Search
Close this search box.
Search

Wie is He Who Remains in de seizoensfinale van ‘Loki’?

Wie is He Who Remains

Loki seizoen 1 is ten einde en het Marvel Cinematic Universe is niet meer hetzelfde. In de laatste aflevering ontdekte Loki (Tom Hiddleston) en Sylvie Laufeydottir (Sophia Di Martino) dat de persoon achter de Time Variance Authority (TVA), een man is die zichzelf He Who Remains (Jonathan Majors) noemt. Hij is een samensmelting van He Who Remains en Nathaniel Richards (Kang the Conqueror) uit de stripboeken. Net als in de strips is hij de schepper van de Time Keepers en de TVA, maar in Loki wordt onthuld dat de Time Keepers nooit hebben bestaan, maar slechts fictieve wezens waren in de vorm van animatronics.

Wie is He Who Remains in de strips?

He Who Remains is bedacht door Len Wein, Joe Sinnott en John Buscema en verscheen voor het eerst in Thor #245 (1976), waarin He Who Remains geen Variant van Kang is, maar de laatst overgebleven directeur van de Time Variance Authority (TVA). Hij woont in de Citadel aan het Einde der Tijden, de laatste realiteit van het Multiversum.

Hij creëerde de Time Twisters door middel van genetische experimenten. Zij zouden kennis moeten door geven aan bewoners van een volgend universum om ze te behoeden voor fouten uit het verleden. In plaats van de tijdlijnen te bewaken, gebeurde het tegenovergestelde: zij scheppen chaos in zoveel mogelijk tijdlijnen. He Who Remains weet het bestaan van de Twisters ongedaan te maken en vervangt hen door een verbeterde versie, namelijk de Time Keepers.

Wie is He Who Remains in het MCU?

Afbeelding: Disney/ Marvel Studios

Nathaniel Richards leefde op aarde en ontdekte het bestaan van het Multiversum, bestaande uit alternatieve universums en alternatieve versies (Varianten) van hemzelf. Een van deze Varianten, een wetenschapper uit de 31e eeuw, zorgde ervoor dat ze elkaar ontmoetten, en hun kennis en technologie deelden. Voor sommigen van zijn Varianten zoals Kang the Conqueror betekenden nieuwe werelden maar één ding: nieuwe landen om te veroveren, waardoor de Multiversele Oorlog ontketend werd.

Nadat Richards een schepsel genaamd Alioth ontdekte, wist hij zijn kracht te beteugelen en transformeerde Alioth tot wapen en maakte een einde aan de oorlog. Onder de naam He Who Remains isoleerde hij zijn tijdlijn, om verdere vertakkingen te voorkomen en gaf het de naam: de Heilige Tijdlijn. Deze wordt bewaakt door de Time Variance Authority (TVA), met Miss Minutes als zijn assistent. Hij vond een asteroïde aan het Einde der Tijden en creëerde daar een kasteel – met uitzicht op de Heilige Tijdlijn, genaamd de Citadel aan het Einde der Tijden.

Wat gebeurde er in de laatste aflevering?

Afbeelding: Disney/ Marvel Studios

Millenia later, naderen Loki en Sylvie het kasteel van He Who Remains en hij nodigt hen uit om te praten. Hij vertelt over de geschiedenis van zijn Varianten, de Multiversele Oorlog, Alioth en waarom hij de TVA heeft opgericht. Vervolgens bied hij hen twee opties: jullie doden mij en vernietigen dit alles en dan hebben jullie niet één duivel maar een ontelbaar aantal, of jullie twee gaan de boel leiden. Sylvie gelooft hem niet en dood hem. He Who Remains zegt lachend dat ze elkaar weer snel zien. Uit het raam van het kasteel is te zien dat de Heilige Tijdlijn zich oneindig uitbreidt en Loki is door Sylvie terug naar de TVA gestuurd.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen