Search
Close this search box.
Search

‘Secret Invasion’: wat zijn Super-Skrulls?

Wat is een Super-Skrull

De tweede aflevering van de Marvel-serie Secret Invasion heeft zojuist een hint gegeven naar de introductie van een gevaarlijke tegenstander voor onze superhelden. En dan hebben we het niet over de Skrull-rebellen.

Dankzij G’iah (Emilia Clarke) weten we dat de Skrulls DNA van verschillende wezens hebben verzameld, waaronder die van Guardians of the Galaxy’s Groot. Gravik (Kingsley Ben-Adir) werkt samen met Doctor Rosa Dalton aan een machine die Skrulls sterker kunnen maken, oftewel Super-Skrulls.

Wat zijn Super-Skrulls?

Super-Skrulls zijn genetisch gemanipuleerde Skrulls die DNA van superhelden geïnjecteerd krijgen en zo de krachten en vaardigheden van hun desbetreffende helden kunnen gebruiken. Daarnaast behouden ze ook hun gave om van gedaante te kunnen veranderen.

Super-Skrulls in de strips

In 1963 maakte de eerste Super-Skrull, genaamd Kl’rt zijn intrede in Fantastic Four #18 van Stan Lee en Jack Kirby. Nadat een eerdere Skrull-invasie op aarde door de Fantastic Four werd verijdeld, gaven Skrull-wetenschappers Kl’rt hem dezelfde krachten als het viertal.

De Super-Skrull beschikte nu over de pyrokinetische krachten van Johnny Storm, de elasticiteit van Reed Richards, de onzichtbaarheid van Sue Storm en de oersterke kracht van Ben Grimm. Kl’rt werd opnieuw naar de aarde gestuurd om de Fantastic Four te verslaan.

Reed Richards ontdekte dat zijn krachten vanuit een krachtbron vanaf de planeet Tarnax IV naar hem toe werden gestraald. Richards bouwde een stoorzender die de Super-Skrull afsneed van de krachtbron en machteloos in een slapende vulkaan werd opgesloten.

K’lrt was de eerste Super-Skrull in de strips, maar niet de laatste. Tijdens de gebeurtenissen van Secret Invasion vielen verschillende Super-Skrulls de machtigste helden aan op aarde.

Super-Skrulls in het MCU

Gravik is de leider van een groep rebelse Skrulls die samenwerkt met de wetenschapper Dr. Rosa Dalton en haar man aan een geheim experiment. In de tweede aflevering van Secret Invasion wordt een rebelse Skrull genaamd Brogan (Ben Peel) gevangen gehouden. Wanneer Sonya Falsworth (Olivia Colman) Brogan ondervraagt én martelt, onthult hij dat Gravik en de Daltons een machine bouwen die Skrulls sterker moeten maken, oftewel Super-Skrulls.

Deze Super-Skrulls zijn straks zo sterk, dat ze het makkelijk kunnen opnemen tegen de Avengers. We weten dat Nick Fury (Samuel L. Jackson) niet van plan is om de Avengers bij dit gevecht te betrekken, omdat het zijn gevecht is. Anderzijds als de Skrulls niet in contact komen met de Avengers, dan kunnen ze ook hun krachten niet stelen.

We weten dat de Skrulls DNA hebben verzameld van verschillende wezens, die gebruikt gaan worden voor de creatie van de Super-Skrulls. In tegenstelling tot de strips zijn de Fantastic Four dit keer niet de reden voor de creatie van de Super-Skrulls. Zij bestaan nog niet in het Marvel Cinematic Universe, dus moeten ze hun krachten elders vandaan halen. Het is nu slechts een kwestie van tijd voordat Gravik en zijn aanhangers klaar zijn om geprogrammeerde massavernietigingswapens te worden.

Aflevering 3 van Secret Invasion is op woensdag 5 juli te streamen op Disney+.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen