Search
Close this search box.
Search

‘Black Panther: Wakanda Forever’: alles over het vervolg

Black Panther 2 Wakanda Forever

Afbeelding: Empire Online

Na het succesvolle Black Panther uit 2018 met Chadwick Boseman als T’Challa alias Black Panther werd al snel een vervolg aangekondigd, met opnieuw Ryan Coogler als regisseur en schrijver. Door de dood van acteur Chadwick Boseman, was een lange tijd onduidelijk wat er zou gaan gebeuren met het personage en het verhaal.

Het script van Black Panther: Wakanda Forever werd herschreven na de dood van Boseman. Zijn rol als T’Challa wordt door niemand anders gespeeld en zal ook niet vervangen worden aan de hand van CGI. Het lijkt erop dat T’Challa overleden is in de film en dat de inwoners van Wakanda hem willen eren. Hoe hij overleden is, is niet bekend gemaakt.

Wie keren er terug voor ‘Black Panther 2’?

Afbeelding: Gizelle Hernandez voor Entertainment Weekly

Daniel Kaluuya, die W’Kabi speelde in de eerste Black Panther-film is niet te zien in het vervolg, vanwege de opnames van Nope van regisseur Jordan Peele. Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Winston Duke, Danai Gurira, Angela Bassett en Danny Sapani keren allemaal terug voor het vervolg als Shuri, Nakia, M’Baku, Okoye, Ramonda en M’Kathu.

Duke krijgt naar verluid een grotere rol in het vervolg. Martin Freeman zal terugkeren als CIA-agent Everett Ross. En of Michael B. Jordan zal terugkeren als Killmonger? Het is onwaarschijnlijk, aangezien Killmonger in de eerste film werd gedood, maar alles is mogelijk in het MCU.

Riri Williams en Namor in ‘Black Panther 2’

Afbeelding: Marvel Studios

Dominique Thorne speelt Riri Williams, de superheldin die bekend staat als Ironheart. Riri is net als Tony Stark (Robert Downey Jr.) een geniale uitvinder. Ze creëert een harnas dat lijkt op die van Stark. Ironheart is een relatief nieuwe strippersonage die sinds haar debuut in 2016 behoorlijk populair is. Het is dan ook niet gek dat ze grote rol zal krijgen in het MCU. Eerst is ze te zien in Black Panther: Wakanda Forever en verschijnt in 2023 in haar eigen serie Ironheart op Disney+.

Tenoch Huerta speelt de rol van Namor the Sub-Mariner, de koning van Atlantis. Eigenlijk is het Marvel’s Aquaman, ook al maakte Namor twee jaar eerder zijn debuut, dan het DC-personage. Fans kijken al heel lang uit om het iconische personage op het witte doek te bewonderen.

Aneka, Namora en Attuma zijn ook van de partij

Aneka, Namora en Attuma

Aneka (Michaela Coel) was in de comics een gevechtsinstructeur van de Dora Milaje. Ze kreeg van T’Challa de opdracht vrouwelijke krijgers te trainen, zodat ze robots konden tijdens de Doomoorlog. In de trailer draagt ze het blauwe Midnight Angels-kostuum, vechtend naast de Dora Milaje.

Aquaria Nautica Neptunia (Mabel Cadena) is in de comics half mens, half Atlantiër, die de bijnaam Namora krijgt, vernoemd naar haar neef Namor McKenze alias Namor the Sub-Mariner. Ze sluit zich aan bij Agents of Atlas onder leiding van Jimmy Woo.

Attuma (Alex Livinalli) staat bekend als dé tegenstander van Namor in de comics, maar het is onduidelijk of dat ook zo in de film is. Hij draagt een enorme hamerhaaischedel op zijn hoofd en gelooft dat hij de veroveraar is van het Atlantische Rijk.

Wat is het verhaal?

Afbeelding: Marvel Studios

Na de dood van hun koning T’Challa rouwt de gemeenschap van Wakanda. Zijn nalatenschap is overal te zien. Dan wordt hun verborgen koninkrijk aangevallen door nieuwe vijanden, waaronder Namor en Attuma. De Wakandans zijn genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia en Everett Ross om samen een nieuwe koers te bepalen voor het koninkrijk Wakanda.

Wanneer speelt ‘Black Panther 2’ zich af?

Afbeelding: Marvel Studios

Het is door Marvel Studios bevestigt dat er een tijdsprong wordt gemaakt van één jaar. We zagen T’Challa voor het laatst in leven in Avengers: Endgame, wat zich eind 2023 afspeelt. Als T’Challa kort na zijn terugkeer van de Blip of na het gevecht met Thanos stierf, dan zou Black Panther 2 zich afspelen aan het einde van 2024. Maar in geen enkele Marvel-serie of film is iets gezegd over het overlijden van T’Challa. Wat zou betekenen dat zijn dood pas plaatsvindt in de huidige tijdlijn van het MCU; het jaar 2025. In Wakanda Forever zou hij dan een jaar later overlijden, in 2026.

Hoe lang duurt ‘Black Panther 2’?

Het vervolg op Black Panther gaat 2 uur en 41 minuten duren. De langste speelduur van 3 uur en 2 minuten staat (nog steeds) op naam van Avengers: Endgame (2019).

Wanneer verschijnt ‘Black Panther 2’?

Black Panther: Wakanda Forever komt uit op 9 november 2022 in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen