Search
Close this search box.
Search

‘The Marvels’: de vijand Dar-Benn uitgelegd

Dar-Benn vijand in The Marvels

In de teaser trailer van The Marvels is de vijand Dar-Benn te zien, die voor de film gender-swapped is en een vrij onbekend Marvel-personage is. Ze is een Kree-strijder en een Accuser van het Kree-rijk, die haar thuisland uit een langdurige burgeroorlog wil halen.

Dar-Benn is boos op Captain Marvel (Brie Larson) omdat ze alles van haar heeft afgenomen. Ze noemt Captain Marvel dan ook “The Annihilator.” Wat ze precies heeft gedaan, weten we nog niet. Vermoedelijk heeft het te maken dat de Kree de oorlog tegen de Skrulls hebben verloren en de nederlaag van Yon-Rogg (Jude Law) in Captain Marvel (2019).

Wie is Dar-Benn?

Dar-Benn in de comics en in ‘The Marvels’

De originele versie van Dar-Benn is een mannelijk personage dat bedacht werd door het duo Ron Marz en Ron Lim. Hij verscheen voor het eerst in Silver Surfer #53 uit 1991. Dar-Benn is een generaal van het Kree-rijk en samen met Ael-Dan besloten dat ze genoeg hebben van het “leiderschap” van de keizer Clumsy Foulup. 

Clumsy werd later afgezet en gedood door Dar-Benn en Ael-Dan met behulp van een androïde Silver Surfer. Zij regeerden later over het Kree-rijk, totdat ook zij werden vermoord door Deathbird van het Shi’ar-rijk.

Wie speelt Dar-Benn in ‘The Marvels’?

Axelle/ Bauer-Griffin/ Getty Images

De Britse actrice Zawe Ashton speelt de slechterik Dar-Benn. Ashton is onder andere bekend van haar rol in de Netflix-horrorfilm Velvet Buzzsaw (2019) en van de serie The Handmaid’s Tale (2021). Ook heeft ze een connectie met het MCU want Zawe heeft een kind met haar verloofde Tom Hiddleston, die we kennen als Loki uit de Marvel-films en -series.

Wat zijn Dar-Benn’s krachten in ‘The Marvels’?

Disney/ Marvel Studios

Dar-Benn is in het bezit van twee zeer krachtige wapens. Eén daarvan is de Kree oorlogshamer Cosmi-Rod, die eerder in het MCU werd gebruikt door Ronan The Accuser (Lee Pace) in Guardians of The Galaxy (2014) en Captain Marvel. Met de hamer kan ze kosmische energie schieten. Daarnaast combineert ze de Cosmi-Rod met de andere armband, waarvan de locatie in de serie Ms. Marvel een mysterie bleef. In Ms. Marvel wordt uitgelegd dat degene die de armband draagt de zeer krachtige kosmische energie uit de Noor Dimensie kan oproepen en manipuleren.

The Marvels is vanaf 8 november 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen