Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Moon Knight’: alles wat je moet weten over de serie

Moon Knight serie

Al jarenlang wordt Marvel’s Moon Knight vergeleken met DC Comics’ Batman, een vergelijking wat Marvel Studios wilt bewijzen dat deze niet klopt. De Marvel-serie wordt een psychologische thriller die ingaat op de mentale gezondheid van het personage.

Moon Knight is een nieuwe serie in 2022 van Marvel Studios dat zich afspeelt in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Marc Spector, een huurling die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis komt tijdens een missie bijna om het leven, maar wordt gered door de Egyptische maangod Khonshu. De afleveringen zijn geregisseerd door Mohamed Diab en het duo Justin Benson & Aaron Moorhead. Het script is geschreven door Jeremy Slater (The Umbrella Academy). De serie bestaat uit zes afleveringen, met een speelduur van ongeveer 40 minuten.

Wie speelt Moon Knight?

Oscar Isaac is Moon Knight

Niemand minder dan Oscar Isaac speelt Marc Spector, oftewel Moon Knight. Isaac heeft ervaring in het superheldengenre, want hij was eerder te zien als En Sabah Nur/ Apocalypse in X-Men: Apocalypse (2016).

Wie is Moon Knight in de comics?

Moon Knight in Werewolf by Night
Afbeelding: Marvel Comics

Moon Knight is bedacht door Doug Moench en Don Perlin en verscheen voor het eerst in Werewolf by Night #32 (1975). Pas in 1980 kreeg Moon Knight zijn eigen stripboekenreeks.

Marc Spector was een huurling die ernstig gewond raakte tijdens een missie en voor dood achtergelaten werd in de woestijn. De Egyptische maangod Khonshu gaf hem een tweede leven in ruil voor zijn dienst. Spector keerde terug naar de Verenigde Staten en begon te werken aan zijn kostuum. Zijn twee andere persoonlijkheden, miljonair Steven Grant en taxichauffeur Jake Lockley helpen hem om ‘samen’ de misdaad te bestrijden.

Wie spelen er nog meer in de serie?

Midnight Man en Sun King
Afbeelding: Marvel Comics

Marvel Studios doet uiterst geheimzinnig over de rollen die de acteurs vertolken. Naast Oscar Isaac, is alleen officieel bevestigd dat Gaspard Ulliel (Sibyl) de rol van Anton Mogart / Midnight Man speelt. Volgens geruchten speelt Ethan Hawke (The Black Phone), de schurk Sun King en is May Calamawy (Together Together), Marc Spectors partner en vriendin Marlene Alraune.

Wanneer verschijnt ‘Moon Knight’?

De Marvel-serie Moon Knight verschijnt 30 maart 2022 op Disney+.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen