Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

Deze 5 Marvel-films & series moet je gezien hebben voor ‘The Marvels’

The Marvels poster

Het is vijf jaar geleden dat we getrakteerd werden op een opwachting van Captain Marvel naar het witte doek. Na de aftiteling van Avengers: Infinity War (2018) zagen we Nick Fury met zijn pager een oproep sturen naar Captain Marvel. Een jaar later verscheen ze in haar eigen film.

Binnenkort verschijnt The Marvels in de bioscopen en draait om het trio: Captain Marvel, Ms. Marvel en Monica Rambeau. Als je je afvraagt welke films en series je gezien moet hebben, dan gaat het om onderstaande lijst:

  • Captain Marvel (2019)
  • Avengers: Endgame (2019)
  • WandaVision (2021)
  • Ms. Marvel (2022)
  • Secret Invasion (2023)


Heb je bovenstaande lijst gezien, maar wil je even snel weten waar bovenstaande film of serie overging, dan kun je hieronder een korte samenvatting lezen. Mocht je geen zin hebben om te lezen, check dan onderaan de officiële YouTube-video van ‘The Journey to The Marvels’.


********** Let op! Vanaf hier spoilers **********

1. Captain Marvel (2019)

We gaan terug naar de jaren ‘90 en maken kennis met Carol Danvers, een voormalige Amerikaanse pilote, die lid is van de Kree militaire eenheid genaamd Starforce. Ze lijdt aan geheugenverlies, maar ontdekt dat haar verleden nauw verbonden is met de Skrulls

Eenmaal terug op aarde werkt ze samen met een jonge Nick Fury (Samuel L. Jackson) die haar helpt haar verleden te achterhalen en ontdekt haar krachten. We maken kennis met haar beste vriendin Maria Rambeau (Lashana Lynch) en haar 11-jarige dochter Monica (Akira Akbar), evenals de Skrulls, waaronder Talos (Ben Mendelsohn) en zijn dochter G’iah.

Uiteindelijk gebruikt ze haar krachten om de Skrulls te helpen in de oorlog tegen de Kree, waarmee ze een van de krachtigste superhelden in het MCU wordt.

2. Avengers: Endgame (2019)

Aan het begin van de film wordt Captain Marvel opgeroepen door Fury, die met zijn pager een noodoproep had verstuurd. Ze keert terug naar aarde en sluit zich aan bij de Avengers in de strijd tegen Thanos (Josh Brolin) – die de helft van al het leven in het universum heeft uitgewist. 

Na het verslaan van Thanos, is het tot de dag van vandaag een raadsel waar ze al die tijd heeft uitgehangen.

3. WandaVision (2021)

De eerste serie van Marvel Studios draait om Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) die een normaal leven proberen te leiden als een getrouwd stel in de stad Westview.

Dan ontdekt S.W.O.R.D.-agent Monica Rambeau (Teyonah Parris) mysterieuze gebeurtenissen in de stad die ze probeert te achterhalen. Het wordt duidelijk dat Wanda de realiteit om haar heen heeft gemanipuleerd met haar krachten om een ideaal leven te leiden na de gebeurtenissen van Endgame.

Monica ontwikkelt tijdens haar verblijf in Westview superkrachten als gevolg van blootstelling aan de energie die de realiteit van de stad aandrijft. Dit maakt haar een superheld met de kracht om energie te absorberen en te manipuleren.

4. Ms. Marvel (2022)

De tiener Kamala Khan (Iman Vellani) van Pakistaanse afkomst is fan van de Avengers en met name van Captain Marvel. Ze krijgt van haar oma een oude (magische) armband en ontdekt tijdens een kostuumwedstrijd voor Captain Marvel-fans dat ze zelf over superkrachten beschikt. Kamala is dolgelukkig met haar sterrenstatus en noemt zichzelf Ms. Marvel. De armband daarentegen blijkt meer vloek dan zegen te zijn.
 
Aan het einde van de serie zien we Kamala verdwijnen uit haar slaapkamer en daar verschijnt Captain Marvel ineens. Deze scène is nauw verbonden met The Marvels.

5. Secret Invasion (2023)

In Secret Invasion zien we de terugkeer van Nick Fury naar aarde, waar hij de confrontatie aan moet gaan met de Skrulls en hun leider Talos. Captain Marvel en Fury hebben namelijk in Captain Marvel beloofd een nieuw thuis te zoeken voor de Skrulls, maar zonder resultaat.

Ondertussen zijn de Skrulls geïnfiltreerd op aarde en komt een groep Skrulls in opstand onder leiding van Gravik (Kingsley Ben-Adir). Het doel is om de aarde tot hun thuis te maken, maar ze zijn bang voor de Avengers. 

In een laboratorium zijn Gravik en zijn team bezig met experimenten om Super-Skrulls te maken. Dit doen zij aan de hand van verzameld DNA van de Avengers en andere wezens. Uiteindelijk worden Gravik en Talos’ dochter G’iah de enige twee Super-Skrulls. De twee raken in gevecht en G’iah weet Gravik te verslaan, waardoor zij de enige Super-Skrull blijft én is nu het sterkste wezen in het MCU – sterker dan Captain Marvel.

Samuel L. Jackson heeft bevestigd dat de gebeurtenissen uit Secret Invasion invloed zullen hebben op het verhaal van The Marvels.

The Marvels is vanaf 8 november 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen