Search
Close this search box.
Search

‘Secret Invasion’: welk DNA hebben de Skrulls allemaal verzameld?

Secret Invasion Groot DNA

In de tweede aflevering van de Marvel-serie Secret Invasion, is G’iah benieuwd wat Gravik en Dr. Rosa Dalton in hun schild uitvoeren. Achter een computer probeert G’iah erachter te komen wie Dalton is. Dan verschijnt er een lijst van vier wezens, waarvan het DNA door de Skrulls is verzameld, beter bekend als ‘The Harvest’.

Mochten de Avengers plotseling komen opdagen, dan heeft Gravik (Kingsley Ben-Adir) een back-up plan. De Skrulls kunnen namelijk elk gedaante aannemen die ze willen, maar dat is niet genoeg om het te kunnen opnemen tegen dit team van superhelden. 

Gravik werkt samen met Dr. Rosa Dalton en haar man aan een machine die de Skrulls sterker moet maken, oftewel Super-Skrulls. Door de Skrulls te injecteren met DNA van een van de verzamelde wezens, krijgen zij de krachten van het desbetreffende wezen. In tegenstelling tot de strips zijn de Fantastic Four dit keer niet de leidraad voor de creatie van de Super-Skrulls.

Afgelopen april bracht Marvel Studios een tv-spot uit waar Gravik vergelijkbare krachten gebruikt die erg lijken op die van Groot. De andere DNA-samples zouden mogelijk gebruikt kunnen worden om de andere Skrull-soldaten superkrachten te geven.  

Hieronder hebben we opgesomd van welke wezens het DNA allemaal zijn verzameld.

Groot

Groot's DNA

De eerste op de lijst is Groot en boven de afbeelding staat dat het stuk tak van aarde komt. Zou het verzameld zijn tijdens het laatste gevecht tegen Thanos (Josh Brolin) in Avengers: Infinity War? Tijdens dit gevecht probeerde Groot met zijn takken de Mad Titan in de val te lokken.

In dezelfde scène werd het lichaam van Vision (Paul Bettany) door de organisatie S.W.O.R.D. gevonden en meegenomen. De restanten van Groot zouden toen ook zomaar meegenomen kunnen zijn.

Frost Beast

Frost Beast DNA

De volgende op de lijst is Frost Beast van Jotunheim, met een afgehakt hoofd op tafel. De Frost Beast was te zien in Thor: The Dark World, tijdens de chaos van de Convergence. In de post-credits scène van The Dark World rent Frost Beast achter duiven aan en is hij waarschijnlijk buiten beeld gedood en ontleed door de Britse overheid.

Cull Obsidian

Cull Obsidian DNA

De derde verzameling DNA is van Cull Obsidian, het hulpje van Thanos wiens arm door Wong (Benedict Wong) werd afgehakt tijdens Infinity War in New York. Zijn arm is te zien op een operatietafel.

Extremis

Extremis' DNA

Als laatste zien we Extremis en zien we het menselijk zenuwstelsel op de afbeelding. Dit is te vergelijken met de afbeelding die Aldrich Killian (Guy Pearce) liet zien aan Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) in Iron Man 3.

Het gerucht gaat dat G’iah uiteindelijk Abigail Brand uit de strips zal worden. Zij is een personage dat beschikt over pyrokinesis, wat betekent dat zij vuur kan manipuleren en beheersen. In een andere tv-spot is deze kracht blauw van kleur.

Aflevering 3 van Secret Invasion is op woensdag 5 juli te streamen op Disney+.

Deel dit artikel

Lees meer over

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen