Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek

‘Hawkeye’: deze 8 personages verschijnen in de serie

Personages in Hawkeye-serie

Sinds de afgelopen weken zijn de opnames in volle gang voor de Disney+-serie Hawkeye. Elke dag verschijnen er nieuwe details rondom de serie en daardoor weten we ook welke personages we kunnen verwachten in de serie. Vanaf 24 november is de serie te streamen op Disney+.

De serie zal zich hoogstwaarschijnlijk richten op het verleden van Hawkeye; hoe hij zijn talent voor boogschieten vond, hoe hij zich aansloot bij S.H.I.E.L.D. en wat zijn band is met Black Widow. Op Comic Con 2019 onthulde Marvel Studios-baas Kevin Feige dat we in de serie meer te weten komen over Clints tijd als Ronin. Deze gebeurtenissen speelden zich af tussen Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019).

Lees hieronder onze breakdown van de personages, waarvan de achtergrondverhalen zomaar gebruikt kunnen worden als plot van de serie.

***** Let op! Mogelijke spoilers *****

Clint Barton – Hawkeye

Het moet geen verrassing zijn dat Jeremy Renner terugkeert als Hawkeye, in de gelijknamige serie. Na de ondergang van Thanos in Endgame, werd hij weer herenigd met zijn gezin. Het verhaal wordt gebaseerd op de strips van Matt Fraction en David Aja, waarin Clint een onrustig burgerleven leidt. Hij raakt in conflict met leden van de Russische maffia genaamd “Tracksuit Draculas”.

In de comics raakt hij op een of andere manier zijn gehoor kwijt, waardoor hij gehoorapparaten moet dragen. Zoiets soortgelijks lijkt hem ook te overkomen in de serie, dat is te zien op uitgelekte setfoto’s. Hierdoor is Clint genoodzaakt om met pensioen te gaan en de mantel over te dragen aan Kate Bishop.

Kate Bishop

Kate Bishop wordt gespeeld door Hailee Steinfeld (Bumblebee), de nieuwe leerling van Hawkeye. In de comics is zij lid van de Young Avengers, een superheldenteam bestaande uit tieners. Ze komt uit een rijk gezin en wordt op jonge leeftijd ontvoerd door een superschurk, die daarvoor losgeld eist. Toen de Avengers haar kwamen redden, was het Hawkeye waardoor ze geïnspireerd werd. Het motiveerde haar om zelfverdediging te leren; waaronder vechtsporten, zwaardvechten en boogschieten. Als lid van de Young Avengers ontmoette ze Clint in de periode als Ronin en ontstond er een hechte vriendschap waarin Kate klaar gestoomd werd om de mantel van Hawkeye over te nemen.

Eleanor Bishop – Kate’s moeder

Vera Farmiga bekend van The Conjuring-franchise, gaat de moeder spelen van Kate Bishop. In de comics werd lange tijd gedacht dat Kate’s moeder dood zou zijn, maar niets is minder waar. Ze speelde namelijk samen onder een hoedje met de vijand van haar dochter, Madame Masque. Deze klassieke vijand maakte haar debuut in de comic Iron Man #17 uit 1969.

Maya Lopez – Echo

De onbekende actrice Alaqua Cox speelt Maya Lopez, die bekend staat als de dove Indiaanse superheld Echo. Zij maakte haar debuut in de Daredevil-comics en heeft een lange geschiedenis met Matt Murdock. Echo doet aan martial arts en heeft fotografische reflexen die lijken op dat van Taskmaster. Op haar gezicht heeft ze een wit geverfde handafdruk, ter herinnering aan haar overleden vader. Hij werd vermoord door Wilson Fisk, de Kingpin of Crime.

In de comics was zij de eerste Ronin en het is mogelijk dat zij het kostuum overhandigde aan Clint in Endgame. Een andere mogelijkheid is dat zij het kostuum overhandigd krijgt en hem helpt omgaan met zijn gehoorverlies.

William Lopez – Maya’s vader

In de comics staat William Lopez beter bekend als Willie “Crazy Horse” Lincoln, en wordt gespeeld door Zahn McClarnon (Westworld). Lopez werd in de comics vermoord door de Kingpin en liet een handdruk van bloed achter op het gezicht van zijn dochter Maya. Vlak voor zijn dood vroeg hij Wilson Fisk te zorgen voor zijn dochter. Het is onduidelijk of dit verhaal gebruikt wordt in de serie en/ of überhaupt Fisk opduikt.

Jack Duquesne – Swordsman

Jacques Duquesne is voor de serie hernoemd naar Jack Duquesne, beter bekend als Swordsman die de mentor en vaderfiguur van Clint is. Jack is meester in zwaardvechten die om kan gaan met elk vlijmscherp wapen. Hij werkte als artiest in het circus en bracht de jonge verwaarloosde Clint groot, en gaf hem onderdak. Jack leerde hem zwaardvechten en een andere artiest genaamd Trick Shot leerde hem omgaan met pijl en boog. Tony Dalton bekend als Lalo Salamanca in de serie Better Call Saul gaat Swordsman spelen.

Kazi – Clown

Acteur Fra Fee (Pixie) is gecast als Kazimierz “Kazi” Kazimierczak beter bekend als de psychotische Clown. De Clown is een simpele, maar elegante Poolse huurmoordenaar die naar Amerika is verhuisd, nadat zijn circusfamilie werd vermoord tijdens een gewapend conflict. Hij wordt vaak ingehuurd door de tracksuit mafia, die in oorlog zijn met Clint.

Kazi heeft een wit geschminkt gezicht met een vallende traan en draagt een witte jas die rode bloedspetters bevatten. Hij achtervolgt zijn doelen zonder een woord te zeggen en staart ze aan met zijn grote, niet knipperende ogen. Hij is een serieuze bedreiging voor Bishop en Barton.

Yelena Belova – Black Widow

Yelena Belova (Florence Pugh) krijgt in de post-credits scène van Black Widow (2021) een bezoekje van Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus), die Yelena de opdracht geeft om Clint te vermoorden. Ze laat een foto van Hawkeye zien en benadrukt dat hij verantwoordelijk is voor Natasha’s dood.

Deel dit artikel

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen

Meest gelezen