Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Ant-Man 3’: alles wat je moet weten over dit grootse vervolg

Ant-Man 3 poster

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is de 31ste film uit het Marvel Cinematic Universe en trapt Marvel Studios’ Phase 5 af. In deze film zal het kwantumrijk verder verkend worden en krijgen we na Thanos, te maken met een nieuwe grote schurk, namelijk Kang the Conqueror. De derde film is opnieuw geregisseerd door Peyton Reed en heeft een speelduur van 2 uur en 5 minuten.

Wat is het verhaal van ‘Ant-Man 3’?

Nadat Scott Lang (Paul Rudd) samen met de Avengers de wereld heeft gered van Thanos (Josh Brolin), besluit hij zijn persoonlijke verhaal uit te brengen in een boek, dat hem ongekende roem brengt. De faam drijft hem echter steeds verder weg van zijn dochter Cassie (Kathryn Newton) en de rest van zijn gezin. Maar dan gebeurt er een bizar ongeluk waardoor het gezin wordt opgeslokt in een andere dimensie.

Wie kunnen we verwachten in ‘Ant-Man 3’?

Jimmy Woo (Links), Krylar (midden) en Dale (rechts)

Naast het superheldenpaar Ant-Man en de Wasp (Evangeline Lilly) keren ook Dr. Hank Pym (Michael Douglas), Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) en agent Jimmy Woo (Randall Park) terug. Kathryn Newton speelt Scotts tienerdochter, Cassie Lang. Heel verrassend is de verschijning van Bill Murray in het MCU. Hij speelt Krylar, een buitenaardse wetenschapper van de Microverse, die de heerser Visis dient.

Dale, de Baskin Robbins manager (Gregg Turkington) die voor het laatst te zien was in Ant-Man (2015) keert terug in deel 3. Kurt (David Dastmalchian), de hacker en oprichter van X-Con Security Consultants is weer van de partij. Nieuwkomers William Jackson Harper en Katy O’Brian zijn gecast in nog onbekende rollen.

Wie is de vijand in ‘Ant-Man 3’?

M.O.D.O.K. (links) en Kang the Conqueror (rechts)

Jonathan Majors speelt Kang the Conqueror – een van de meest beruchte schurken uit de Marvel Comics. Het personage heeft de mogelijkheid om door de tijd te reizen en naar verschillende realiteiten binnen het Multiversum. In principe hebben we Kang al ontmoet, of beter gezegd een variant die bekend staat als “He Who Remains” – de maker van de Time Variance Authority (TVA). Hij verscheen in de laatste aflevering van de Disney+-serie Loki seizoen 1.

Kang is niet de enige vijand die in Ant-Man and the Wasp: Quantumania te zien zal zijn, ook M.O.D.O.K. (Mental Organism Designed Only for Killing) (Corey Stoll) maakt zijn debuut op het witte doek. In de comics is hij een lange tijd Marvel’s vreemdste, maar sterkste vijand geweest door zijn gigantische, gemuteerde hoofd. Hij is erg slim waardoor hij veel geavanceerde wapens heeft gemaakt.

‘Ant-Man 3’ is gelinkt aan ‘Avengers: The Kang Dynasty’

Marvel Studios’ baas Kevin Feige heeft op Disney D23 Expo in 2022 bevestigd, dat Majors’ personage Kang the Conqueror niet voor het laatst te zien zal zijn in Ant-Man and the Wasp: Quantumania, maar juist het verhaal opzet voor de gebeurtenissen in Avengers: The Kang Dynasty, die in 2025 verschijnt. De schrijver van Ant-Man 3, Jeff Loveness (Rick and Morty) schrijft ook het verhaal van The Kang Dynasty.

Wanneer verschijnt ‘Ant-Man 3’?

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is vanaf 14 februari 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen