overtreffen.

In de film komen we erachter dat de krachten van het trio; Captain Marvel (Brie Larson), Ms. Marvel (Iman Vellani) en Monica Rambeau (Teyonah Parris) met elkaar verstrengeld raken, vanwege hun gezamenlijke lichtkrachten. Captain Marvel vernietigt de Supreme Intelligence waardoor Hala onleefbaar wordt. Dar-Benn (Zawe Ashton) vind de andere Quantum Band en gebruikt die om andere portalen te openen en grondstoffen te stelen van andere planeten.

****** Let op: vanaf hier lees je spoilers over The Marvels ******

Dar-Benn creëert een scheur

Dar-Benn is in het bezit van beide Quantum Bands en veroorzaakt een scheur in een ander universum, die samensmelt met het MCU. Dit kost haar haar leven en Monica realiseert dat een van hen naar binnen moet gaan om het gat te herstellen. Carola en Kamala geven Monica krachten die ze absorbeert en daarmee het gat van binnenuit kan repareren. Ze weet het gat te repareren, maar sluit zichzelf op in een andere realiteit.

Monica zit vast in een andere realiteit

Monica ontwaakt in een ziekenhuisbed, naast haar moeder Maria (Teyonah Parris). Ze heeft haar moeder zo gemist en Maria heeft geen flauw idee waar ze het over heeft. Dan verschijnt Dr. Hank McCoy aka Beast (Kelsey Grammer) in de ruimte die zich afvraagt hoe het met de mysterieuze gast gaat. Maria zegt dat ze verward overkomt en Monica vraagt zich ondertussen af waar ze is en wat er is gebeurd. McCoy vertelt aan Monica dat ze is overgestoken naar een andere realiteit. Maria onthult zichzelf als Binary (die ook twee quantum bands draagt), terwijl Beast de ruimte verlaat om Charles Xavier een update te geven over hun nieuwe gast.

De realiteit waarin Monica nu opgesloten zit, is niet Aarde-838 die we zagen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022), maar een X-Men-realiteit waarin Maria Rambeau Binary is, geen kinderen heeft en Charles Xavier leeft. In de 838-realiteit zagen we onder andere Charles Xavier (Patrick Stewart) en Maria Rambeau als Captain Marvel die gedood werden door Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen). Op een of andere manier zal Monica terugkeren naar Aarde-616, die de X-Men én Deadpool naar het MCU brengen.

Kamala is een nieuw team aan het opzetten

Kamala vertelt aan Carol dat ze het fijne samenwerking vond, wat haar het idee geeft om zelf een team op te zetten. Ze is in het bezit van Nick Fury’s tablet, waarop belangrijke informatie staat van alle superhelden en vijanden. Kate Bishop (Hailee Steinfeld) wordt opgewacht door Kamala en confronteert haar met de vraag of ze denkt dat ze de enige jonge superheld ter wereld is? Kamala wil namelijk een team van jonge superhelden opzetten met Kate als tweede teamlid.

Dit team staat in de strips beter bekend als de Young Avengers. Na de introductie van Elijah Bradley in de serie The Falcon and the Winter Soldier was het vrijwel zeker dat er een Young Avengers-team zou gaan komen. De vraag was alleen.. wanneer? Wie zouden er naast Kamala en Kate nog meer bij hen kunnen aansluiten? Mogelijke kandidaten zijn: Ant-Man’s dochter Cassie Lang, Wanda Maximoff’s zoon Billy Kaplan aka Wiccan, Hulk’s zoon Skaar, America Chavez, Riri Williams aka Ironheart, Thor’s dochter Love en Elijah Bradley aka Patriot.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen