Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Wie is Kang the Conqueror in ‘Ant-Man 3’?

Wie is Kang

Ant-Man and the Wasp: Quantumania introduceert een nieuwe grote vijand na Ultron en Thanos. Deze vijand genaamd Kang the Conqueror werd voor het eerst geteased in Ant-Man and the Wasp (2018) door middel van een Easter Egg in de Quantum Realm. Deze verwees naar de stad Chronopolis – waarover hij regeert in de stripboeken.

Kang the Conqueror wordt dé nieuwe slechterik van de Multiverse Saga, maar wie is hij en wat is zijn geschiedenis?

Wie is Kang in de comics?

Kang the Conqueror werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor het eerst in Fantastic Four #19 uit 1961, als de Egyptische farao Rama-Tut. Pas in The Avengers #8 (1964) werd hij voor het eerst Kang genoemd. Hij staat bekend als dé vijand van de Fantastic Four en de Avengers.

Kang is oorspronkelijk Nathaniel Richards, een wetenschapper uit de 31e eeuw. Hij is gefascineerd door geschiedenis en ontdekte Dr. Doom’s technologie van tijdreizen. Hij reproduceerde dit om te kunnen reizen naar het oude Egypte, waar hij de farao Rama-Tut wordt. De Fantastic Four weten hem van zijn troon te stoten en vlucht dan naar de 20e eeuw waar hij Victor Von Doom ontmoet. Hij creëert een pak geïnspireerd op dat van Dr. Doom en noemt zichzelf Scarlet Centurion. Dan wordt hij verslagen door de Avengers, probeert te vluchten en komt per ongeluk terecht in de 40e eeuw, waar oorlog op aarde heerst met geavanceerde wapens die niemand begrijpt. Richards pakt zijn moment en komt opnieuw aan de macht en noemt zichzelf Kang the Conqueror.

Wat zijn Kangs krachten?

Kang heeft geen bovennatuurlijke krachten, maar is erg slim en heeft verstand van tijdreizen. Hij draagt een geavanceerd pak gemaakt van materialen en voorwerpen uit de 40e eeuw. Dit geeft hem bovenmenselijke kracht, snelheid en een goed uithoudingsvermogen. Ook kan hij energie stralen afvuren vanuit zijn handen wat een soort tijd veranderd effect heeft.

In de trailer van Ant-Man and The Wasp: Quantumania beweert Janet van Dyne dat Kang “het bestaan kan herschrijven en tijdlijnen kan vernietigen.” Hij heeft veel van de menselijke geschiedenis gezien en tijdlijnen uitgebreid kunnen bestuderen. Daarnaast heeft hij de technologie om tijd te kunnen manipuleren, waardoor hij zijn vijanden telkens een stap voor is.

Wat weten we dusver van Kang in het MCU?

He Who Remains (Links) en Rama-Tut (rechts)

Kang werd voor het eerst geteased in Ant-Man and the Wasp en in de laatste aflevering van Loki maakten we kennis met He Who Remains, een Variant van Kang. In de serie Moon Knight zit een Easter Egg verstopt op de achterkant van een spijkerjas dat een jongetje draagt. Hierop is een print van de Egyptische Rama-Tut te zien, ook een Variant van Kang.

In Quantumania zien we een andere Variant van Kang en we weten dat deze verhaallijn rechtstreeks leidt naar de gebeurtenissen in Avengers: The Kang Dynasty, die in 2025 uitkomt. Mogelijk speelt hij ook een belangrijke rol in Avengers: Secret Wars die in 2026 uitkomt.

De belangrijkste vraag die we halen uit de trailer is: wat heeft Kang van Scott nodig om te ontsnappen uit de Quantum Realm? In de trailer zegt hij dat iemand iets van hem heeft gestolen en dat hij Scott nodig heeft om het terug te krijgen. Wat is dat ding en wie heeft het gestolen?

Hier zullen we achterkomen op 14 februari 2023, want dan verschijnt Ant-Man and the Wasp: Quantumania in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen