Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Secret Invasion’: alles over deze spionageserie

Secret Invasion poster

Afbeelding: Disney/ Marvel Studios

De laatste Marvel-serie staat nog vers bij iedereen in het geheugen, want She-Hulk werd niet bepaald positief ontvangen. Na bijna een gat van 8 maanden is het eindelijk tijd voor een nieuwe én grote Marvel-serie. Na diverse cameos en kleine rollen in heel veel Marvel-films, speelt Nick Fury eindelijk zelf de hoofdrol.

Secret Invasion is de negende serie uit het Marvel Cinematic Universe (MCU) en is gebaseerd op de gelijknamige strip uit 2008. In deze spionageserie proberen Nick Fury en Talos de Skrulls te stoppen die geïnfiltreerd zijn op aarde. De afleveringen zijn geregisseerd door Ali Selim. Het script is geschreven door Kyle Bradstreet, bekend van de serie Mr. Robot. De serie heeft zes afleveringen met elk een speelduur van ongeveer 50 minuten.

Wanneer zagen we Nick Fury voor het laatst?

Nick Fury was als laatst te zien in de film Spider-Man: Far From Home (2019). Althans dat dachten we. Na de aftiteling werd duidelijk dat Fury de gehele tijd een vermomming was van de goedaardige Skrull Talos (Ben Mendelsohn) – die geïntroduceerd werd in Captain Marvel (2019). Dé echte Nick Fury was aan boord van een ruimteschip omringd door Skrulls die op zoek zijn naar een nieuwe planeet om op te leven.

Wat is het verhaal?

Na dertig jaar hebben de Skrulls nog steeds geen nieuwe thuisplaneet. Ze zijn het lange wachten zat. Nick Fury beloofde aan het einde van Captain Marvel de Skrulls te helpen een nieuwe thuisplaneet te vinden, maar zonder succes. Een geradicaliseerde groep Skrulls, onder leiding van Gravik heeft het plan om de aarde over te nemen en deze tot hun thuiswereld te maken.

Na jarenlang afwezigheid keert Fury terug naar aarde en heeft de invasie van de Skrulls al plaatsgevonden. Niemand weet wie de infiltranten zijn, want iedereen kan zijn; van politici tot leidinggevenden, van familie tot vrienden en zelfs de Avengers kunnen indringers zijn. Nick Fury is teruggekeerd om deze oorlog te stoppen en doet dit met hulp van Maria Hill, Everett Ross, James Rhodes en zijn oude bondgenoot Sonya Flasworth.

Wie spelen er in de serie?

Samuel L. Jackson (Nick Fury), Ben Mendelsohn (Talos), Cobie Smulders (Maria Hill), Don Cheadle (James Rhodes/ War Machine) en Martin Freeman (Everett K. Ross) keren terug voor deze serie.

Daarnaast zien we nieuwkomers Emilia Clarke (Game of Thrones) als G’iah, de dochter van Talos. Olivia Colman (Broadchurch) als Special Agent Sonya Falsworth, Kinsley Ben-Adir (One Night in Miami) als de slechte Skrull-leider Gravik.

Wanneer is ‘Secret Invasion’ te zien?

Vanaf woensdag 21 juni is Secret Invasion wekelijks te streamen op Disney+.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen