Search
Close this search box.
Search

‘The Marvels’: alles wat we weten over ‘Captain Marvel 2’

The Marvels IMAX-poster

We blijven in de ruimte, want na het succesvolle Guardians of the Galaxy Vol. 3 is het de beurt aan The Marvels. We zien opnieuw Carol Danvers als Captain Marvel, die vergezeld wordt door Kamala Khan als Ms. Marvel en Monica Rambeau als Photon.

The Marvels is de 33e film uit het Marvel Cinematic Universe en maakt deel uit van Marvel Studios’ Phase 5. De film wordt geregisseerd door Nia DaCosta, die de horrorfilm Candyman (2021) heeft geregisseerd.

Wie zijn The Marvels?

De film bevat niet één, niet twee, maar drie grote superhelden. Dit is de eerste Marvel-film waarin drie vrouwen de hoofdrol hebben. Het team bestaat uit Carol Danvers/ Captain Marvel (Brie Larson), die in haar solofilm superkrachten kreeg, nadat ze in aanraking kwam met Kree-DNA, na een ongeluk met een Psyche-Magnitron.

Monica Rambeau (Teyonah Parris) werd in de serie WandaVision (2021) geïntroduceerd als een agent van S.W.O.R.D. en dochter van Danvers beste vriendin, Maria Rambeau (Lashana Lynch). Tijdens de gebeurtenissen in de serie kreeg Monica superkrachten en werden haar cellen in haar lichaam herschreven – nadat ze de hexagon van Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) had betreden.

Het laatste lid is tiener Kamala Khan/ Ms. Marvel (Iman Vellani) die haar eigen serie kreeg en een enorme fan is van Captain Marvel. Ze kreeg haar superkrachten door een magische armband die ze van haar oma had gekregen.

Wanneer speelt ‘The Marvels’ zich af?

The Marvels speelt zich af na de gebeurtenissen van de serie Ms. Marvel (2022) en Secret Invasion (2023). Zorg dat je onder andere deze series hebt gezien, voordat je deze film gaat kijken.

Wat is het verhaal van ‘The Marvels’?

Carol Danvers aka Captain Marvel heeft haar identiteit heroverd na haar ontvoering door de Kree en heeft wraak genomen op de Supreme Intelligence. Kree-generaal Dar-Benn is boos op Captain Marvel door de vernietiging van haar rijk en het verlies van de Supreme Intelligence (Annette Bening) (en Yon-Rogg (Jude Law)?). 

Daardoor heeft ze het gemunt op alle favoriete planeten van Danvers om die te vernietigen. Ook heeft ze de lichtkrachten van Captain Marvel, Ms. Marvel en Monica Rambeau met elkaar verward. Elke keer als ze hun krachten willen gebruiken dan veranderen ze van plek.

Wie is de vijand in ‘The Marvels’?

De vijand van de film is Dar-Benn (Zawe Ashton), een Kree-strijder uit het Kree-rijk die de oorlogshamer, de Cosmi-Rod bezit. Dezelfde hamer die Ronan the Accuser (Lee Pace) gebruikte in Guardians of the Galaxy.

Het personage was oorspronkelijk mannelijk toen hij zijn debuut maakte in Silver Surfer #53 (1991), maar is voor de film aangepast naar een vrouw. Dat is iets wat vaker gebeurt in Marvel-films.

Wie spelen er nog meer in ‘The Marvels’?

Samuel L. Jackson speelt opnieuw Nick Fury, die voor het laatst te zien was in de serie Secret Invasion (2023). Jackson speelde een grote rol in Captain Marvel (2019), waarin Fury en Danvers een hechte vriendschap kregen. Zou hun vriendschap na al die jaren nog steeds zo hecht zijn?

Randall Park keert terug als Jimmy Woo, die we voor het laatst zagen in WandaVision (2021) en Ant-Man and the Wasp (2018). De familie van Kamala, bestaande uit haar oudere broer Aamir (Saagar Shaikh), moeder Muneeba (Zenobia Shroff) en vader Yusuf (Mohan Kapur) zullen ook te zien zijn in de film.

Opmerkelijk is dat we Lashana Lynch terugzien als Maria Rambeau, omdat in WandaVision werd vertelt dat ze gestorven zou zijn aan kanker. Haar scènes zullen waarschijnlijk flashbacks zijn. Daarnaast hebben we nog Park Seo-Joon (Parasite) die gecast is als heerser van een planeet waar iedereen zingt.

En we kunnen weer genieten van de kat Goose uit Captain Marvel en tot slot gaat het gerucht dat we Tessa Thompson als (King) Valkyrie zullen zien.

Wanneer komt ‘The Marvels’ uit?

The Marvels verschijnt op 8 november 2023 in de Nederlandse bioscopen. Oorspronkelijk zou de film op 28 juli 2023 verschijnen, maar de studio wilde meer tijd en aandacht besteden aan de CGI van de film.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen