Search
Close this search box.
Search

Wie is MODOK in ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’?

MODOK in Ant-Man 3

In Ant-Man & The Wasp: Quantumania worden twee iconische schurken Kang the Conqueror en M.O.D.O.K. (eindelijk) naar het witte doek gebracht. Jarenlang hebben fans gevraagd naar het debuut van de organische supercomputer in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Ant-Man (Paul Rudd) zal geconfronteerd worden met zijn verleden, want MODOK blijkt een oude bekende.

Wie is MODOK?

Afbeelding: Marvel Comics

M.O.D.O.K. (Mental Organism Designed Only for Killing) verscheen voor het eerst in Tales of Suspense #93-94 (1967), bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en keerde regelmatig terug als slechterik van Captain America.

George Tarleton was een voormalig technicus, werkzaam bij Advanced Idea Mechanics (A.I.M.), een radicale wetenschappelijke organisatie gespecialiseerd in toekomstige wapens. Tarleton werkte met hen samen om de Cosmic Cube te ontwikkelen. De Scientist Supreme (Lyle Getz) besloot dat er een manier moest zijn om de kubus te analyseren, dus bouwden ze de supercomputer genaamd M.O.D.O.C. (Mental Organism Designed Only for Computing). Tarleton werd gekozen als proefpersoon om zijn intelligentie te vergroten en werd gemuteerd in een organische supercomputer. Hij werd niet alleen superslim, maar kreeg ook een gigantisch hoofd met onvolgroeid lichaam en werd gedwongen zijn Doomsday Chair te gebruiken om zich te verplaatsen. Uit wraak vermoordde hij zijn makers, nam de leiding over A.I.M. en noemde zichzelf M.O.D.O.K.

De organisatie A.I.M. zagen we voor het eerst in Iron Man 3 (2013), onder leiding van Aldrich Killian (Guy Pearce). Daarna hebben we niks meer vernomen van de organisatie in het MCU. De kans is groot dat we weer iets zullen zien met de introductie van M.O.D.O.K. in Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Wat zijn MODOK’s krachten?

Afbeelding: Marvel Comics

MODOK heeft door zijn mutatie een computerachtig geheugen gekregen, waarmee hij razendsnel gegevens kan verwerken en opslaan. Ook kan hij gedachten van anderen beheersen en technologie op afstand besturen met zijn geest. MODOK’s intelligentie maakt hem een van de weinige wezens die de werking van de Cosmic Cube kan analyseren en begrijpen. Dat was uiteindelijk ook het doel van de Scientist Supreme. Hij draagt een hoofdband waarmee hij zijn mentale kracht kan richten in de vorm van een verwoestende Mind Beams. Zijn zweefstoel, genaamd de Doomsday Chair is uitgerust met wapens, waaronder raketten, explosieven en lasers.

Wie speelt MODOK in ‘Ant-Man 3’?

Darren Cross als MODOK
Disney/ Marvel Studios

MODOK wordt gespeeld door Correy Stoll die we kennen als schurk Darren Cross/ Yellowjacket uit Ant-Man (2015). Aan het einde van de film schakelde Ant-Man de regulator van Yellowjackets pak uit, waardoor zijn pak kromp tot er niets meer van hem overbleef en naar de Quantum Realm verdween. Een andere mogelijkheid is dat Darren Cross een Variant is.

Stoll’s rol in Ant-Man 3 werden geruchten nadat Evangeline Lilly – die Hope van Dyne speelt – een bericht op Instagram postte om de start van de productie te vieren en hierin onder andere Correy tagde. De foto werd al snel verwijderd, maar de speculaties bleven in volle gang.

Een andere leuk feitje is dat in de vijfde aflevering van de serie Loki, een gigantische helm van Yellowjacket te zien is. Dit zou een hint kunnen zijn dat Yellowjacket de identiteit van MODOK zou aannemen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen